Feestelijk stamppotdiner voor Serious Request!
Hoogeveen – Tijdens de kerstmarkt bij Het Goed op zaterdag 25 november van 10 tot 5 uur, organiseert Het Goed Hoogeveen dit keer ook een culinair stamppotdiner.

Vanaf ’s middags 12 uur serveren ze dit feestelijk en culinaire diner aan een prachtig gedekte kersttafel. De gasten worden bediend door medewerkers van Het Goed. Én voor de prijs hoef je het niet te laten, die bedraagt € 3,50. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Serious Request.

 

De aanleiding
Bij Het Goed in Hoogeveen ontmoetten we het afgelopen jaar een aantal vluchtelingen, voornamelijk Syriërs. Ze werkten bij Het Goed om de Nederlandse taal te leren. Een aantal van hen werkte ook mee aan de indrukwekkende voorstelling ‘Thuis in Hoogeveen’, waar na afloop van de voorstelling het publiek werd onthaald op een heerlijke maaltijd. Dit bracht de mensen bij Het Goed op het idee om een gezamenlijke maaltijd te organiseren tijdens de kerstmarkt.

Jaarlijks besteedt Het Goed Hoogeveen aandacht aan Serious Request, de actie van radio 3FM. Dit jaar zamelt Serious Request namens het Rode Kruis geld in om familieleden, ouders, kinderen, broers en zussen op te sporen, die elkaar zijn kwijtgeraakt door oorlogsgeweld of door natuurrampen. Omdat ze mensen hebben leren kennen, die op de vlucht moesten, zijn ze bij Het Goed heel gemotiveerd om hier iets voor te doen.

Ze serveren daarom een feestelijk en culinair stamppotdiner in de winkel. Alle ingrediënten zijn gesponsord. Zo komen de ingrediënten van de maaltijd van de ‘Drentse Vleeswaren Geesbrug’, ‘Teuns Vleesservice’, uit eigen tuin van de medewerkers, COOP Dunnink de Wijk en is de maaltijd bereid door de medewerkers van WerkPro.

Gast aan tafel
Om zeker te zijn van een plaatsje aan de feestelijke kersttafel, kun je je van tevoren inschrijven bij de winkel. Er zijn drie rondes 12 uur, kwart voor een en om halftwee. Het nagerecht wordt geserveerd aan de overkant bij WerkPro. Voor kinderen en ouderen die slecht ter been zijn, is hiervoor speciaal vervoer geregeld.

Gezelligheid voor iedereen
Tijdens de kerstmarkt kun je sowieso genieten van muziek, een hapje en een drankje. De winkel is geheel in kerstsfeer met heel veel kerstartikelen die het afgelopen jaar zijn opgespaard. Bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis bakken kniepertjes en appelflappen om uit te delen. Zij doen dit in ruil voor spulletjes uit het assortiment van Het Goed. Voorwerpen die bij hen herinneringen oproepen aan hun jeugd. Die dag is ook het kringloopbedrijf van WerkPro, tegenover Het Goed aan de Kanaalweg geopend en in kerststemming!

Repair Café is er ook!
Omdat het de laatste zaterdag van de maand is, is ook het Repair Café van 11 uur tot halfvier aanwezig om je te helpen met reparaties aan kapotte kleding of elektrische apparaten. Het beloofd een gezellige dag te worden.

Geef een reactie