April

Aflevering 18 2e jaargang (28 apr 2019)
Koopman Doet petje af voor Mariëlle Snippe

ELIM – Afgelopen dinsdagavond 23 april werd Roelof koopman zelf eens in de spotlight gezet, het team van Koopman op pad. Bezocht Koopman daarom thuis op. Met een doos gebak om op koffievisite te gaan.

Koopman kreeg van Hennie Bouwmeester uit Hoogeveen, zijn Symbolische Petje. Die een week eerder het Petje mocht dragen, en weer doorgeven mag worden aan een Drent die dit verdiend. In de wekelijks rubriek “Pet je af” van RTV-Drenthe.

Cameraman, Peter Aalders en Fotograaf, Henk Boer die de mensen achter de schermen van Koopman op Pad zijn, wilden natuurlijk wel eens weten hoe dat voelde om zo zelf eens in het zonnetje gezet worden. Met het symbolische petje. Die Roelof uitgereikt kreeg van Hennie Bouwmeester uit Hoogeveen. Zij zet zich in voor de Stichting Samenloop voor Hoop uit Hoogeveen.

Roelof Koopman kreeg het Petje, van Hennie, voor zijn inzet van onder ander de inzet van Samen loop voor hoop in Elim. Roelof zelf werd een week later teruggebeld door RTV-Drenthe, om zijn symbolische petje weer door te geven. Roelf moest denken en vond dit een moeilijke keuze, maar naar enige twijfel was het spontaan “Voor Mariëlle Snippe Zwiep uit Dalerpeel krijgt het Petje, voor het respect dat ik heb voor haar inzet en toewijding, voor het verzorgen van haar ernstig zieke zoon Lorenzo” Zegt Koopman.

Aflevering 17 2e jaargang (24 apr 2019)
Koopman op pad naar Circus Renz Berlin in Hoogeveen

HOOGEVEEN – Van 25 april tot en met 28 april is Circus Renz Berlin, weer in Hoogeveen met schattige honden, clowns, magie, prachtige paarden, waaghalzen, de Toren van Tanger en nog veel meer!

Koopman was nieuwsgierig en ging op onderzoek uit om te kijken hoe het allemaal toegaat in een circus. Koopman trok de stoute schoenen aan en ging samen met cameraman Peter Aalders op naar de Markt. Waar circus Renz haar tent heeft opgezet. De rest laat zich raden.

Aflevering 16 a 2e jaargang (21 apr 2019)
Deze reportage is een tweeluik deel 2 van 2
Rondweg Hollandscheveld dan toch een feit!

HOLLANDSCHEVELD – In februari 2018 werd het startsein gegeven voor de aanleg van de rondweg om Hollandscheveld. Donderdag 18 april 2019 werd de weg officieel geopend door wethouder Erwin Slomp.

Daarmee kregen de inwoners van het dorp eindelijk na bijna een halve eeuw, wat hen al zo vaak was toegezegd. Bij deze het complete videoverslag van de wekelijkse videorubriek Met Koopman op pad van de officiële opening. Het delen van de Koopman op pad video’s wordt gewaardeerd.

Aflevering 16 2e jaargang (18 apr 2019)
Deze reportage is een tweeluik deel 1 van 2
Onthulling Hollandschedijk Hollandscheveld

HOLLANDSCHEVELD – Vandaag 18 april 2019 werd de nieuwe rondweg om Hollandscheveld geopend door wethouder Erwin Slomp. Met de aanleg van de rondweg om Hollandscheveld is de wens van de inwoners, om doorgaand verkeer uit de kom van het dorp te weren, gerealiseerd. De rondweg loopt van de bestaande rotonde van de Mr. Cramerweg en Hollandscheveldse Opgaande naar het bedrijventerrein.

Op het bedrijventerrein buigt de weg af naar het oosten, parallel aan de Langedijk. Vervolgens sluit de weg aan op de Riegshoogtendijk. Wethouder Erwin Slomp, verrichte de opening door onthulling van de naam van deze nieuwe weg om Hollandscheveld.

In het filmpje in de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad” geeft Albert Metselaar een toelichting op de gekozen naam. Komende zondag krijgt u het complete verslag van deze opening te zien, met een toespraken van Martijn Kuik – PB, Henk Brink – Provincie Drenthe. Het verslag is te zien via de regionale media en www.koopmanoppad.nl

Aflevering 15 2e jaargang (07 apr 2019)
Koopman op pad over De Bij vervoer

HOOGEVEEN – Er spelen binnen de gemeente Hoogeveen heel wat onderwerpen waar vraagtekens bij te plaatsen zijn. Een voorbeeld hiervan is het vervoer van Hoogeveen, bekend onder de naam de Bij. Deze mensen doen fantastisch werk en zetten zich volledig in voor een professionele dienstverlening. Het is bijna vervoer op maat.

In Hoogeveen zelf is De Bij als stadsbus heel populair en dat is goed te begrijpen, want de reiziger reist maar liefst twee uur op een kaartje van een euro. Mooi voor Hoogeveen horen we de dorpsbewoners van de Gemeente Hoogeveen denken, maar wij hebben er niets aan. “Wij horen toch ook bij Hoogeveen en betalen toch dezelfde belastingen?” Helemaal waar vindt het team “Met Koopman op pad”.

Toen wij dan ook de uitnodiging kregen eens te komen kijken, hebben we daar dankbaar gebruik van gemaakt. Peter is mee geweest in de rolstoel en dat ging allemaal heel soepel en veilig. Dus over De Bij en haar werknemers niets dan goeds. De schoen wringt bij de ongelijkheid, wel voor Hoogeveen, niet voor de dorpen. Vooral in de weekenden is het voor de ouderen een zeer kostbare zaak om in Hoogeveen te komen.

Een retourtje kan dan al snel oplopen tussen de tien en vijftien euro en dat is natuur te gek om los te lopen. Vandaar de oproep van “Met Koopman op pad” het vervoer van “De Bij” moet ook zo snel als mogelijk voor de dorpen van de gemeente Hoogeveen beschikbaar worden. Ook de dorpsbewoners willen wel voor een euro naar Hoogeveen.

Dit filmpje is daarom een oproep aan de politiek hier haast mee te maken. We weten dat de politiek hier al mee bezig is, maar iets meer vaart en zekerheid is voor veel dorpsbewoners aangenaam. Het team “Met Koopman op pad” hoopt met deze aflevering een bijdrage te leveren.

Aflevering 14 2e jaargang (01 apr 2019)
Koopman op pad bij feestelijke opening 50 jaar OBS Apollo

HOOGEVEEN – Team Koopman op pad was de achterliggende week aanwezig bij de feestelijke opening van de feestweek ter gelegenheid van 50 jaar OBS Apollo in wijk Krakeel. De burgemeester heeft een spandoek onthuld.

Hierop zijn tekeningen van verschillende kinderen van de school te zien. Aansluitend zijn alle kinderen met touringcars naar de bioscoop gebracht en hebben daar verschillende films gezien.

Terug op school stond er een lunch klaar.
Zo was er voor de hele week een feestelijk programma. Afgelopen woensdag was het Apollo-circus, waar u deze aflevering nog een paar beelden van ziet. Koopman heeft in deze aflevering een leuk gesprek met de twee directeuren, de schooldirecteur en de directeur van Stichting Bijeen. Een fijne school midden in de levendige wijk Krakeel is de slotconclusie!