December

Aflevering 58 2e jaargang (28 dec 2019)
Koopman neemt kijkje in garage van de toekomst

HOLLANDSCHEVELD – Er gaat de komende tijd veel veranderen voor de automobilist. Dit vraagt natuurlijk ook een aanpassing van de garagebedrijven. Koopman, zelf ook een autoliefhebber neemt ons mee naar de garage van de toekomst en die is dichterbij dan menigeen denkt. Het is Autobedrijf Martens aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld.

Aflevering 57 2e jaargang (25 dec 2019)
Koopman op pad in de Kerstsferen

ELIM – Koopman op pad heeft dit jaar veel aandacht aan Sinterklaas besteed en wil ook aan de kerst niet voorbij gaan. Om een prachtig kersttafereeltje te bezichtigen, met vrije toegang, kunt u voor het einde van dit jaar eens kijken aan de Langewijk in Elim en dan het onverharde gedeelte..

Daar treft u het gezellige huisje van Jan en Ankie. Het is in deze periode echt een Kersthuisje uit een Disneyfilm. Koopman op pad neemt de kijker mee naar deze belevenis en voert een leuk gesprek met deze echte kerstmensen uit Elim.Ook was Koopman op pad bij de Kerstmarkt van Stalhouderij Nieuw Moscou ook daar een korte impressie van in ditzelfde filmpje. Samenvattend alom Kerst in 2019.

Aflevering 56 2e jaargang (11 dec 2019)
Koopman op pad nam kijkje bij Varia-FM

ELIM – Varia-FM is een groep enthousiaste amateur radiomakers. Koopman op pad is dit keer op bezoek bij Radio Kleine Mus in Nieuwlande die 1 keer in de twee weken van 18 tot 23 uur op maandag draait via de VariaFM.

Deze zender is te beluisteren via www.variafm.nl en via de app die te downloaden is via Google-play en App Store voor iPhone gebruikers. Maar liefst 24 uur gevarieerde muziek door een variatie in de verschillende stations met als hoofdgenre piratenmuziek.

In deze aflevering van Koopman op pad (www.koopmanoppad.nl) maken we kennis met Roy Doldersum een echte “piraat” in hart en nieren met een grote liefde voor vinyl en dan hoofdzakelijk in onze eigen taal of dialect. Ook maken we hier kennis met het duo “Buurman en Buurman” ook een echte “variateit” van Varia-FM. In januari a.s. maken we kennis met deel twee van dit duo. Gezellig leuke plaatjes draaien met het liefst veel verzoek aanvragen. Verzoekjes kunnen nu gemakkelijk aangevraagd worden via de Varia-FM app.

Via deze app kunt u zien wie er draait (programma) en gelijktijdig luisteren en verzoekjes aanvragen. Bent u een liefhebber van de echte piraten hits dan is deze app een echte aanrader. Na het zien van deze aflevering zult u enthousiast zijn. Varia-FM zit niet voor niets zo in de lift. Er komen steeds meer luisteraars bij en dat mogen wat betreft Roy en de andere Varia-FM Dj’s er nog wel veel meer worden. Het staat vast dat het aan het enthousiaste team van Varia-FM niet zal liggen. Luister maar eens en dan blijft u zeker luisteren.

Aflevering 55 2e jaargang (14 dec 2019)
Wat zit er bij ons in de grond

HOLLANDSCHEVELD – We maken ons druk over PFAS wat uitgerukt wordt met meerdere getallen achter de komma maar hoe hypocriet zijn we eigenlijk? Als we het even binnen onze gemeente Hoogeveen houden, wat is daar door de overheid niet in de grond laten stoppen. Veel wijken in os gebied zijn deels gedempt met bedrijfsafval van de industrie uit Hoogeveen.

Begin jaren 60 dacht men nog dat als we het wegstopte in de grond er niemand meer weet van had, maar is dat zo? Roelof Akse uit Elim is getuigen geweest van deze dumpingen die heel wat meer gevaarlijke stoffen bevatte dan waar we ons op dit moment druk over maken. Waarschijnlijk zal “men” spoedig verklaren dat wat er toen in de grond gestopt is met medeweten van de Gemeente Hoogeveen niet schadelijk is voor de volksgezondheid. Wij van team Koopman op pad plaatsen daar onze vraagtekens bij, zeker na het gesprek met Akse. Kijk deze aflevering en trek zelf uw conclusie.