Januari

Aflevering 3 a 2e jaargang (27 jan 2019)
Deze reportage is een tweeluik deel 2
Met Koopman op pad over 10 jarige zieke Lorenzo Snippe

DALERPEEL – Volgende week 3 februari word de ernstig zieke uit Dalerpeel 10 jaar. In deze aflevering van de rubriek “Met Koopman op pad” vertellen zijn moeder, juffen en klasgenoten van Lorenzo. Hoe zij omgaan met Lorenzo in de situatie thuis en op zijn school.

En met Cock de Gans die met zijn CS-Riders. Een stichting met motorrijders. De leden van deze organisatie vormen een broederschap en zetten zich in voor het geluk van kinderen.

Aflevering 3 2e jaargang (25 jan 2019)
Deze reportage is een tweeluik deel 1
Speciale aflevering Lorenzo Snippe uit Dalerpeel

ELIM – De aflevering van de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad” gaat komende zondag helemaal over het bijna 10 jarige (ernstig zieke) jongetje Lorenzo Snippe uit Dalerpeel. Een zeer aangrijpende aflevering waar lief een leed met de kijker wordt gedeeld. Zo komen de moeder van Lorenzo aan het woord, maar ook de schooljuffen en vriendjes doen hun aangrijpende verhaal. Een aflevering die iedereen moet zien.

We roepen iedereen op om deze aflevering te delen via alle social media Roelof Koopman en Peter Aalders lichten in deze extra editie een tipje van de sluier op. Zondag 27 januari 2019 zo rond 12 uur zal de aflevering over Lorenzo online staat en te bekijken via www.elim-drenthe.nl www.koopmanoppad.nl en www.dehoogevener.nl Natuurlijk is deze aflevering ook te zien via de Facebookpagina van Met Koopman op pad. Natuurlijk blijft de oproep van kracht de zieke Lorenzo een kaartje te sturen voor zijn 10e verjaardag op 3 februari aanstaande.

Aflevering 2 2e jaargang (20 jan 2019)
Met Koopman op pad over komende Erflandenrun

HOOGEVEEN – Ook in 2019 komt er weer een Erflandenrun. Dit keer onder een ander bestuur dat zich georganiseerd heeft in een stichting. Kijk naar deze aflevering van de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad”

Aflevering 1 a 2e jaargang (13 jan 2019)
Deze reportage is een tweeluik deel 2
Toos over het leven van een tiener in een Jappenkamp

Op zoek naar een bevoorradingsroute tussen Birma (Myanmar) en Siam (Thailand) werd er in 1942 een spoorlijn van 400 kilometer aangelegd tussen deze twee landen: de Birma-spoorlijn – ook wel bekend als de dodenspoorlijn.

niet alleen de bevoorrading, maar ook de verbinding met India speelde een belangrijke rol in de aanleg van de spoorlijn. De Japanners besloten krijgsgevangen en burgers te gebruiken voor de bouw van dit enorme project. 60.000 Britten, Australiërs en Nederlanders werden gebruikt als slaven.

Deze krijgsgevangen, werden dag in dag uit tot het uiterste gedreven om de bouw van de spoorlijn te bespoedigen. De werkomstandigheden waren miserabel. Door ziekte, ondervoeding, uitputting en mishandeling heeft de Birma-spoorlijn het leven gekost aan meer dan 15.000 krijgsgevangen en 100.000 burgers.

In het laatste kwartaal van 1943 was de bouw van de spoorlijn af. Het was gerealiseerd in een “moordend” tempo. Een van de werkers aan deze dodenspoorlijn was de vader van de inmiddels 90 jarige Toos woon achtend in Elim. In de wekelijkse videorubriek van “Met Koopman op pad” was vorige week deel 1 van dit tweeluik.

Deel twee is het spannendste gedeelte van deze serie. Roelof Koopman weet Toos al pratend door deze periode van haar leven te loodsen. Heeft u deel 1 nog niet gezien, kijk dan via www.koopmanoppad.nl of www.dehoogevener.nl naar eerdere afleveringen.

Aflevering 2e jaargang (6 jan 2019)
Deze reportage is een tweeluik deel 1
Toos over het leven van een tiener in een Jappenkamp

ELIM – Toos over het leven van een tiener in een Jappenkamp Over de Jappenkampen Toos Tavenier-Verhoef is door Roelof Koopman van “Met Koopman op pad” geïnterviewd over haar kindertijd in een Jappenkamp in Nederlands-Indië.

Haar vader was daar onderwijzer, maar werd al snel opgeroepen voor het leger. Uiteindelijk werd deze Nederlandse luitenant gevangen genomen. Hoe dit ervaren is door de tiener Toos Verhoef, haar broertje en moeder hoort u in deze serie van dit verhaal. Volgende week deel twee van dit verhaal.