Maart

Aflevering 13 2e jaargang (14 mrt 2019)
Samenloop voor Hoop Hoogeveen 2019

ELIM – In de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad” gaat het dit keer over een onderwerp die Roelof en Peter nauw aan het hart gaan. Roelof organiseerde in 2017 de Samenloop voor Hoop in Elim.

In deze aflevering gaat het over de 5 en 6 juli te houden SamenLoop voor Hoop in Hoogeveen. Kanker, want daar gaat het over, is nu niet bepaald een populair onderwerp, maar waar we het allemaal mee eens zijn is: “Kanker de wereld uit”. Stap voor stap op weg naar minder kanker en uiteindelijk…….

“SamenLoop voor Hoop Hoogeveen” wordt een 24 uur durende wandelestafette waarmee geld opgehaald wordt voor kankeronderzoek.
Deze 24 uur staan symbool voor de voortdurende strijd die een kankerpatiënt moet leveren. Teamgenoten wisselen elkaar in deze tijd af zodat altijd iemand van hen aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. Tijdens de SamenLoop steunen we elkaar, staan we stil bij kanker en vieren we vooral het leven.

Echt een aflevering die u eens zou moeten zien want kanker is niet meer direct het einde, maar soms ook een nieuw begin. Nu al kunnen vele kankersoorten behandeld worden zodat deze zich gedraagt als een chronische ziekte.

Aflevering 12 2e jaargang (17 mrt 2019)
Meedoen is meer kansen 'in Koopman op pad'

HOOGEVEEN – Als er thuis te weinig geld is, helpt het jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij betalen dan de contributie / het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen en de huur van een instrument.

In deze aflevering van “Met Koopman op pad” vertelt Koert Thalen uit Hoogeveen hier alles over. Meer weten? Kijken en daarna nog eens kijken op jeugdfondssportencultuur. In Elim maken inmiddels al 20 kinderen gebruik van deze regeling.

Aflevering 11 2e jaargang (10 mrt 2019)
David Post, over Treant en Ziekenhuis Bethesda

HOOGEVEEN – Ook al hebben veel Hoogeveners samen met de politiek gevochten om de spoedeisende hulp in Bethesda te behouden, deze gaat echt dicht. David Post anesthesioloog-pijnbestrijder verbonden aan ziekenhuis Bethesda en onderdeel van de raad van bestuur wordt door grote delen van de Hoogeveners aangemerkt als de boosdoener die ons ziekenhuis en onze zorg in hoog tempo aan het afbreken is.

Is dit beeld terecht of zit het toch even iets anders? Voor het team ‘Met Koopman op pad’ een reden eens in gesprek te gaan met deze anesthesioloog-pijnbestrijder om te zien of hij de pijn over dit gevoelige dossier ook kan verzachten of wegnemen? Oordeel komende zondag zelf.

Aflevering 10  2e jaargang (06 mrt 2019)
Bezuinigen op WMO in Hoogeveen?

HOOGEVEEN – Ruben Kleine heeft vandaag via de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad” een openbare uitnodiging gedaan aan alle zorg instantie die WMO-voorzieningen in zetten.

Daarnaast hoopt hij ook op heel veel mensen die zelf gebruik maken van de WMO om zo uitvoerders en ervaringsdeskundigen bijeen te brengen. Dit alles om in gesprek te gaan over de voorgenomen WMO-bezuinigingen door de gemeente Hoogeveen.

Deze bezuinigingen treffen vooral mensen die op de financiële ladder al onderaan staan, en afhankelijk zijn van hulp door gespecialiseerde zorgbedrijven. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag middag 12 maart om 16.00 op Dekkersplein 1 in Hoogeveen.

Aanmelden kan tot en met donderdag 7 maart via jonatan_kunst@hotmail.com In deze extra editie van “Met Koopman op pad” krijgt u alle ins en outs van deze voorgenomen bezuinigingen te horen.

Kijk het filmpje en oordeel zelf. Het delen van de met Koopman op pad filmpjes wordt zeer gewaardeerd. Komende zondag rond 13:00 uur komt er weer een nieuwe aflevering.

Aflevering 9 2e jaargang (03 mrt 2019)
Megarun tegen ziekte die levens verwoest

ELIM – Een bijzondere aflevering….Van “Koopman op pad” kun je van alles verwachten, maar dat weten de vaste kijkers inmiddels wel. Dat de wekelijkse video’s steeds populairder worden blijkt wel uit de enorme aantal delingen via de social media.

Deze aflevering gaat over o.a. Lorenzo Snippe, alweer zult u zeggen? Nee dit keer gaat het om het vreselijke ziektebeeld waar Lorenzo aan lijdt. Gelukkig heeft deze zieke die hoofdzakelijk in z’n ernstigste vorm jonge mensen en kinderen treft, de aandacht getrokken.

Nu zijn er in Hollandscheveld twee meelevende dames die het onderzoek naar dit ziektebeeld een zetje willen geven.

Ze doen dit door geld in te zamelen met een ludieke actie. Kijk deze aflevering om aan de weet te komen wat ze gaan doen om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Het team van “Koopman op pad heeft werkelijk veel respect voor dit initiatief. Iedereen die het aangrijpende filmpje over Lorenzo Snippe heeft gezien en wil helpen, heeft hier de kans!

Als tweede onderwerp komen twee echte natuurliefhebbers aan het woord.
We zijn druk bezig met ons milieu en energieneutraal worden, maar er kan meer gedaan worden om de natuur te herstellen. In dit gedeelte zit ook nog een uitnodiging in voor maandag 4 maart 19:30 uur in het Dorpshuis in Nieuw-Moscou.