Mei

Aflevering 22 2e jaargang (26 mei 2019)
Koopman op pad bij de kampioenen van SC Elim

ELIM – Voor het tweede jaar op rij is het feest in Elim. SC Elim werd, door een 5-0 overwinning op Bant, opnieuw kampioen en promoveert naar de tweede klasse. SVM Marknesse, dat net zoveel punten haalde als Elim, won ook haar laatste wedstrijd, maar het doelsaldo van SC Elim was hoger.

Zes minuten voor rust kon er eindelijk feest gevierd worden. Bant doelman Kristian van der Beek nam de bal buiten zijn strafschopgebied aan, maar zijn pass werd onderschept, waarna Jay Doldersum de bal in het doel kon schieten.

Elim ging op zoek naar meer doelpunten en dat kregen de supporters te zien. Jay Doldersum scoorde zijn tweede van de wedstrijd uit een prachtige vrije trap, terwijl Jarno Prijs de 4-0 mocht maken. Vlak voor tijd bepaalde Daymen Doldersum de eindstand op 5-0, waarna een groots feest losbarstte. “Met Koopman op pad” was erbij en maakte er een mooi videoverslag van.

Aflevering 21 2e jaargang (19 mei 2019)
Koopman op pad kijk bij Elimse Wandel4daagse

ELIM – Afgelopen vrijdagavond ( 16-05-2019 ) was al weer de vierde en laatste avond van de Elimse Wandel 4 Daagse. Ruim 200 wandelaars variërend van jong tot oud hebben deelgenomen aan dit jaarlijks terugkerende evenement georganiseerd door de Culturele vereniging Elim.

De wandelaars werden bij terugkeer in Elim feestelijk onthaald door Juliana de Bazuin en familie en vrienden die de wandelaars voorzagen van bloemen. Het team “Met Koopman op pad” bestaande uit presentator Roelof Koopman, 1e cameraman en video editor Peter Aalders, 2e cameraman en video editor Leroy Engels en fotograaf Henk Boer van de internetsite de Hoogevener hebben de beelden gemaakt als verslag van dit feestelijk gebeuren. Namens alle wandelaars worden alle medaille wandelaars gefeliciteerd.

Aflevering 20 2e jaargang (06 mei 2019)
Koopman op pad viert wij de bevrijding van Nederland in 1945

HOOGEVEEN – Koopman ging voor een week terug naar circus Rens op de Markt in Hoogeveen-Noord. Waar de tent van circus Rens stond opgesteld

Op 5 mei vieren wij de bevrijding van Nederland in 1945 en dat we sindsdien in vrijheid leven. De hele dag door zijn er festiviteiten in het land. Ook de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad” viert dit mee met een speciale circusvoorstelling van Circus Renz Berlin. Deze waren onlangs in Hoogeveen. We hopen dat jullie ervan genieten!

Aflevering 19 2e jaargang (04 mei 2019)
4 Mei herdacht door Koopman op pad: Arnold Douwes

NIEUWLANDE – Arnold Douwes een belangrijke verzetsstrijder uit Nieuwlande. Gedurende de oorlogsjaren zorgde hij voor veel onderduikplaatsen in zijn dorp Nieuwlande. Een van de belangrijkste onderduikplaatsen was onder het preekgestoelte in de voormalig Gereformeerde kerk (tegenwoordig Hersteld Hervormde Gemeente) aan de Johannes Poststraat Hij redde het leven van honderden Joden en tegen de regels van het verzet in hield hij een dagboek bij. ‘Het geheime dagboek van Arnold Douwes, Jodenredder’ is de titel van het boek. Douwes slaagde erin honderden Joden onder te brengen, totdat hij in 1944 werd opgepakt door de Gestapo.

“Hij is dan eigenlijk opgelucht. “Douwes werd dus opgepakt”, “Hij zat vast in de gevangenis in Assen. Douwes werd daar verhoord, maar vertelde niets. In december 1944 wordt Douwes bevrijd door het gewapend verzet. Daarna duikt hij tot de bevrijding van heel Nederland zelf onder. Na de oorlog emigreert Douwes naar Zuid-Afrika. Daarna vestigde hij zich in Israël. In 1999 overlijdt hij op 93-jarige leeftijd. De wekelijkse videorubriek Met Koopman op pad is samen met Leroy Engels (www.koopmanoppad.nl) naar de kerk gegaan om de onderduikers-plaats een nader te bekijken en stil te staan bij 4 mei “dodenherdenking”.