November

Aflevering 54 2e jaargang (30 nov 2019)
Sinterklaas is er voor alle kinderen

HOOGEVEEN – Arm of rijk, voor Sinterklaas is iedereen gelijk moet Cor Velting hebben gedacht toen deze zeven jaar geleden startte met het VUE sinterklaas-evenement voor de kinderen uit de bijstandsgezinnen. Dat het aanslaat is vandaag 30-11-2019 wel bewezen. Maar liefst 75 gezinnen hadden zich aangemeld voor deze zevende editie van dit geweldige initiatief.

De samenbindende factor in dit geheel is de stichting Actief Samenleven (www.actiefsamenleven.nl) Koopman op pad was er vandaag weer bij. Wij van Koopman op pad vinden het geweldig dat er aan deze gezinnen gedacht wordt, maar aan de andere kant schandalig dat een zo’n rijk land als Nederland dit laat gebeuren.

In deze aflevering kunt u zelfs horen dat het aantal gezinnen wat in of rond het bijstandsniveau leeft toenemen in de gemeente Hoogeveen. Roelof Koopman was deze aflevering afwezig en is waargenomen door cameraman en regie van Koopman op pad. Peter is blij dat Roelof er de volgende aflevering weer bij is.

Aflevering 53 2e jaargang (14 nov 2019)
Sinterklaas feestelijk onthaald in Krakeel

klaas is vorige week aangekomen in centrum Hoogeveen. Door de speciale band van Sinterklaas met de wijk Krakeel in Hoogeveen, kwam de Sint en zijn Pieten vandaag aan per stoomboot (Pakjesboot 7 uit de bioscoopfilm ‘Het Gouden Kompas’) bij de Edisonbrug.

Natuurlijk was team Koopman op pad daar bij.
Aan boord van pakjesboot 7 was een filmpiet die de boottocht vanaf het water heeft gefilmd. Over Koopman wou de Sint niets zeggen voor de camera. Dat lijkt niet al te best. Toen de hoofdpiet hem vroeg of hij dit bijna afgelopen jaar wel lief was geweest, wees Koopman naar zijn cameraman.

Zo zie je maar weer ook Koopman probeert de schuld van zijn ondeugendheid af te schuiven, maar in het boek van Sinterklaas staat alles klip en klaar. De Krakeelse kindertjes hebben weer genoten en deze aflevering van Koopman op pad laat de prachtige intocht in Krakeel zien. Geniet er van.

Aflevering 52 2e jaargang (17 nov 2019)
Koopman bij de Intocht van Sinterklaas in Hoogeveen.

HOOGEVEEN – Ook dit jaar is Koopman op pad door Sinterklaas weer uitgenodigd een mooie video documentaire te maken van zijn intocht in Hoogeveen. Dit keer is er extra rekening gehouden met de kinderen die niet konden komen door ziekte of andere reden. Ook voor deze kinderen willen de Sinterklaas en zijn Pieten er zijn.

Roelof Koopman, Peter Aalders, Hen Boer en Leroy Engels hebben deze keer er samen weer een leuk geheel van kunnen maken. Natuurlijk was dat nooit gelukt zonder de medewerking van Sinterklaas en zijn Pieten. Zonder hen was het niet mogelijk geweest er zon mooi geheel van te maken. Maak je niet ongerust, Koopman op pad heeft de komende dagen nog veel meer Sinterklaas-nieuws. De volgende aflevering is over de intocht van Sinterklaas in Krakeel. Dit keer met de pakjesboot. Dus blijven kijken.

Aflevering 51 2e jaargang (15 nov 2019)
Koopman op pad in de Vue Cinema, met en voor Sinterklaas

HOOGEVEEN – In de Gemeente Hoogeveen zijn veel initiatieven om (financieel) kwetsbare gezinnen een hart onder de riem te steken. Zo is er onder andere het jaarlijkse Bioscoopevenement van Stichting Actief Samenleven en de Sinterklaas-speelgoedactie van Humanitas Zuid Drenthe. Net als vorig jaar hebben alle vrijwilligersorganisaties de krachten gebundeld om op zaterdag 30 november 2019 een Bioscoop en Sinterklaas evenement te organiseren.

Bij de organisatie van dit evenement zijn Stichting Actief Samenleven, Humanitas Zuid Drenthe, Stichting Leergeld, Stichting One, Stichting de reddende Engel en de Voedsel-, Kleding- en Speelgoedbank “ Robin Hood “ betrokken. Het team ‘Koopman op pad’ zal hierbij aanwezig zijn om dit allemaal vast te leggen. Voor wie ? Het Bioscoop en Sinterklaas evenement is speciaal bedoeld voor ( financieel) kwetsbare gezinnen die cliënt zijn bij de voedselbank, kledingbank en speelgoedbank in de Gemeente Hoogeveen.

Ook gezinnen die op een andere manier met hulpverlening in het gezin te maken hebben kunnen zich aanmelden voor dit leuke evenement. Al 7 jaar op rij stelt Vue Cinema Hoogeveen belangeloos een aantal zalen beschikbaar om een leuke familiefilm voor de gezinnen te presenteren. Ook de werknemers van Vue Cinema Hoogeveen werken deze zaterdagmorgen ook geheel belangeloos mee. Met trots kunnen we vertellen dat dit jaar de film Sinterklaas en het Gouden Kompas zal worden vertoond.

Een film die is geproduceerd door Gouden Staf Producties uit Hoogeveen. De inloop is vanaf 10.00 uur en de film begint om 10.30 uur. In de pauze is er voor alle gezinnen een lekkere consumptie en dankzij een donatie van Nationaal Fonds Kinderhulp zijn er ook weer heerlijke oliebollen voor alle gasten aanwezig. We hebben ons laten vertellen dat dezelfde Sinterklaas en een aantal zwarte pieten die in film spelen in de pauze en na afloop van de film ook aanwezig zijn. Na afloop van de film wacht alle gezinnen nog een fantastisch cadeau van Sinterklaas en zijn zwarte Pieten. Het team van ‘Koopman op pad’ is onder de indruk van dit evenement daarom een vooraankondiging door een gesprek met de makers van de bioscoopfilm. Laat dat nu Goudenstaf producties in Hoogeveen zijn.

Aflevering 50 2e jaargang (07 nov 2019)
De uitslagen Smederij verkiezing Elim

ELIM – Gisteravond, woensdag 6 november 2019 werd (per ongeluk) op dankdag de Smederij Elim verkiezing gehouden. Het team Koopman op pad maakte er een videoverslag van met daarin de uitslag van de verkiezing. Kijk en geniet.

Aflevering 49 2e jaargang (05 nov 2019)
Koopman heeft Interesse in de golfsport?

TIENDEVEEN – Bent u nieuwsgierig of de golfsport ook iets voor u is en vraagt u zich af of dat financieel wel haalbaar is? Dan is het verstandig om dit filmpje van Koopman op pad opgenomen bij Golf Club Martensplek eens serieus te bekijken.

Bij een golfclub hebben we vaak een beeld van clique en duur. In deze aflevering van Koopman op pad krijgt u een totaal ander beeld. Het is niet alleen informatief, maar ook leuk om te kijken.