Oktober

Aflevering 48 2e jaargang (31 okt 2019)
Artiesten en ondernemers

HOLLANDSCHEVELD – In deze aflevering van Koopman op pad zitten twee onderwerpen. Het eerste deel is ontspanning en het tweede deel kan zowel bij ondernemers als de gemeente Hoogeveen juist spanning oproepen. Recentelijk had de videorubriek Koopman op pad een aflevering met de heren ten Caat over de band No Name, net voor deze het succesvolle optreden gaf in De Tamboer.

Leroy Engels, die het team Koopman op pad regelmatig ondersteund heeft opnames gemaakt van dit concert. In het eerste deel treft u een korte samenvatting. In het tweede deel is Roelof in gesprek met Tonnis Santing, ondernemer en o.a. mede eigenaar van wasstraat De Wasbeer in Hoogeveen.

Deze heeft niet het gevoel altijd begrepen te worden door de Hoogeveense ambtenarij. Men zou meer open moeten staan voor ondernemers met goede plannen. Het beeld ontstaat dat er veel van ondernemers gevraagd wordt en als het op de gemeente zelf aankomt alles niet bepaald vlotjes verloopt.

We hopen dat deze uitzending mag bijdragen aan een tweede concert van No Name in februari 2020 in Nieuwlande en dat de ambtenarij zich wat meer positief gaat inzetten voor onze ondernemers. Meer werkgelegenheid is meer welvaart en dat kan de Gemeente Hoogeveen wel gebruiken.

Aflevering 47 2e jaargang (24 okt 2019)
Koopman op pad bij Hoogeveens Schaaktoernooi

HOOGEVEEN – Het Hoogeveen Schaaktoernooi duurt nog tot zaterdag 26 oktober aanstaande. Het toernooi bestaat uit de Hoogeveen Matches, het Hoogeveen Open en twee toernooien voor amateurs. Alle toernooien vinden plaats in het sfeervolle raadhuis van Hoogeveen.

In het schaakcafé geven bekende commentatoren hun analyse. Tijd voor Koopman op pad eens een kijkje te gaan nemen in het hart van het Hoogeveens schaakcentrum. Jeroen Bottema legt Roelof alles uit over het schaken. Zaterdag is de grote finale waar de bezoekers kunnen kijken.

Aflevering 46 2e jaargang (18 okt 2019)
Met Koopman op pad, Camping Tussen De Wieken een top camping

HOLLANDSCHEVELD  – Het gaat goed met tussen Camping Tussen de Wieken. Dat is prachtig zie ik u denken, maar dat vindt blijkbaar niet iedereen. Er zijn er die behagen scheppen in het feit verkeerde en onjuiste berichten via de sociale media te verspreiden. Meestal is dan de beste remedie niet op reageren, maar als het hardnekkig blijft aanhouden dan is het soms toch wel van belang duidelijkheid te verschaffen.

De camping zou te koop staan en zou een vestingplaats zijn voor in dit gebied werkende Polen. Alle twee volledig niet waar. Sterker nog er verblijft geen enkele Pool op de camping. Bij het bezoek van team Koopman op pad troffen we een camping zoals we deze maar zelden zien. Werkelijk alles keurig voor elkaar en zeer goed onderhouden. Van verkoop is geen sprake.

Wel wordt er continue gewerkt aan verbetering en comfort voor de campinggasten. In dit filmpje is Koopman in gesprek met Hester Gritter, de eigenaresse en samen lopen deze over de camping waar zo veel mensen uit heel ons land positieve herinneringen hebben liggen. Wat Hester betreft zal dit nog heel lang blijven voortduren. Een zeer gedreven vrouw met positieve inzet voor hetgeen zij als haar levenswerk beschouwd. Kijk het filmpje en oordeel zelf.

Aflevering 45 2e jaargang (12 okt 2019)
Koopman op pad 'Protest tegen bezuinigingen Sociaal Domein'

HOOGEVEEN – Van alle kanten komt er protest tegen de aangekondigde bezuinigingen op het Sociaal Domein. Zo was er recentelijk nog in het nieuws dat er dik vierhonderd ingevulde protest kaarten opgehaald zijn in de Hoofdstraat van Hoogeveen. Deze gevulde kruiwagen werd geparkeerd voor de tafel van B & W tijdens de algemene beschouwingen in de Hoogeveense Gemeenteraad.

Velen zeggen we NEE tegen de bezuinigingen op het Sociale Domein. Een protest was wel heel bijzonder. Deze heeft het hart van heel veel sociale Hoogeveners geraakt. Een veel gehoorde reactie was “Mooier hadden wij het niet kunnen verwoorden”. In deze aflevering van de wekelijkse videorubriek www.koopmanoppad.nl ziet u hoe en door wie. We hopen dat deze aflevering heel veel gedeeld gaat worden op de sociaal media. Mogelijk raakt het dan ook de harten van onze bestuurders. Dat er bezuinigt moet worden kunnen we wel begrijpen, maar niet over de ruggen van de zwakkeren in de Hoogeveense samenleving.

We hebben ook een zorgplicht voor elkaar! Het gaat uiteindelijk niet om de cijfertjes maar om de mens die het treft. Mocht u behoefte hebben om te reageren op deze aflevering dan kunt u dat doen via het emailadres: metkoopmanoppad@gmail.com Geef dan s.v.p wel aan of u toestemming geeft dat uw schrijven, uiteraard zonder namen e.d., mag worden gepubliceerd.

Aflevering  44 2e jaargang (06 okt 2019)
Stichting Actief Samenleven geeft vrijwilligers in zorg een pluim

HOOGEVEEN – Net als bij bijvoorbeeld Stichting Elim Vitaal & Actief heeft ook het bestuur van Actief Samenleven de vrijwilligers in de zorg hoog in het vaandel staan. Deze vrijwilligers zijn onmisbaar in de tegenwoordige tijd en van onschatbare waarde voor onze vaak eenzame ouderen. Allemaal mensen die vaak hard hebben gewerkt voor onze welvaart en die op hun oude dag door de overheid een beetje in de steek worden gelaten.

Pensioenkortingen en allerlei versoberingen op de WMO zijn zo maar een paar voorbeelden die onze ouderen hard raken. Om alle zorgen en ongemakken even te vergeten had stichting Actief Samenleven een geweldig evenement georganiseerd en dat is kunnen we echt wel stellen een groot succes geworden. De ouderen hebben genoten van de circus in de zorg. Echt een ouderwet stukje gezelligheid die deed terug denken naar lang vervlogen tijden.

Omdat ook Koopman op pad onze ouderen een warm hart toedraagt, hebben deze een kleine samenvatting van dit geweldige evenement gemaakt. We hopen dat we in deze aflevering de aloude sfeer van vroeger even hebben kunnen terugbrengen naar vandaag. Veel kijkplezier.

Aflevering 43 2e jaargang (01 okt 2019)
Vooraankondiging 50 jaar No Name in Koopman op pad

Vooraankondiging van het laatste optreden van de band No Name, in het cultureel centrum de Tamboer  Hoogeveen van  5 oktober.

Aflevering  43 a 2e jaargang (03 okt 2019)
50 jaar No Name in Koopman op pad

HOLLANDSCHEVELD – De bandleden van No Name waren vijfenveertig jaar lang nooit thuis in het weekend. Vanaf eind jaren ’60 werd er elk weekend feest gevierd door de band rondom Bertus ten Caat. Bandleden kwamen en gingen en de band had de meeste succes in de jaren ’70. Ze deden mee aan talentenjachten en speelden zelfs bij live televisie uitzendingen. Een van de hoogtepunten was het winnen van een landelijke ABBA-look-a-like-wedstrijd op Radio 2.

Na vijfenveertig jaar kwam er een stilstand bij No Name. Vorig jaar pakten de bandleden nog eenmaal de instrumenten op voor Muziek uut Veen. Dit gezamenlijke project van de Bibliotheek / Verhalenwerf, Het Podium en De Tamboer zet Hoogeveense bands uit de jaren ’60, ’70 en ’80 in de spotlight.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, daarom geeft No Name vijftig jaar na oprichting nog één keer een spetterend concert in De Tamboer! Koopman op pad had een openhartig gesprek met de heren ten Caat over de band en alles er om heen. Het is een wat langere aflevering dan gewoonlijk, maar het is het kijken meer dan waard.

Aflevering 42 2e jaargang (01 okt 2019)
Koopman door Stichting Bijeen nu nog geleerder!

HOOGEVEEN – Deze week 2 oktober tot en met 14 oktober 2019 is het weer de jaarlijkse Kinderboekenweek. Tijdens deze editie van de Kinderboekenweek is het thema “Op reis”. Onze bibliotheek nodigt al zijn leden, niet-leden en hun vriendjes uit om naar Bibliotheek Hoogeveen te komen en kennis te maken met alle gave boeken rondom reizen.

Toen Koopman hier kennis van nam stapte hij bij Peter in de auto om direct naar de bibliotheek in Hoogeveen te reizen, alwaar deze aflevering van “Koopman op pad” werd opgenomen.

Het is weer een leuke aflevering geworden.
Veranderingen volgen elkaar razendsnel op. Wie kan daar snel op inspelen, de juiste beslissingen nemen of het goede antwoord hebben? Met z’n veertienen kan dat. De directeuren van de 13 openbare basisscholen hebben wekelijks intensief overleg. Dat gaat van uitwisseling van leerkrachten, het opvangen van zieke collega’s tot ervaringen uitwisselen op velerlei gebied.

Belangrijke aandachtsgebieden, zijn ook de vorderingen van het Masterplan. Hieronder vallen o.a. opbrengstgericht werken en nieuwe vormen van lesgeven op het gebied van rekenen en taal.

Het team Koopman op pad was bij de studiedag van Bijeen en… het heeft resultaat gehad. Koopman is er geleerder door geworden. Echt boeiend om te zien hoe deze mensen hun vak als onderwijzer serieus nemen en er alles aan doen om hierin te blijven groeien.