September

Aflevering 41 2e jaargang (29 sep 2019)
Koopman door Stichting Bijeen nu nog geleerder!
(YouTube filmpje is off line gehaald)

HOOGEVEEN – Koopman op pad was uitgenodigd bij de studiedag van Stichting Bijeen. In het wapen van de gemeente Hoogeveen worden bijen afgebeeld. Bijen zijn nijvere diertjes die samen er voor zorgen dat ze in het voorjaar en de zomer, hun wintervoorraad honing aanleggen.

En de bij is vertegenwoordigd in het logo van Bijeen, want samenwerken en samen leren blijven belangrijke pijlers bij het openbaar basisonderwijs. Alle 13 openbare basisscholen in de gemeente Hoogeveen vallen onder Stichting Bijeen. Voor u misschien geen bekende naam, maar de 13 openbare basisscholen kent u vast wel. Met 13 locaties, 130 leerkrachten en ruim 1.500 leerlingen is Bijeen een sterk antwoord op de veranderingen die binnen het onderwijs plaats vinden.

Het onderwijs is de afgelopen tientallen jaren net zo dynamisch geworden als de maatschappij. Veranderingen volgen elkaar razendsnel op. Wie kan daar snel op inspelen, de juiste beslissingen nemen of het goede antwoord hebben? Met z’n veertienen kan dat. De directeuren van de 13 openbare basisscholen hebben wekelijks intensief overleg. Dat gaat van uitwisseling van leerkrachten, het opvangen van zieke collega’s tot ervaringen uitwisselen op velerlei gebied. Belangrijke aandachtsgebieden, zijn ook de vorderingen van het Masterplan.

Hieronder vallen o.a. opbrengstgericht werken en nieuwe vormen van lesgeven op het gebied van rekenen en taal. Het team Koopman op pad was bij de studiedag van Bijeen en… het heeft resultaat gehad. Koopman is er geleerder door geworden. Echt boeiend om te zien hoe deze mensen hun vak als onderwijzer serieus nemen en er alles aan doen om hierin te blijven groeien.

Volgende week gaat Koopman op pad (www.koopmanoppad.nl ) over het Circus in de zorg en de week daarop staat het 50 jarig bestaan van de band No Name op het programma.

Aflevering 40 2e jaargang (22 sep 2019)
Hoogeveen blij met bezoek Koningspaar

HOOGEVEEN – Er zijn al heel wat foto’s en filmflitsen de revue gepasseerd en er is veel over geschreven in alle media. In alle bescheidenheid denkt het team van Koopman het meest uitgebreide videoverslag te hebben over het bezoek aan het centrum van Hoogeveen.

De redactie van Koopman op pad deelt vandaag deze aflevering met alle liefhebbers van ons Koningshuis en hopen dat jullie er van genieten. Heeft u tips of suggesties voor leuke onderwerpen, kunt u ons dit melden via het contactformulier van de nieuwe “Koopman op pad” site. De wekelijkse afleveringen blijven ook te bekijken via de facebookpagina’s, de Elimsite, De Hoogevener en Regionieuws Hoogeveen.

Aflevering 39 2e jaargang (21 sep 2019)
Maandag aanstaande start HBO opleiding in Hoogeveen

HOOGEVEEN – Op maandag 23 september gaat de eerste hbo-opleiding voor verpleging van start bij het NNCZ Jannes van der Sleedenhuis “Mein Vuurland” locatie Wolfsbos. Voor het team van Koopman op pad één reden temeer om een kijkje te gaan nemen, voor deze extra editie.

Daar ging Roelof in gesprek met Helma Schraa de praktijk expert, over de hbo-opleiding voor verpleging. De opleiding word gegeven In samenwerking met een LOI leraar.

Aflevering 38 2e jaargang (15 sep 2019)
Samenvatting bloemen corso Elim

ELIM – Het 49e Bloemencorso Elim heeft wederom weer een prachtig dahliacorso neer gezet, met een ongekend hoog aantal bezoekers. Wij spraken zelfs bezoekers uit Urk. Deze Urkers hebben aan Het Hoosvat naar dit prachtige corso gekeken en zaten zichtbaar te genieten. Wederom een grote prestatie voor een klein dorp als Elim. Door de intense inzet van tal van vrijwilligers is dit gekomen tot een resultaat van formaat.

Zowel de grote als de kleine wagens met daarbij de versierde karren waren tot in de detail uitgewerkt en een streling voor ons oog. De corsowagens staan nu opgesteld op een van de dahliavelden aan de Carstenswijk.

Aflevering 37 2e jaargang (08 sep 2019)
Jeugdafdeling De Peddelaars zag Abraham: ‘Gesprek met Luc Reinds’

HOOGEVEEN – De jeugdafdeling van wielrennersvereniging (WRV) De Peddelaars, de grootste in ons land, bestaat inmiddels ruim 50 jaar. Gedurende het jaar vonden er diverse feestelijke activiteiten plaats om dit te vieren. WRV De Peddelaars werd in december 1951 in Hoogeveen opgericht. Dertien jaar later, in 1964, werd daar de jeugdafdeling van 8 tot en met 14 jaar aan toegevoegd.

Cees de Jong en Piet van Kuilenburg waren toen de enige jeugdleiders. Beiden hadden geen wielerverleden, maar begonnen vol enthousiasme aan hun leiderschap. In de regio werd actief gewerkt om leden te werven en werden vele scholen en buurtverenigingen aangedaan. De bakermat van de jonge Peddelaars ligt in Hollandscheveld. Het officiële wielrennen voor de jeugd bestond in Noord-Nederland nog niet.

Bij de oprichting van de jeugdafdeling hebben De Peddelaars baanbrekend werk verzet. Luc Reinds, toen woonachtig in Hoogeveen, trad toe in het bestuur en is tot op de dag van vandaag nog altijd nauw betrokken bij de wielerclub in Hoogeveen

In deze aflevering van “Met Koopman op pad” vertelt hij hier alles over. Luc is niet alleen een enthousiast liefhebber van de wielersport, maar is ook een boeiende verteller. Het team “Koopman op pad” heeft in ieder geval genoten van zijn boeiende verhalen.

Aflevering 36 2e jaargang (01 sep 2019)
Be Okken licht de breuk met Gemeente Belangen toe

HOOGEVEEN – In de aflevering van Koopman op pad is in deze aflevering Roelof in gesprek met Be Okken die meer dan dertig jaar actief is geweest binnen Gemeente Belangen Hoogeveen en omgeving.

Hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen en waar het fout is gegaan komt allemaal aan bod in deze aflevering. Het is de druppel die de emmer deed overlopen en deze druppel was voormalig wethouder Jan Steenbergen.

Een van de vele reacties op het artikel dat Jan Steenbergen weer terug is op het toneel van de Hoogeveense politiek is deze: “Om een grote prachtige plaats als Hoogeveen te kunnen besturen moet je minimaal academisch geschoold zijn en niet alleen verstand hebben van cijfers , maar ook van geld.

Kijk maar eens rond en je ziet dat een opleiding als politieagent en een winkeliersopleiding bij onze gemeente al genoeg zijn om een verantwoordelijke functie als wethouder te verkrijgen.

Ik roep iedereen op maar eens met de gordijnen te wapperen. Genoeg is genoeg dacht ik zo.” Een andere reactie is: “Ik vraag mij af of Hoogeveen wel de expertise heeft!” Nog een heel typerende reactie is deze: “Jan Steenbergen stopt per direct als wethouder omdat er een vertrouwensbreuk is. Er staat dus vertrouwensbreuk!!!! Kun je die dan zo even herstellen en doorgaan?” Veel onbegrip en woede spreken uit de vele hoofdzakelijk negatieve reacties.

“Hoe is het allemaal mogelijk?” Het team van Koopman op pad heeft direct na deze reacties contact opgenomen met het aanpreekpunt van Gemeente Belangen. Deze wilden in dit stadium nog niet voor de camera. Be Okken wil dat wel en deze geeft in deze aflevering een duidelijk beeld van zijn zienswijze op deze “soap”. De politiek dient toch de bevolking? Kijk en oordeel zelf.