April

Aflevering 19 3e jaargang (26 apr 2020)
‘Koffieproat’ van Koopman op pad.

ELIM – Na de ziekte van Roelof en natuurlijk deze nare Coronatijd was het voor het eerst dat het team ‘Koopman op pad’ weer bij elkaar was. Samen in de tuin. En als je zo dan bij elkaar zit, waar heb je het dan over? Niet de toestand in de wereld, zoals vroeger Ds. D.J. Hilterman, maar de toestand in Nederland, want ook daar beleven we op dit moment bijzondere tijden, die een bijzondere aanpak vergen. Natuurlijk ‘losjes’ zoals u van Koopman op pad mag verwachten.

Feitelijk ‘koffie proat’. Heeft u ook wat te vertellen, dan kunt u een van de komende opnames aanschuiven. We doen het buiten met minimaal 2 meter tussen elkaar, dus Coronaveilig! Heeft u interesse bel dan met (06) 44 318 640.

Aflevering 18 3e jaargang (18 apr 2020)
Amerikaans in de moerstaal

ELIM – Meer dan 50 jaar in America en dan is het Drentse dialect nog volledig in tact. Deze aflevering over Carl en Riek Niezing van oorsprong komt Catrienus uit Klazienaveen en Riek, die ze in America Freddy noemen uit Coevorden.

Koopman op pad had deze tachtigers voor de camera en had een zeer interessant gesprek met deze Amerikaanse Drenten, die de meeste jaren nog 3 maanden in Nederland verblijven. Beleef het mee door deze aflevering te kijken.

Aflevering 17 3e jaargang (04 apr 2020)
Koopman op pad in Coronatijd

ELIM/HOOGEVEEN – We beleven allemaal spannende tijden. Allemaal hopen we dat het Coronavirus ons voorbij zal gaan, maar die zekerheid heeft niemand. Het enigste is dat we de afgesproken spelregels goed in acht nemen. Roelof is de afgelopen week ontslagen uit het ziekenhuis.

Hij is nog erg zwak, maar voelt zich thuis toch al weer prettiger dan in het ziekenhuis. In deze aflevering van Koopman op pad doen we het zonder Roelof. Maar de boodschap is er niet minder duidelijk om. We hopen dat u ook zult genieten van deze speciale Corona aflevering.