Augustus

Aflevering 41 3e jaargang (29 aug 2020)
Hoe mooi is Hoogeveen?

HOOGEVEEN – Er is de afgelopen maanden veel over Hoogeveen te doen geweest, helaas het meest in negatieve zin. Eerst werd Gemeente Belangen de Zwarte Piet toegespeeld, maar nu het stof wat aan het dalen is komt de CDA na boven als de grote boosdoener.

Het team van Koopman op pad ging de hoofdstraat in om de Hoogeveners eens te vragen wat ze van hun Hoogeveen vinden. De plaats Hoogeveen komt er nog wel behoorlijk van af, maar de politiek heeft het er niet best afgebracht. Het vertrouwen in de politiek heeft grote deuk opgelopen. Hoe ga je dat herstellen? Zeker niet nu alles er weer op wijst dat de burgers de rekening van dit verkeerde beleid weer gaan betalen.

Volgende week is Koopman op pad in gesprek met Jan Doldersum van Café De Casteleyn en de week daarop is er een gesprek met Gerard Booij die ons zal bijpraten over zijn overtuiging dat een groot deel van de Hoogeveense politiek, inclusief onze burgemeester corrupt zijn.

Er zijn woorden gebruikt als dief en leugenaars. Echt schrikwekkend. Als dat waar is, en daar lijkt het serieus op, dan zal dat mogelijk nog heel stof doen opwaaien. Blijf dus kijken, want Koopman op pad, biedt een podium aan iedereen die een goed verhaal heeft. Het liefst zouden wij alleen positief nieuws brengen, maar daar boven verheven is “waarheidsvinding”.

Aflevering 40 3e jaargang (22 aug 2020)
Koopman over bromfietsclub ‘De Reutel’

HOLLANDSCHEVELD – Bromfiets Oldtimerclub “De Reutel” is een club van liefhebbers van bromfietsen van pakweg 25 jaar of ouder. De doelstelling van deze club is het behouden en restaureren van oude bromfietsen en fietsen met hulpmotoren en het rijden van toertochten. 5 Keer per jaar wordt onze clubblad “De Reutelaar” uitgegeven.

Maar gezelligheid staat bij de club ook zeker in het middelpunt. De club is opgericht op 27 april 1993. Zaterdag 15 augustus was er weer een toertocht van en naar Camping tussen De Wieken in Hollandscheveld. Het team ‘Koopman op pad’ was er bij om een mooi videoverslag van te maken.

Elke liefhebber van oldtimer bromfietsen zou dit filmpje moeten zien. Koopman stak er zijn neus weer in en hopelijk zijn wij nu weer wat wijzer geworden. We weten na het zien van het filmpje in ieder geval wat Bromfiets Oldtimerclub “De Reutel” inhoudt.

Aflevering 39 3e jaargang (15 aug 2020)
Afscheid van wethouder Erwin Slomp.

HOOGEVEEN – Er is de afgelopen periode heel wat geschreven over Erwin Slomp en zijn partij Gemeente Belangen Hoogeveen en niet altijd bepaald positief. Hoe men in Hoogeveen ook over deze ex-wethouder denkt, als er al gesproken kan worden over schuld, dan is hij en zijn partij zeker niet de enigste.

Erwin neemt in dit interview met Koopman op pad het woord ‘excuses’ nog in de mond en dat zouden anderen die nu nog de onschuld proberen uit te stralen ook sieren. Dit interview kan het best omschreven worden zoals de titel al aangeeft ‘afscheid van wethouder Erwin Slomp’, maar niet van de persoon, want die gaat weer dienen bij de politie. Een terugblik en een soort van evaluatie zijn zeker aanwezig in deze aflevering van Koopman op pad.

Aflevering 38 3e jaargang (08 aug 2020)
CS Riders verrassen familie Stremme

HOOGEVEEN – Stoere motorclubs hebben veelal een gekleurde reputatie. Voor de CS Riders is dat juist een heel positieve. Zij zetten zich in voor kinderen die ziek zijn of gepest worden of uit achterstandsgezinnen enzovoort.

Deze aflevering van Koopman op pad gaat over het zieke meisje van de familie Stremme uit Hoogeveen. Een droevig verhaal, maar de CS Riders hebben haar en haar familie een onvergetelijke dag bezorgt en dat heeft diepe indruk gemaakt en niet alleen op de familie Stremme. Koopman op pad laat in deze aflevering een afvaardiging van de C.S Riders (Cock en Wil de Gans) en de familie Stremme hun belevenissen vertellen. Iedereen zal het met ons eens zijn, kinderen mogen niet ziek zijn of zorgen hebben. Helaas is de werkelijkheid nog wel eens anders.