December

Aflevering 60 3e jaargang (25 Dec 2020)
Kerstspecial 2020 van Koopman op pad

HOOGEVEEN/ELIM – 2020 kunnen we wel bijschrijven als een bijzonder jaar. Met alle perikelen rond de Coronapandemie. Ook bijzonder zijn de hierdoor ontstaande nieuwe woorden als “Anderhalve meter maatschappij”. Niet alleen de woorden, maar deze ook nog eens toe te passen, is moeilijk voor veel mensen. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Er is een vaccin in aantocht. Dus op naar betere tijden!

Met kerst en de jaarwisseling in het verschiet, zijn er op dit moment veel beperkte maatregelen van kracht. Gelukkig mogen we nu drie mensen ontvangen met kerst en de jaarwisseling. Helaas blijft het desondanks voor veel mensen een eenzame periode.

Aflevering 59 3e jaargang (19 Dec 2020)
In de opmaat naar Kerst 2020 (video)

HOOGEVEEN – We zitten een kleine week voor de Kerst van 2020. Wat zeker is, is dat het heel bijzondere Kerstdagen zullen worden. Helaas niet in de positieve zin. Er zal nog meer eenzaamheid zijn dan gebruikelijk. Heel naar allemaal! Voor Koopman op pad reden eens te vragen wat de mensen er van verwachten. Wat verwachten jullie van de komende Kerstdagen?

Aflevering 58 3e jaargang (12 Dec 2020)
9000 lampjes en 64 Kerstmannen in Koopman op pad (video)

HOOGEVEEN – Wel eens een verlichte Kersttuin gezien met 64 Kerstmannen en ruim 9000 lampjes? Nu deze tuin uit Hoogeveen laten we zien in deze aflevering van Koopman op pad. Maar wat nog veel belangrijker is, wie zitten hier achter en wat is de motivatie. Ook de vraag hoe het zit met de stroomkosten wordt in deze aflevering beantwoord. Echt een lust voor het oog en een ware kleurpracht.

Met de kerstdagen komt Koopman op pad met een echte Kerstspecial in twee delen. Aan deze aflevering werken diverse lokale artiesten mee als De Evening Stars, Arjan Venemann en vele anderen. Roelof Koopman zal de presentatie doen en Yvonne Bijl Hooijer zal tussen de muziek door een paar leuke voordrachten doen. Ondanks de bijzondere omstandigheden waar we dit jaar in zitten, hopen de lokale artiesten en team Koopman op pad er dit jaar toch nog een feestelijk tintje aan te kunnen geven. Blijf dus kijken!

Aflevering 57 3e jaargang (05 Dec 2020)
Koopman op pad bij AV Audio producties (video)

ELIM – Nu zult u zich afvragen, gaat Koopman nu ook al een CD maken? Wees gerust dat gaat voorlopig nog niet gebeuren. In deze aflevering van Koopman op pad is het team op bezoek bij Arjan Venemann (29), het gezicht achter AV Audio producties. De liefde voor muziek is hem met de paplepel in gegoten. Het begon allemaal met het bespelen van de Accordeon, een mooi instrument, kenmerkend met een warme/volle klank.

Op latere leeftijd is hij ook gitaar gaan spelen. Ongeveer 15 jaar geleden is Arjan spelenderwijs begonnen met het maken van opnames. Een aantal jaren geleden is dit verder uitgegroeid en inmiddels heeft hij een professionele studioruimte tot beschikking waar de opnames gemaakt worden

Zo heeft Arjan van z’n hobby z’n beroep kunnen maken en dat is natuurlijk fantastisch. In deze aflevering vertelt Arjan bevlogen over zijn werk in de studio en als zanger.