Juni

Aflevering 31 3e jaargang (28 jun 2020)
Koopman in gesprek met Inge Oosting

ELIM – Afgelopen zaterdagmorgen in de achtertuin bij cameraman Peter Aalders, in een ontspannen sfeer ging Koopman in gesprek met Inge Oosting van de PvdA in Hoogeveen

In 2014 werd Inge Oosting fractievoorzitter PvdA. Toen gaf Inge Oosting al aan “Er staat veel te gebeuren de komende jaren, er komt veel op gemeentes af. De PvdA fractie zal, zoals dat in Hoogeveen altijd het geval is geweest, een constructieve bijdrage blijven leveren aan het lokaal bestuur, met een bijzonder oog voor onze kwetsbare inwoners.

Met bijzondere aandacht voor het wegwerken van achterstanden, zodat iedereen kan meedoen aan onze samenleving. Wij realiseren ons dat de decentralisaties een zware opgave met zich meebrengen, maar ook kansen bieden om op sociale wijze onze lokale samenleving in te richten.” Inge wist in 2014 nog niet in welke soap ze in 2020 terecht zou komen. Waar de Hoogeveense coalitie nu staat zou toen niemand hebben verwacht.

In deze ‘Koopman op pad’ komt de huidige situatie in de Hoogeveense politiek uitvoerig aan de orde. Ook wordt er meerdere male teruggeblikt op de raadsvergadering van afgelopen donderdag. In gewone bewoordingen legt Inge ons uit wat er speelt en wat er volgens haar jarenlange ervaring nu moet gebeuren.

Aflevering 30 3e jaargang (21 jun 2020)
Frits Kappers openhartig bij Koopman op pad

HOOGEVEEN – Frits Kappert een veel besproken man, geliefd bij heel veel rationeel denkende mensen, maar verguist en bij de azijnpissers gerekend door vele van onze bestuurders. Je zou soms denken dat kritisch denken niet meer is toegestaan. Er wordt door het college van Hoogeveen geblunderd aan de lopende band, zo is de mening van misschien wel de meeste inwoners van onze gemeente, maar er lijkt geen platform voor het tegengeluid.

Bij Koopman op pad is er voor iedereen en voor elke mening een platform. Frits Kappert die er blijk van geeft te weten waar hij het over heeft, heeft bijvoorbeeld weer een totaal andere mening dan Bé Okken.

Via de digitale media als Facebook, YouTube, www.koopmanoppad.nl en de digitale nieuwsmedia in onze gemeente trekken de wekelijkse afleveringen steeds meer kijkers. Toch blijven we openstaan voor suggesties en aanbevelingen. We hebben PvdA en Gemeente Belangen Hoogeveen e.o. ook al eens uitgenodigd, maar deze zijn daar tot heden nog niet op in gegaan.

Misschien wel ‘Koopman vrees’? Best wel gewaagd als iedereen er op mag reageren…. De aflevering duurt dit keer 30 minuten, maar is van begin tot het eind onthullend en heeft een primeur in zich. We wensen iedereen veel kijkplezier. Video en montage Aalders IT Elim en Fotografie Henk Boer van www.dehoogevener.nl

Aflevering 29 3e jaargang (18 jun 2020)
Het wordt Koopman nu echt te gortig

ELIM – De beelden zeggen genoeg.

Aflevering 28 3e jaargang (13 jun 2020)
Robin Hey in Koopman op pad

ELIM – Robin Hey, opgegroeid in Elim en 12 jaar gelden naar Ierland geëmigreerd. Z’n motivatie was en is de Ierse volksmuziek. Deze muziek heeft er toe bijgedragen dat Robin een bekende Ierse volkszanger is geworden.

Begin dit jaar was hij bezig met een tournee door Europa, maar heeft deze vanwege de Corona afgebroken en is nu al een paar weken bij zijn vader en moeder in Elim. Hij hoopt er zo spoedig mogelijk weer op uit te trekken de wereld in om daar de Ierse volksmuziek te promoten. Volgende week vrijdag een special van Koopman op pad waar Robin ook een paar nummers ten gehore brengt.

Aflevering 27 3e jaargang (04 jun 2020)
5 Juni de opening van forellenvisvijver de Boshoek

ELIM – Midden in het Drentse landschap tussen Hoogeveen en Coevorden ligt forellenvisvijver de Boshoek 2.0. Het recreatiebedrijf heeft twee visvijvers waar u in alle rust een hengel uit kunt werpen. De vijvers zijn voorzien van vlonders, waardoor minder-validen de vijvers ook eenvoudig kunnen bereiken.

Er is een gezellige kantine en een ruim terras waar u ongestoord kunt genieten van een hapje en een drankje. Zowel de visvijvers als de kantine zijn in 2019 geheel gerenoveerd. U kunt er vissen op zalm- en regenboogforel. Heeft u geen vishengel? Geen probleem, deze kunt u er huren.

Ook worden er schepnetten, koelboxen en knuppels verhuurd.
Ook het forelvissen met een groep behoort tot de mogelijkheden. In deze aflevering van Koopman op pad duiken hebben we de primeur van de feestelijke opening op 5 juni 2020.