Mei

Aflevering 26 3e jaargang (30 mei 2020)
Veel reacties op eerste deel Bé Okken

ELIM/HOOGEVEEN – In deze tweeluik van ‘Koopman op pad’ met B Okken ere lid van Gemeente Belangen, heeft het eerst deel al heel wat reacties opgeleverd. Overwegend niet zo positief over Gemeente Belangen en de positieve benadering van B Okken. Velen vrezen dat dit een inleiding is naar terugkeer naar Gemeente Belangen van B Okken. In dit tweede deel komt er meer geschut. Hier stelt B Okken ook heel wat zaken van Gemeente Belangen aan de kaak, die naar zijn mening behoorlijk anders zouden moeten.

Aan het einde van dit tweede en laatste deel van dit tweeluik weet de kijker precies wat er schort aan de Hoogeveense politiek en dan in het bijzonder aan gemeente Belangen Hoogeveen e.o. Mogelijk komt er met aan paar maanden deel drie. Heeft u vragen die Roelof aan Bé Okken kan stellen mail deze dan naar metkoopmanoppad@gmail.com.

Aflevering 25 3e jaargang (24 mei 2020)
Bé Okken over Hoogeveense politiek.

HOOGEVEEN/ELIM – Er is veel mis met de financiën van de Gemeente Hoogeveen. De vraag die dan snel boven komt is wie is daar verantwoordelijk voor? Daar zal elke politieke partij een andere lezing over geven, maar de meeste burgers geven Gemeente Belangen Hoogeveen e.o. de schuld. Aan Bé Okken het antwoord of dat een juiste analyse is.

Twee afleveringen van Koopman op pad over dit onderwerp. Het team Koopman op pad heeft maar zo het vermoeden dat deze twee afleveringen veel politieke stof doen opwaaien in de Gemeente Hoogeveen. Volgende week de tweede aflevering van de serie die terecht de titel draagt ‘De achterkant van het gelijk’.

Aflevering 24 3e jaargang (10 mei 2020)
Wim Drenthen laat dialect leven door zijn mooie stem.

DE KRIM – De uit de Krim afkomstige Wim Drenthen is inmiddels geen onbekende meer in de muziekwereld, hij heeft al diverse singles op zijn naam staan o.a. “Vlieg, vlinder, vlieg”, “Vertrouwen” en “Kameraad”. Vorig jaar kwam Wim met zijn debuutalbum “Kameraad” waarop al een nummer te vinden is in de streektaal “Kameroad”.

Al snel volgende “Oes Baankie” een single die door de regionale streektaal programma’s warm werd verwelkomt. De piraten zijn gek met Wim. Door de vele positieve reacties op zijn zingen in de streektaal, is Wim aan de slag gegaan om een mini album te maken in de streektaal. Voor Wim staat het dialect inmiddels hoog in het vaandel, een stukje cultuur dat moet blijven bestaan. Ook heeft Wim een paar oude nummers vertaald naar het dialect, het zijn mooie vlotte nummers geworden. Voor het team Koopman op pad (koopmanoppad.nl) een reden Wim eens uit te nodigen. Het resultaat is een leuk gesprek met een goed stukje muziek erbij, natuurlijk in het dialect.

Aflevering 23 3e jaargang (10 mei 2020)
Koopman op pad bij keepster van vrouwenvoetbal.

HOLLANDSCHEVELD – Vrouwenvoetbal groeit stevig populariteit. De sport is niet meer alleen voor mannen! Het vrouwenvoetbal maakt grote sprongen en wordt steeds bekender onder het volk. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer meiden en vrouwen floreren in voetbalshirts van verschillende voetbalclubs. Kortom, de enthousiaste vrouwen gaan ervoor. Die populariteit is voor een groot deel te danken aan de Nederlandse Leeuwinnen zoals Lieke Martens. Bijna 160.000 vrouwen zijn inmiddels lid van de KNVB.

De grootste stijging was in de leeftijd tussen 17 en 19 jaar. Ook de aandacht voor de Leeuwinnen blijft groeien. Ook op tv doen wedstrijden van de Leeuwinnen het goed. Ook Koopman op pad is dit niet ontgaan, daarom deze uitzending een gesprek met een talent die we moeten onthouden, want daar gaan we zeker meer over horen: Charetha Okken. Het team Koopman op pad is er inmiddels zeker van dit is het tweede toptalent binnen onze gemeente binnen het vrouwenvoetbal.

Aflevering 22 3e jaargang (05 mei 2020)
Doorlezen door man

ELIM – Het is mooi voorjaarsweer en de bevrijding is een feit. We zijn nu precies 75 jaar later en precies in een jaar waar het woord ‘vrijheid’ een diepere betekenis heeft gekregen. We worden niet meer onderdrukt en hebben vrijheid van meningsuiting en Goddienst, maar door de Corona is toch onze bewegingsvrijheid enigszins beperkt.

Ik deze speciale uitgave van Koopman op pad blikt Roelof terug op de bevrijding in ons gebied, al weer 75 jaar geleden. Vandaag is een feestdag, want we vieren de vrijheid na de Duitse bezetting.

Aflevering 21 3e jaargang (04 mei 2020)
Dodenherdenking 2020 wordt anders

ELIM – Dodenherdenking 2020 wordt anders dan alle voorgaande jaren en is daarom nu al onvergetelijk. Geen drukbezochte ceremonies bij monumenten in het hele land. En ook geen volle Dam. Maar vanwege corona virtueel. Ook Koopman op pad blijft niet achter en levert hier een kleine bijdrage aan de herdenking die we altijd levend moeten houden. Morgen vieren we 75 jaar vrijheid en komt Koopman met een item over dit onderwerp.

Aflevering 20 3e jaargang (01 mei 2020)
VVD stemt tegen begrotingswijziging

ELIM – Koopman op Pad behandeld tijdens ‘koffieproat, actuele onderwerpen die op het moment van de opname actueel zijn. Naast de Corona was het artikel ‘VVD stemt tegen begrotingswijziging’. jaar , 6 jaar zwaaien GB en CDA met de scepter in Hoogeveen. En nog nooit was het zo’n ongelofelijke bende. Iedere keer denken we als inwoners dat het dieptepunt bereikt is……en dan zakken we toch nog weer dieper.

Deze begrotingswijziging is, tot nu toe, het meest diepe dieptepunt. De VVD fractie denkt dat het college dit inmiddels zelf ook vindt. Anders kom je niet met zo’n wijziging, 4 maanden nadat je je eigen begroting hebt vastgesteld én 4 maanden nadat je door de gehele oppositie, maar zeker door de VVD, bent gewaarschuwd. Al 2 algemene beschouwingen waarschuwt de VVD dit college voor de onrealistisch hoge snelheid waarmee ze maar door blijft denderen.

Maar dit college, volledig gesteund door hun fracties in de raad, hebben zich nog nooit laten tegen houden door alle seinen die op rood staan. De coalitie fracties hebben boter op hun hoofd, hele pakken boter. Roelof en Peter bespreken deze kwestie. Ook al zal blijken dat ze er niet helemaal hetzelfde instaan, maar dat maakt het juist leuk.