September

Aflevering 45 3e jaargang (19 Sep 2020)
Gerard Booij over betrouwbaarheid Burgemeester en politiek
HOOGEVEEN – Gerard Booij bijt zich al jaren letterlijk vast in het dossier over de kunstijsbaan in Hoogeveen. Deze Hoogevener had en heeft grote zorgen over het project en dan vooral over de wijze waarop de gemeenteraad de burgers erover heeft geïnformeerd.

In deze Koopman op pad aflevering blikt Gerard terug op deze periode. Woorden als vriendjespolitiek, leugenaars en oplichting passeren met regelmaat de revue. Ook onze Burgemeester komt er niet best af. Grote woorden dacht team ‘Koopman op pad’ en hebben Gerard uitgenodigd voor een gesprek. Daar herhaalde Gerard zonder chroom al deze uitlatingen. Hij geeft aan alles te kunnen bewijzen wat hij zegt. Ter afsluiting geeft hij nog aan ‘Ik lieg niet’. Een aflevering die mogelijk veel stof zal doen opwaaien. Als Gerard gelijk heeft is dit een zeer ernstige zaak en zal dat de geloofwaardigheid van Burgemeester en Hoogeveense politiek schaden. Kijk en oordeel zelf.


Aflevering 44 3e jaargang (14 Sep 2020)
De Boas & Ikke
HOOGEVEEN – Yvonne Bijl Hooijer presenteert haar tweede boek wat als titel heeft “De Boas & Ikke” Hoe dit tweede boek tot stand is gekomen wordt de kijker duidelijk door dit videoverslag te bekijken.
Ook maken we in dit videoverslag, Yvonne aangeboden door team “Koopman op pad”, kennis met de Boas. De kant van Yvonne hebben we al kunnen lezen in haar boek, maar nu de kant van de Boas, die zegt alles te zijn behalve de Boas.

Vandaag 14 september 2020 wordt dit videoverslag Yvonne aangeboden als verjaardagscadeau. Yvonne is vandaag jarig. Namens team Koopman op pad van harte gefeliciteerd!

Aflevering 44 3e jaargang (11 Sep 2020)
Geen bloemencorso Elim en toch
ELIM – Het zou een prachtig jubileum jaar worden voor onze Siertuin-vereniging / Bloemencorso was het niet dat de Corona-pandemie roet in het eten gooide. Alle voorbereidingen ten spijt.

Positief als Elim is, zijn ze niet bij de pakken neer gaan zitten. Positieve benaderingen hebben een aantal zeer positieve zaken opgeleverd die nader worden toegelicht in deze aflevering van Koopman op pad. Naast actuele opnames zijn er ook veel archiefbeelden van verschillende bloemencorso’s te zien.

Het zal het gemis van een echt bloemencorso niet wegnemen, maar maakt wel veel goed. Naast deze herinnering is er vandaag 12 september, in Elim ook een soort alternatief voor de jaarmarkt. Zie hiervoor de Elimsite ( www.elim-drenthe.nl ). Ondanks de Corona toch een soort van markt, maar dan op het erf van de bewoners zelf. Kom dus allemaal naar Elim.
Aflevering 43 3e jaargang (05 Sep 2020)
Einde dorpscafé De Casteleyn Elim
ELIM – Veel iconen uit het verleden verdwijnen en dat doet soms pijn. Jan en Zwaan zongen al over het dorpscafé. Een ontmoetingsplaats waar gelachen en gehuild werd en waar het dorp samen kwam. Jan en Linda houden het voor gezien en gaan genieten van hun vrije leven.

Voor het dorp Elim is het een aardelating want van onze geboorte was er een café aan de Carstensdijk en die is nu gesloten. Het voelt voor velen als een verlies van een dierbare. Toch neemt Jan Doldersum in deze aflevering van Koopman op pad niet somber afscheid van het café.

Mede door zijn gezondheid was het genoeg. Toch kijken Jan en Linda met plezier terug op hun dorpscafé in Elim. In deze aflevering maakt u mee dat de deuren op slot gedraaid worden.