Met Koopman op pad 2021

Met koopman op pad is een gezamenlijke rubriek van

Elim-Drenthe.nl en de Hoogevener.nl

Elim/Hoogeveen – Heel bijzonder wat het team van “Met Koopman op pad” allemaal tegen komt. En er wekelijks op uit gaan om een leuk of actuele reportage te maken. En dit alles in het Drentse dialect. De eerdere gemaakte reportages zijn in een volledig overzicht te zien op.

www.koopmanoppad.nl
www.dehoogevener.nl

Aflevering 56 4e jaargang (31 dec 2021)
Happy New Year vanuit de studio van Koopman op pad. (video)

ELIM – De afsluiting van een succesvol jaar voor Stichting Videorubriek ‘Koopman op pad’. Team Koopman op pad werd officieel een Stichting en scoorde nooit eerder zoveel kijkers als in 2021. Daar zijn we blij mee. U heeft massaal gekeken en dat motiveert ons om in 2022 nog meer leuke filmpjes te maken! Wij wensen jullie allen een fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2022.

Aflevering 55 4e jaargang (26 dec 2021)
Koopman op pad’ en Evening Stars Deel 2 Kerstspecial (video)

ELIM – Gisteren, 1e Kerstdag 2021 hebben al zeer veel mensen genoten van deel 1 van deze Kerstspecial die tot stand gekomen is door de uitstekende samenwerking van ‘team Koopman op pad’ en Evening Stars.

Dat het veel mensen heeft pleziert blijkt alleen al uit het feit dat bijna alle kijkers het volledige deel 1 hebben uitgekeken. Vandaag 2e Kerstdag deel 2 met nog meer variatie aan muziek en interviews in sfeer van Kerst. Geniet er van.

Aflevering 54 4e jaargang (25 dec 2021)
Koopman op pad en Evening Stars verdrijven eenzaamheid (video)

ELIM – Voor het tweede jaar waren de Evening Stars bereid om mee te werken aan een Kerstspecial in twee delen. Het eerste deel is vandaag online en het tweede deel komt morgen 2e Kerstdag online. Opgedragen aan de fans van de band, zieken, eenzamen en ouderen. We hopen zo samen wat vreugde te brengen in voor sommigen sombere Kerstdagen. Toch wenst ‘team Koopman op pad’ u voor zo ver als mogelijk goede Kerstdagen en een bovenal gezond 2022.

Aflevering 53 4e jaargang (18 dec 2021)
Koopman krijgt er tabak van (video)

HOOGEVEEN – Nu is de vraag welke Koopman krijgt er tabak van. In deze aflevering komen twee ‘Koopmannen’ aan het woord. Het zijn Roelof en Willem Koopman, nee geen familie! Dit keer bevindt het team ‘Koopman op pad’ zich in Tabakshop W. Koopman en daar is Willem altijd in voor een praatje.

Aflevering 52 4e jaargang (11 dec 2021)
Koopman bij De Groene Wieken (video)

ELIM – De deze week opgerichte energie coöperatie ‘De Groene Wieken’ is al veel in de media geweest. Na de oprichting is het zaak om zo snel als mogelijk leden te krijgen uit Hollandscheveld Elim en Nieuwlande. In deze aflevering van ‘Koopman op pad’ kunt u kennis maken met een groot deel van het bestuur en hun doelstelling om het voor iedereen mogelijk te maken de energietransitie betaalbaar te houden. Kijken is voordeel opdoen!

Aflevering 51 4e jaargang (04 dec 2021)
Recht door zee met de SGP (video)

ELIM – De SGP Hoogeveen heeft een spectaculair verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraad verkiezingen in Hoogeveen. Daar wil Koopman natuurlijk meer van weten. Want de SGP Hoogeveen zegt op haar site:

“Onze thema’s zijn onderbouwd met drie waarden: Leven, dienen en recht doen. Deze waarden zijn voor ons het belangrijkste wat er is, ze zijn in elk standpunt terug vinden”. Het thema van deze verkiezingen is: “Recht door zee koershouden”.

Aflevering 50 4e jaargang (27 nov 2021)
100 jarig jubileum PB Nieuwlande (video)

NIEUWLANDE – Het Plaatselijk Belang van Nieuwlande bestaat 2 december 2021 100 jaar en dat is een jubileum. Ondanks de sombere Coronatijden wordt er getracht alles aan te doen hieraan een feestelijk tintje te geven. In deze aflevering van ‘Koopman op pad’ hoort u daar alles over. Een aflevering met ook veel historisch materiaal over Nieuwlande.

Aflevering 49 4e jaargang (20 nov 2021)
Speel-o-Theek Hoogeveen (video)

HOOGEVEEN – Dit keer is het team van ‘Koopman op pad’ bij de Speel-O-Theek Hoogeveen. Ieder mens speelt, van jong tot oud. Een kind speelt niet om zich te ontwikkelen, kinderen ontwikkelen door te spelen. Speel-O-Theek Hoogeveen biedt binnen en buitenspeelgoed aan. Speelgoed om uit proberen, te variëren. Het geeft plezier en stimuleert allerlei vaardigheden. Natuurlijk zijn ook ouders en grootouders welkom om speelgoed te lenen. Kijk deze aflevering en u weet er alles van.

Aflevering 48 4e jaargang (13 nov 2021)
Eigenaar 'Foto Anno Bakker' stopt er mee (video)

HOOGEVEEN – Freddie Uiterwijk Winkel stopt met Anno Bakker. En tijdens zijn pensionering als fotograaf door onder de naam Foto Uiterwijk Winkel. Die Foto Anno Bakker verkocht heeft. En het wat kalmer aan gaat doen. In deze aflevering van Koopman op pad een gesprek met een gepassioneerde (hobby) fotograaf.

Aflevering 47 4e jaargang (06 nov 2021)
De drie ambassadeurs van Delta Fiber Netwerk Rendo Fiber (video)

ELIM – Koopman bij drie van de ambassadeurs Delta Fiber Netwerk Rendo Fiber Het einde van de glasvezel campagne komt in zicht. Als 35% van de inwoners, per kern, ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 17 november 2021 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, dan komt er glasvezel! Om nog wat meer het belang van glasvezel te onderstrepen hebben Arjan Pekel, Roelof Koops en Henk Zuidema in deze aflevering van ‘Koopman op pad, alle drie ambassadeurs, het belang van glasvezel nog eens onderstreept.

08 november, Inloopavond bij SC Elim. 19.30 tot 21.00 uur, Carstenswijk 14 in Elim.
08 november, Inloopavond Buurthuis Nieuw Moscou. 19.30 tot 21.00 uur, Buurthuis Nieuw Moscou, Zuideropgaande 150, Hollandscheveld
09 november, Inloopavond bij VV Hollandscheveld. 19.30 tot 21.00 uur, Schoonhovenweg 1a, Hollandscheveld.
09 november, Inloopavond bij MFC De Opsteker Nieuwlande. 19.30 tot 21.00 uur, De Spil 1, Nieuwlande
10 november, Inloopavond VV Tiendeveen. 19.30 tot 21.00 uur, Molenweg 4c, Tiendeveen

Heb je nog vragen over glasvezel of heb je hulp nodig bij het afsluiten van een abonnement? Kom dan naar de inloopavond Wij beantwoorden graag jouw vragen over glasvezel en de verschillende abonnementen. Je kunt je deze avond ook direct inschrijven. Loop gerust binnen!

Aflevering 46 4e jaargang (30 okt 2021)
SGP Hoogeveen voor alle inwoners (video)

ELIM – Wie denkt dat de SGP Hoogeveen er alleen is voor de Kerkelijken heeft ongelijk. Brand van Rijn, fractievoorzitter van de SGP van onze gemeente heeft een sociaal hart en is een man die recht door zee gaat.

Geen omhaal van woorden, maar eerlijk en oprecht voor de draad er mee is zijn motto. Wie dit filmpje van Koopman op pad bekijkt zal tot dezelfde conclusie komen. Net als koopman op pad, zijn ze er voor alle inwoners van de Gemeente Hoogeveen.

Aflevering 45 4e jaargang (23 okt 2021)
Koopman bij de artiest Jeroen Oelen (video)

HOOGEVEEN – Naast het uitbrengen van de single is er een artiestenavond georganiseerd door u raadt het al, Jeroen Oelen. Nu zullen er bij de fans een boel vragen naar boven komen als wat wordt de titel van de CD single en wat voor een soort liedje zal het worden? Voor dit soort vragen zullen de fans toch naar dit filmpje van ‘Koopman op pad’ moeten kijken, waar Koopman antwoorden probeert te vinden op al deze vragen. Om de cd vast te reserveren of te bestellen mail dan met jeroenoelen27@msn.com 

Aflevering 44 4e jaargang (17 okt 2021)
Marnix Koppe over de degradatie van Burgemeester Tjalma (video)

ELIM – Een prachtige weergave hoe de oud gynaecoloog van Bethesda, dokter Marnix Koppe, het historische gebeuren rondom de degradatie van Burgemeester Tjalma heeft beleeft.

Naast zijn belevenis geeft hij een indrukwekkende analyse over het Jodendom in Hoogeveen en de Holocaust. Een indrukwekkende verfilming van een gesprek met een pro joodse man met visie en een heldere kijk op de mensheid. Zelden was er in de wekelijkse videorubriek van ‘Koopman op pad’ zo’n indrukwekkend interview.

Aflevering 43 4e jaargang (09 okt 2021)
Koopman op pad met hart voor het hart (video)

HOOGEVEEN – Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van een AED, maar het juiste blijft vaak wat schimmig. Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo.

De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren. Koopman bezoekt twee actieve AED instructeurs en hoopt zo anderen te enthousiasmeren.

Aflevering 42 4e jaargang (09 okt 2021)
Meer aandacht voor historische gebeurtenis in voormalige Synagoge (video)

HOOGEVEEN – Het is vandaag vrijdag 8 oktober 2021 een week geleden dat een groep genodigden aanwezig waren in de voormalige synagoge van Hoogeveen. RTV Drenthe en een paar kranten hebben er geringe aandacht aan besteed hoe burgemeester Loohuis afstand nam van het handelen van diens voorganger in oorlogstijd burgemeester Tjalma. Er is een stream uitgezonden van deze bijzondere bijeenkomst waar een paar honderd mensen naar gekeken hebben.

Daar werd de opmerking onder geplaatst dat het geluid soms slecht was te verstaan. Het team ‘Koopman op pad’ heeft deze dienst opgenomen in HD beeld en geluid om deze zo nog toegankelijker te maken voor een groot publiek. En op te slaan als een historisch beeld voor de geschiedenis. Historisch gezien had de NOS zelfs deze bijeenkomst live moeten uitzenden. Met dank aan Albert Metselaar voor diens inzet en aanzet tot deze herdenkingsdienst. Omdat de Joodse gemeenschap op zaterdag de sjabbat vieren, publiceren we deze opname op vrijdag.

Aflevering 41 4e jaargang (02 okt 2021)
Koopman in gesprek met Jan Zwiers (video)

HOOGEVEEN – Dat ‘Koopman op pad’ bij één van de wethouders is, kan niet meer bijzonder genoemd worden, maar dat een wethouder een boodschap heeft aan de mensen van het buitengebied is wel zeldzaam. In deze aflevering van ‘Koopman op pad’ deelt Jan zijn ervaring over glasvezel met ons. Daarnaast legt hij op eenvoudige wijze uit waarom glasvezel zo belangrijk is voor de dorpen.

Aflevering 40 4e jaargang (15 sep 2021)
Gaat Be Okken weer in de politiek? (video)

ELIM – De laatste keer dat we als team Koopman op pad een interview hadden met Bé Okken, wou hij hard gaan nadenken of hij de politiek definitief zou verlaten of dat er nog een kans zou zijn nog eens terug te keren in de gemeentelijke politiek. In deze aflevering van ‘Koopman op pad’ komt het definitieve antwoord.

Aflevering 39 4e jaargang (18 sep 2021)
Koopman bij informatieavond Delta Fiber (video)

HOLLANDSCHEVELD – Het Koopman op pad team heeft veel op met dit gebied. Vandaar dat wij graag willen meewerken aan de leefbaarheid in de dorpen. Wij denken dat de glasvezel, ons aangeboden door Delta Fiber Netwerken hier van groot belang zijn. We kunnen niet stil staan en moeten mee met de technieken van de toekomst. Stilstaand water gaat stinken. Voor de mensen die de voorlichtingsavonden van Delta Fiber niet hebben kunnen bijwonen is hier de herkansing.

Aflevering 38 4e jaargang (14 sep 2021)
Jaarmarkt Elim 2021 met Delta Fiber Netwerk (video)

ELIM – De feestweek Elim is meestal de hekkensluiter van de feestweken en dat is om het jaarlijkse bloemencorso. Dit jaar was er geen bloemencorso, maar wel de jaarmarkt. Uitgesmeerd over een groter gebied om aan de nog geldende Coronaregels te voldoen.

Organisatie en bezoekers kijken terug op een geslaagde jaarmarkt Elim. Het aantal bezoekers was weer boven verwachting en dat brengt weer ouderwetse gezelligheid waar we allemaal zo lang op gewacht hebben. De grote gast op deze jaarmarkt was Delta Fiber glasvezel netwerk.

Aflevering 37 4e jaargang (11 sep 2021)
Koopman in gesprek met Greet in t' Veld rouwbegeleidster deel 2 (video)

HOOGEVEEN – “Met de ziel onder de arm” en dat bespreekt hij met Greet in ‘t Veld in Hoogeveen. Ze heeft heel lang les gegeven in het westen van het land samen met haar man.

In deze aflevering gaat het grotendeels over de tegenslag en de sterke kanten van de mens als individu, in de rouwverwerking. En de ongewilde kinderloosheid in de breedste zin van het leven bij voorbeeld bij een doodgeboren kinderen tijdens en na de bevalling op langere termijn.

Aflevering 36 4e jaargang (07 sep 2021)
Informatieavonden over glasvezel (video)

HOLLANDSCHEVELD – Op dinsdag 14 september en donderdag 15 september organiseren DELTA Fiber Netwerk en RENDO Fiber glasvezel informatieavonden voor de inwoners van Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut en Tiendeveen en het buitengebied. Inwoners komen alles te weten over de aanleg van glasvezel, de voordelen, voorwaarden, kosten en planning.

Dinsdag 14 september in Hollandscheveld, Zaal- en Partycentrum Schoonhoven, Marten Kuilerweg 47 en Woensdag 15 september in Noordscheschut, Dorpshuis De Cirkel, Jan Naardingweg 1 De inloop is vanaf 19.00 uur. Van 19.30 tot 20.30 uur vindt de presentatie plaats. Alle mogelijke vragen over internet, televisie en telefonie worden dan beantwoord!

Voor en na de presentatie kunnen inwoners zich laten informeren bij verschillende telecomaanbieders. Aanmelden hoeft niet, kom gewoon langs. De koffie en thee staat klaar. Meer informatie? Inwoners van Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut en Tiendeveen en het buitengebied kunnen meer informatie vinden op: gavoorglasvezel.nl

Aflevering 35 4e jaargang (05 sep 2021)
Koopman in gesprek met rouwbegeleider Greet in 't Veld (video)

HOOGEVEEN – “Met de ziel onder de arm” en dat bespreekt hij met Greet in ‘t Veld in Hoogeveen. Ze heeft heel lang les gegeven in het westen van het land samen met haar man.

Greet kwam na een tragisch gebeuren op haar school, erachter dat er weinig begeleiding was na zo’n gebeurtenis. Dat gegeven triggerde haar om hier meer aandacht voor te vragen. Greet ging een opleiding volgen over rouwverwerking.

Dat gaf Koopman een bepaalde nieuwsgierigheid .Om meer te weten over wat rouw is en of dat alléén voorkomt als er een naaste overleden is, daar gaat deze week deze uitzending over. Kijk en luister naar haar verhaal met “Koopman op pad” bij Greet in ‘t Veld met de ziel onder de arm.

Aflevering 34 4e jaargang (28 aug 2021)
Deel 2 over de huisartsen Brouwer in ELim (video)

ELIM – Veel mensen hebben gekeken naar het eerste deel over de huisartsen Brouwer in Elim. Het leuke is niet alleen de kijkers maar vooral ook de vele positieve reacties die Gerard Brouwer kreeg op het eerste deel via de sociaalmedia. Hij wist de redactie van ‘Koopman op pad’ te melden dat hij er bijna verlegen van werd. We hopen dat dit tweede en laatste deel over dit onderwerp het eerste deel nog zal overtreffen. de huidige gezondheidszorg in Elim en daar buiten.

Aflevering 33 4e jaargang (21 aug 2021)
Dokter Gerard Brouwer aan het woord (video)

ELIM – De Brouwers zijn een zeer bekende familie in Elim. Twee van deze familie, vader en zoon zijn zeer lange tijd de huisartsen in Elim geweest. Het is inmiddels al weer tien jaar geleden dat Gerard met pensioen is gegaan. In dit eerste deel van ‘Koopman op pad’ met als titel: ‘Twee huisartsen Brouwer in Elim’ blikt Gerard Brouwer terug op deze periode in de rijke geschiedenis van het dorp.

In het tweede deel, wat volgende week zaterdag online komt, diept Gerard bepaalde zaken wat verder uit en geeft hij zijn kijk op de huidige gezondheidszorg in Elim en daar buiten.

Aflevering 32 4e jaargang (14 aug 2021)
In gesprek met Lukas Xu (video)

ELIM – Een aflevering van ‘Koopman op pad’ waar je verder mee kunt komen in je leven. In deze aflevering is Koopman in gesprek met Lukas Xu een bijzonder mens die anderen helpt succesvol te worden in het leven. Steek woorden zijn een stip op de horizon en doelen stellen. Dit laatste heeft Lukas zeer succesvol gedaan en laat ons mee profiteren. Deze aflevering kan maar zo je leven veranderen.

Aflevering 31 4e jaargang (31 Jul 2021)
Bos en natuurbeheer in Elim (video)

ELIM – Dit keer is team Koopman op pad bij landgoed Geesloo aan de Schoonhovenweg. In de huidige maatschappij spelen bos- en natuurgebieden een steeds belangrijkere rol: in het behoud van biodiversiteit; in de klimaatdiscussie en ze bieden de mens mogelijkheden voor recreatie en productie.

Deze functies worden steeds belangrijker in het maken van plannen en beleid gericht op bos en natuur. De beheerders van landgoed Geesloo vertellen ons er alles over in deze aflevering van Koopman op pad.

Aflevering 30 4e jaargang (31 Jul 2021)
Henk Jonker over oud Hoogeveen (video)

HOOGEVEEN – Dit keer is Henk Jonker te gast in Koopman op pad. In 2000 is hij begonnen met een website over oud Hoogeveen. Vanwege zijn interesse in het oude Hoogeveen besloot hij foto’s van oud Hoogeveen op een website te plaatsen.

Bij veel Hoogeveners bestaat namelijk het gevoel dat er nogal wat waardevolle zaken uit het verleden verloren zijn gegaan. Veel van de geplaatste foto’s laten nog het echte oude Hoogeveen zien met zijn kanalen en mooie panden. Henk is een enthousiast verteller en laat ons in deze Koopman op pad ook nog veel foto’s zien van oud Hoogeveen. Na deze aflevering kunt u nog veel meer foto’s bekijken op www.hoogeveen2000.com

Aflevering 29 4e jaargang (24 Jul 2021)
Paard & Kracht in Koopman op pad (video)

ELIM – Paard en Kracht deel 2 van 2: Vorige week zag u het eerste deel van Liemburg Paard & Kracht en deze week ziet u een praktijk voorbeeld. Roelof Koopman heeft in deze aflevering een coaching sessie door Marike Liemburg. Dat geeft naast prachtige beelden ook een diepe inhoud.

Aflevering 28 4e jaargang (17 Jul 2021)
Paard & Kracht in Koopman op pad (video)

ELIM – Marike Liemburg, enthousiaste eigenaar en betrokken trainer binnen Trainingscentrum Liemburg Paard & Kracht laat u in deze Koopman op pad kennis maken met trainingscentrum. Een Trainingscentrum waar je trainingen kunt volgen gericht op organisatie (team)ontwikkeling, teambuilding, persoonlijke ontwikkeling of (proces)begeleiding voor ruiter & paard. Koopman neemt de kijkers mee naar het Paddock Paradise waar heel positieve dingen tot stand komen.

Aflevering 27 4e jaargang (10 Jul 2021)
Het beste Corona idee Campodoor Hoogeveen (video)

HOOGEVEEN – Campodoor uit Hoogeveen verkoopt kampeer- en outdoorartikelen. Door de coronacrisis kwam eigenaar Erik Doldersum op het idee van de Private Outhouse, een mobile sanitiarunit. Campodoor is deze maand Ondernemer van de Maand. Door team ‘Koopman op pad’ is dit idee van een mobile sanitairunit uitgeroepen tot het beste Coronaidee van Nederland. Zoals onze vaste kijkers weten, ‘Koopman op pad’ zet altijd groots in. Veel kijkplezier.

Aflevering 26 4e jaargang (03 Jul 2021)
Afsluiting drieluik (video)

HOOGEVEEN – In de afgelopen 3 weken had Koopman zeer openhartige gesprekken met onze Burgemeester en Wethouders van het zaken college. De gesprekken waren ongedwongen en open van karakter en dat hebben de kijkers van Koopman op pad weten te waarderen. Na dit 3 luik komen weer andere onderwerpen aan de orde zoals in de komende weken een gesprek met Lukas Xu en een zeer openhartig gesprek met Dr. Brouwer uit Elim over de huisartsen en gezondheidszorg van nu. Blijf dus kijken naar Koopman op pad ook in de vakanties.

Aflevering 25 4e jaargang (26 Jun 2021)
Deel twee in dit drieluik over het zakencollege Hoogeveen (video)

HOOGEVEEN – Deel twee in dit drieluik over het zakencollege van de gemeente Hoogeveen. Deze Hoogeveense wethouders leggen in een drieluik heel begrijpelijk uit waar het heengaat en waar de kansen voor Hoogeveen liggen. In deze aflevering van ‘Koopman op pad’ komen weer twee wethouders aan het woord. Volgende week deel 3 van 3.

Aflevering 24 4e jaargang (16 Jun 2021)
Koopman in gesprek met Burgemeester en wethouders Hoogeveen (video)

HOOGEVEEN – Koopman van ‘Koopman op pad’ in gesprek met Burgemeester en wethouders van Hoogeveen (deel 1 van 3). We lezen genoeg in de kranten en zien korte flitsen bij RTV Drenthe. Bij ‘Koopman op pad’ hoort u van de politiek zelf. Het is onthullend en verhelderend. Elke betrokken burger van de Gemeente Hoogeveen zou dit drieluik moeten zien. Vandaag deel 1 van 3.

Aflevering 23 4e jaargang (12 Jun 2021)
Andries Mol geeft eerste boek uit (video)

ELIM – Andries Mol kan moeilijk lezen en schrijven maar brengt desondanks zijn eerste roman ‘Verwaaid in de wind’ uit. In deze aflevering van ‘Koopman op pad’ verteld hij de kijker openhartig hoe hij tot dit boek is gekomen. Zeker voor mensen die ook dyslectisch zijn is Andries een voorbeeld. Andries heeft een aangrijpend verhaal met een geweldige uitkomst een prachtige roman.

Aflevering 22 4e jaargang (05 Jun 2021)
Ontdek Drenthe op de fiets of te voet (video)

We hebben een uitgebreid fiets en wandelnetwerk. Rijd of loopt van knooppunt naar knooppunt, volg een mooie vaste route of laat het aan het toeval over. Je komt hier altijd uit op een mooie plek. Het ene moment sta je midden in een paarse zee vol heide. Even later wandel je door oude bossen, om vervolgens te genieten van een kopje koffie op een gezellig Drents brinkplein. Door de vele wandelpaden kun je alle kanten op.

En de weg wijst zich hier vanzelf! De vraag die nu op komt is wie maken dat nu allemaal mogelijk? In deze aflevering van Koopman op pad komt u daar heel veel over aan de weet.

Aflevering 21 4e jaargang (29 Mei 2021)
Een schrijver uit Nieuwlande (video)

ELIM – Koopman op pad – Dit keer heeft het programma een schrijver uit Nieuwlande voor de camera die al bezig is met zijn tweede boek. Jong en talentvol zijn zo al twee begrippen die op deze schrijver van toepassing zijn.

Wie is deze schrijver en waar gaat zijn gisteren uitgegeven boek over? Dinosaurussen staan centraal in het verhaal en verder worden alle vragen beantwoord in deze aflevering van Koopman op pad. Het blijft zo elke aflevering een avontuur wat Koopman nu weer voor de lens heeft. Het delen van de filmpjes wordt zeer gewaardeerd. Misschien is het handig om u te abonneren op het YouTube kanaal van ‘Met Koopman op pad’.

Aflevering 20 4e jaargang (23 Mei 2021)
koffie praot met Koopman op pad (video)

ELIM – In deze aflevering van Koopman op pad. Willen we ook onze kijkers een kijkje gunnen in onze studio. Waar wij enkele zaken bespreken die zich op dit moment afspeelden of nu nog afspelen. Zoals die tot ons kwamen via diverse mediakanalen. Bijvoorbeeld, hoe de politiek om gaat met zaken als het bestrijden van de Coronapandemie. En met daar bij de zoekgeraakte bonnetjes van minister de Jonge, van volksgezondheid, voor een gespecifieerde rekening van de middelen die zijn aangeschaft voor de bestrijding ervan. Voor één som van € 5000.000.000.

Waar gaat het heen met het demissionaire VVD-kabinet? Met één Coronapandie als blok aan het been. Waar gaat dat straks heen met de mitsen en de maren. Om Nederland straks weer naar het normale normaal te krijgen? Als ieder een is gevaccineerd? En zo het nu laat aan zien met de huidige dalende lijn zou dit lukken? Of wordt er ons een spiegel voorgehouden om zo toch de mensen er weer toe te bewegen om zo toch op vakantie te gaan. Om zo de economie weer aan te wakkeren? En de discussie als je op vakantie gaat krijg je vooraf één gratis coronatest. Niet op vakantie testen € 75,-.

Het eurosongfestival, na 41 jaar weer één grote spectaculaire show, die werd gehouden in Ahoi Rotterdam. En dan de teleurstelling voor de winnaar van twee jaar terug, onze Duncan Laurence. Die niet de punten door kon geven aan de juryleden. Hij werd positief getest op corona. Jammer! Maar uiteindelijk werd Italië met hun song Barbara Pravi – Voilà winnaar met 524 punten.

Aflevering 19 4e jaargang (15 Mei 2021)
Fanatieke hobbyist met passie en veel plezier (video)

ELIM – Iedereen heeft bijna wel een hobby, maar niet iedereen is er inlevend mee bezig. Deze week is koopman op visite bij Bernie, een fanatieke hobbyist met passie en veel plezier.

Airsoft wapens lijken heel echt en hij is een vergunning nodig om deze stukken thuis te mogen hebben. Hij gaat terug in de tijd als het om kleding en opmaak gaat. Hier in Nederland zijn er plaatsen waar dit spel gespeeld kan worden.

Voor Bernie is dat het oude verkeerspark in Assen of een oud vliegveld in Eersel (B). Levensecht kleden de mannen en vrouwen zich in hun uniformen en er zijn zelfs rangen toegekend aan de spelers. Bernie is een specialist in granaat werpen als Grenadier en zijn rang is Korporaal. Luister naar het verhaal wat hij hier over te vertellen heeft..

Aflevering 18 4e jaargang (08 Mei 2021)
Egbert heeft een hobby (video)

HOOGEVEEN – Een hobby is een activiteit die je op vaste momenten, in je vrije tijd uitoefent. Waarom is het hebben van hobby’s zo belangrijk? Een hobby is heel veel meer dan een manier van ontspannen. Nu zal de vraag boven komen: Ontspanning: wat is daarvoor nodig? Ontspanning is een van de meest belangrijke dingen om gezond te blijven.

Iedereen heeft er baat bij om een hobby te hebben en wel om verschillende redenen. Een nieuwe hobby hebben betekent nieuwe dingen uitproberen. Het helpt je eventjes loskomen van je dagelijkse werkactiviteiten. Wanneer je nieuwe dingen uitprobeert is de kans groot dat je talenten gaat ontdekken. Het is pas door nieuwe uitdagingen aan te gaan, dat je echt weet wat je kan. Je zal opmerken dat je bepaalde dingen beter kan dan je verwacht had, gewoon doordat er interesse en motivatie aan te pas komt.

Niet elke hobby is even sociaal, maar voor de meeste hobby’s geldt dat je dankzij de hobby nieuwe sociale contacten krijgt. Het hebben van een hobby heeft dus heel wat voordelen, maar wist je dat een hobby ook dé ideale remedie is tegen stress. Het team Koopman op pad ontmoette recent Egbert Wiggers een voorbeeld van iemand die met passie een prachtige hobby uitoefent. Speciale motoren staan centraal in deze aflevering. Let op de passie van Egbert werkt zeer aanstekelijk!

Aflevering 17 4e jaargang (01 Mei 2021)
4 Mei in Koopman op pad 2021 (video)

NIEUWLANDE – De Nationale Dodenherdenking, Nationale Herdenking of Dodenherdenking vindt jaarlijks in Nederland plaats op 4 mei, met onder andere twee minuten (vroeger een minuut) stilte om 20.00 uur.

De landelijke herdenking is op de Dam in Amsterdam en wordt sinds 1988 georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, terwijl honderden andere comités plaatselijke herdenkingen organiseren.

In de oorspronkelijke opzet ging het uitsluitend om de Nederlandse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog, maar sinds 1961 wordt officieel een ruimere definitie gehanteerd die alle Nederlandse oorlogsslachtoffers of omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog omvat.

Sinds drie jaar besteedt Koopman op pad ook aandacht aan dit belangrijke gebeuren. We mogen nooit vergeten wat deze offers ons hebben gebracht.

Aflevering 16 4e jaargang (24 Apr 2021)
Koopman bij Het Mini Maatje Hoogeveen (video)

Een half miljoen mensen (7,9% van de Nederlandse bevolking) leeft in armoede. Deze bevolkingsgroep moet rondkomen van het minimumloon of minder. Ook groeien er veel kinderen op in deze minima-gezinnen en verdienen een zorgeloze jeugd. Zij zouden zich geen zorgen moeten maken of zij hun boeken wel kunnen kaften of dat er wel genoeg geld is voor een taart of cadeautje voor hun verjaardag.

Om deze gezinnen te ondersteunen is er Stichting het Mini Maatje in Hoogeveen. In deze aflevering van Koopman op pad kom je er alles over aan de weet. Mochten jullie het Mini Maatje niet nodig hebben, dan kun je dit geweldige project steunen d.m.v. een donatie.

Kijk deze aflevering of kijk eens op de website: Je naam / bedrijfsnaam – HOME (hetminimaatje.nl) Het delen en liken van deze en andere Koopman op pad afleveringen wordt zeer gewaardeerd!

Aflevering 15 4e jaargang (17 Apr 2021)
Koopman op de markt in Coronatijd (video)

HOOGEVEEN – Het team ‘Koopman op pad’ was afgelopen donderdag op de markt in Hoogeveen en spraken met marktkooplui en marktgangers over de Corona maatregelen, de inconsequente maatregelen van onze overheid en de voortdurende ongezelligheid.

Hoe lang nog vragen velen zich af en wie houdt zich nog aan de Coronaregels. Allemaal zaken die in deze aflevering van de wekelijkse videorubriek aan bod komen. Het is iedereen toegestaan de filmpjes uit deze videorubriek te delen.

Door je te abonneren op het YouTube kanaal van ‘Koopman het video archief’ dan bent u altijd als eerst op de hoogte als er nieuwe afleveringen zijn. Ook al is het op de markt alleen maar ‘food’ en is het minder gezellig, uw euro blijft er meer waard!

Aflevering 14 4e jaargang (10 Apr 2021)
Koopman in de natuur met Anne Kuiper (video)

ELIM – Anne Kuipers in gesprek over de natuur De natuur heeft een positief effect op onze gezondheid. Een natuurlijke omgeving kan op verschillende manieren bijdragen aan de gezondheid van de mens, van kinderen tot ouderen.

Wageningen University & Research onderzoekt het optimaal inrichten en beheren van de groene ruimte, de invloed van de inrichting van het landschap en de stedelijke omgeving op de sociale veiligheid en mogelijkheden om de bestaande groene ruimte beter te benutten om het gedrag van mensen positief te beïnvloeden.

Voorbeelden waar een natuurlijke omgeving kan bijdragen aan gezondheid van mensen:

Herstel van stress
Het kan aanzetten tot sociaal contact
Het kan bijdragen aan een optimale ontwikkeling van kinderen
Het kan persoonlijke ontwikkeling en zingeving bevorderen
Het kan stimuleren tot bewegen

Aflevering 13 4e jaargang (03 Apr 2021)
Koopman op pad helpt! (video)

In deze aflevering van de wekelijkse videorubriek ‘Koopman op pad’ probeert het team uw aandacht te vragen voor het geweldige en helaas ook broodnodige werk van ‘Stichting de Reddende Engel’ in Hoogeveen. Tot onze diepe schaamte is er in 2021 nog steeds armoede, ook in de Gemeente Hoogeveen.

Dit zijn gezinnen die beneden de armoedegrens leven en de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. ‘Stichting de Reddende Engel’ is een stichting die mensen helpt die het niet zo breed hebben. De stichting werkt vanuit Hoogeveen om de medemens te kunnen helpen. Al het werk dat zij verrichten, doen zij (zoveel mogelijk) zonder geld.

Het enige dat ‘De Reddende Engel’ nodig heeft, zijn sponsoren en mensen die zich inzetten, zonder daar iets voor terug te willen. Ook een goede ruimte om de spullen goed en droog te kunnen uitstallen zou meer dan welkom zijn. In deze aflevering van Koopman op pad maakt de kijker kennis met het geweldige werk van deze stichting en doet Koopman gelijktijdig de oproep deze royaal te steunen daar het mogelijk is.

Van ons gemeente bestuur is in deze niets te verwachten, die vonden de reconstructie van onze Hoofdstraat belangrijker dan aan armoede bestrijding te doen.

Aflevering 12 4e jaargang (27 Mrt 2021)
Zonder begrip geen verwerking (video)

HAVELTE – P.T.S.S* & Begrip is 5 jaar geleden opgericht door Bart Rood. De website is opgericht na de intensieve behandeling van Bart. Er was meer begrip binnen de muren dan buiten de muren van het traumacentrum, met de site wil Bart het taboe en het onbegrip over PTSS* doorbreken.

Bart geeft ook sinds 2018 gastlessen op scholen, Dit doet Bart samen met een of twee coaches en een coachingshond en aan de hand van zijn eigen verhaal. Deze gastlessen zijn bedoeld om de jongeren mee te geven hoeveel impact P.T.S.S* op het leven kan hebben, maar ook hoe je het om kan zetten naar positiever en leefbaar. P.T.S.S* & Begrip geeft ook presentaties aan gemeenten en instellingen die hierin geïnteresseerd zijn. Iedereen zowel mensen met PTSS* als naasten of vrienden van iemand met P.T.S.S is welkom bij P.T.S.S* & Begrip. Bart hoopt met zijn site landelijk zijn eigen ervaring te delen bij ieder die interesse heeft. Tenslotte is het niet voor niets “zonder begrip geen verwerking” Voor informatie of het aanvragen van gastlessen/presentaties/schoolopdrachten bieden wij voor iedereen de mogelijkheid op de site.

Posttraumatische stressstoornis *

Aflevering 11 4e jaargang (20 Mrt 2021)
De egelopvang in Hollandscheveld (video)

HOLLANDSCHEVELD – De grootste bedreiging voor de egels zijn kou en nattigheid gedurende de wintermaanden en het vroege voorjaar, in die periode is de egelopvang Hollandscheveld een echte uitkomst. Deze tijd van het jaar zijn ze gevoelig voor lage temperaturen, vocht en overstromingen.

En er bestaat het gevaar dat hun nest verstoord wordt. De egelopvang biedt egels daarom een droge en beschutte plek waar ze een nest kunnen maken, waar ze kunnen overwinteren en jongen kunnen grootbrengen. Onze tuinen worden meestal zo keurig onderhouden, dat er nauwelijks natuurlijke bescherming voorhanden is in de vorm van braamstruiken, heggen en omgevallen bomen.

Hierdoor zijn sommige egels geneigd hun nest te bouwen op minder geschikte plaatsen zoals in afvalverbrandingshopen (waar ze kunnen verbranden), composthopen (waar ze doorspit kunnen worden) of in garages en kassen (waar ze opgesloten kunnen worden). Wilt u meer weten over de egelopvang kijk dan deze aflevering van Koopman op pad. De foto bij dit artikel is gemaakt door Henk Boer, tevens opname assistent van Koopman op pad.

Aflevering 10 4e jaargang (13 Mrt 2021)
Ik kies voor uitdaging! Voor Drenthe. Voor Nederland (video)

HOOGEVEEN – In deze aflevering van Koopman op pad is Mark Strolenberg van de VVD te gast. “Vertrouwen in de toekomst, een moderne overheid en volop digitale kansen. Dat zijn Mark z’n drijfveren om landelijk volksvertegenwoordiger te willen zijn. Dé Drentse vertegenwoordiging in het parlement vanaf 2021.

Ervan overtuigd dat een goede dosis Drentse nuchterheid van meerwaarde is in het Haagse. Zeker als je dat combineert met 12 jaar bestuurlijke ervaring: de gemeenteraad van Hoogeveen, het waterschap Drents Overijsselse Delta en diverse bestuurlijke activiteiten in Drenthe.

Vanuit zijn professie heeft hij bovendien een heldere visie op en ruime ervaring met de kansen en mogelijkheden die digitalisering biedt.” In deze aflevering van Koopman op pad stelt Mark Strolenberg uit Hoogeveen zich voor.

Aflevering 09 4e jaargang (06 Mrt 2021)
Maart maand dialect maand (video)

ELIM – Dialecten hebben hun eigen klanken, woordenschat en grammaticaregels. Je kunt er alle denkbare onderwerpen in bespreken, ze zijn vanzelf ontstaan en je kunt ze als moedertaal leren. Taalkundig gezien zijn het daarmee doodgewone talen.

Dat we het Fries een taal noemen en het Drents een dialect, is een puur politiek verhaal: de overheid heeft op een gegeven moment nu eenmaal besloten het Fries als tweede ‘rijkstaal’ te erkennen. Dat heeft meer met een goede lobby te maken dan met taalkundige argumenten. Niet alleen in maart staat Koopman op pad in het teken van dialect, maar vrijwel her hele jaar.

Als het team van Koopman op pad aan dialect denkt dan komt direct met stip op nummer één Yvonne Bijl Hooijer boven. Drents schriefster en verhalenverteller bij uitstek. In deze aflevering over maart dialectmaand speelt Yvonne een belangrijke rol.

Aflevering 08 4e jaargang (27 Feb 2021)

 • Corona en Politiek in Koopman op pad (video)
 • ELIM – Soms zou je haast denken dat Koopman overal verstand van heeft. Of het nu de Hoogeveense of de landelijke politiek is, Koopman kan er wel wat over kwijt.

  Dit keer is Roelof in gesprek met cameraman Peter. Er zijn twee mogelijkheden, je bent er mee eens of mee oneens. Zo blijft er net als bij de politiek altijd wat te kiezen in Koopman op pad. Laat via de sociaalmedia weten wat jullie er van vinden.

  Aflevering 07 4e jaargang (20 Feb 2021)

 • Koopman bij Zorgboerderij Buitenhove (video)
 • ELIM – Koopman op pad was dit keer bij Zorgboerderij Buitenhove in Elim. Deze zorgboerderij biedt kleinschalige dagbesteding met persoonlijke begeleiding waarbij ontspanning, respect en gezelligheid voorop staan.

  Op Radio Drenthe hoorden we de stemmen van Elwin en Floor ten Hove al even voorbij komen. Voor Koopman een reden dit eens nader te bekijken. Zo kwam Roelof onverwachts nog oog in oog te staan met een hangbuikzwijn, paard en vele andere dieren.

  Wilt u meer lezen over Zorgboerderij Buitenhove kijk dan deze aflevering of bezoek www.zorgboerderijbuitenhove.nl

  Aflevering 06 4e jaargang (13 Feb 2021)
  Covid-19, sneeuw, schaatsen en somberheid (video)

  ELIM – Covid-19 gaat al langer dan 10 maanden rond en de winter is in volle gang. Geestelijke gezondheidsproblemen in verband met beperkingen, sociale afstanden en de pandemie zijn bijzonder moeilijk voor degenen met depressie en andere mentale stoornissen.

  De ′′crisistelefoon′′ (de luistertelefoon) heeft een meldpunt van 24 uur per dag: tel.: 0900-0767. In deze aflevering van Koopman op pad, probeert de filosoof Roelof Koopman ons een beetje op te beuren. De beelden van de sneeuw zijn in ieder geval vrolijk en zonnig.

  Ook zit er nog een beetje actie in deze aflevering. Op de Schoonhovenweg wordt een automobilist in moeilijkheden spontaan geholpen door twee voorbijgangers. ( De nieuwe link naar het filmpje komt zo)

  Aflevering 05 4e jaargang (31 Jan 2021)
  Koopman maakt kennis met nieuwe bestuur MFC Tiendeveen (video)

  TIENDEVEEN – Er zijn met name in de gemeente Hoogeveen nogal wat financiële problemen. Onze bestuurders dachten dat op te lossen door te bezuinigen. Daarbij zijn keuzes gemaakt die in al meerdere situaties niet zo geweldig zijn gevallen.

  Hierbij denken we aan o.a. de MFC’s van Nieuwlande en Tiendeveen. In Tiendeveen heeft een nieuw te vormen bestuur weten te voorkomen dat de MFC terug ging naar de gemeente.

  In deze aflevering van Koopman op pad hoort u hier alles over. Daar het team Koopman op pad ook is getroffen door Corona, kunnen we niet garanderen dat we volgende week, zoals u gewent bent, met een nieuwe aflevering komen. Zodra het weer mogelijk is zullen we er zeker weer zijn. Blijf ons in tussentijd tippen met leuke onderwerpen voor deze wekelijkse videorubriek in het dialect.

  Aflevering 04 4e jaargang (23 Jan 2021)
  Henk Zomer aan het woord (video)

  ELIM – Henk Zomer, de oprichter van Hobby en geschenkenhuis Zomer, wie kent hem niet. Na het verlies van Henk z’n vrouw sloeg de eenzaamheid toe. Gelukkig vond Henk een vriendin die dezelfde hobby’s had als Henk, Reizen, Schilderen en fotograferen.

  Nu deze vriendin 1 januari jl. overleden is, keerde Henk terug naar de Dorpsstraat nummer 1. In deze aflevering van Koopman op pad gaat het over de 91 jaren van Henk Zomer. In zo’n periode beleef je heel wat zo zal blijken.

  Aflevering 03 4e jaargang (16 Jan 2021)
  Zo kun je het ook bekijken! (video)

  HOOGEVEEN – Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt ietsje af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dit laatste is voor vele Hoogeveense ondernemers de ‘doodsteek’.

  Toen het team Koopman op zoek ging naar een Hoogeveense onderne(e)m(st)er die er nog een beetje positief in stond werd het een lange zoektocht. Maar zoals de trouwe kijkers van dit team verwachten geven ze niet snel op. Het werd Monique Oost uit Hoogeveen die we nog kennen van de Sinterklaasintochten en vele andere leuke evenementen. Omdat haar twee horeca zaken dicht moesten vanwege de lockdown begon Monique spontaan een kleding zaak in haar Café. Hoe dat avontuur loopt hoort u in deze aflevering van Koopman op pad.

  Nu ook deze zaak dicht moest, zou je verwachten dat het mineur is. Niet is echter minder waar. Monique ziet mogelijkheden en blijft deze benutten. “Al zou ik ook putjesschepper worden ik ga niet stil zitten”. Spontaan opende ze recentelijk een ‘snel test straat’ in haar tweede café. De boodschap is “denk in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden”. Zie deze aflevering en misschien raak je er wel door geïnspireerd.

  Aflevering 02 4e jaargang (09 Jan 2021)
  Wat is de oorzaak van de bijensterfte? (video)

  ELIM – Bijenhouders uit Nieuw-Moscou en Elim hebben te maken met volledige bijensterfte waarvan de oorzaak in onderzoek is. De imkers doen ontzettend goed werk. Bijen zijn enorm belangrijk, niet alleen voor het maken van honing, maar voor onze hele natuur.

  Omdat de massale bijensterfte ook het team “Koopman op pad” niet is ontgaan besteedt deze wekelijkse videorubriek in deze aflevering aandacht aan dit onderwerp. In deze aflevering komen de bijenhouders Henk Dekker en Bé Kikkert aan het woord. Een ieder met hart voor de natuur zou deze aflevering moeten zien.

  Aflevering 01 4e jaargang (02 Jan 2021)
  Terugkijken en opnieuw beginnen (video)

  ELIM – Aan het begin van het nieuwe jaar 2021 kijkt het team Koopman op pad even terug naar 2020 en filosofeert even over wat men verwacht van 2021. In deze aflevering van de wekelijkse videorubriek komt het hele team (Roelof, Peter en Henk) aan het woord.

  Natuurlijk ontbreken de beste wensen voor 2021 niet. Ondanks de lockdown probeert het team om ook nu wekelijks met een nieuwe aflevering te komen.

  Geef een reactie