April

Aflevering 16 4e jaargang (24 Apr 2021)
Koopman op de markt in Coronatijd (video)

HOOGEVEEN – Een half miljoen mensen (7,9% van de Nederlandse bevolking) leeft in armoede. Deze bevolkingsgroep moet rondkomen van het minimumloon of minder. Ook groeien er veel kinderen op in deze minima-gezinnen en verdienen een zorgeloze jeugd. Zij zouden zich geen zorgen moeten maken of zij hun boeken wel kunnen kaften of dat er wel genoeg geld is voor een taart of cadeautje voor hun verjaardag.

Om deze gezinnen te ondersteunen is er Stichting het Mini Maatje in Hoogeveen. In deze aflevering van Koopman op pad kom je er alles over aan de weet. Mochten jullie het Mini Maatje niet nodig hebben, dan kun je dit geweldige project steunen d.m.v. een donatie.

Kijk deze aflevering of kijk eens op de website: Je naam / bedrijfsnaam – HOME (hetminimaatje.nl) Het delen en liken van deze en andere Koopman op pad afleveringen wordt zeer gewaardeerd!

Aflevering 15 4e jaargang (17 Apr 2021)
Koopman op de markt in Coronatijd (video)

HOOGEVEEN – Het team ‘Koopman op pad’ was afgelopen donderdag op de markt in Hoogeveen en spraken met marktkooplui en marktgangers over de Corona maatregelen, de inconsequente maatregelen van onze overheid en de voortdurende ongezelligheid.

Hoe lang nog vragen velen zich af en wie houdt zich nog aan de Coronaregels. Allemaal zaken die in deze aflevering van de wekelijkse videorubriek aan bod komen. Het is iedereen toegestaan de filmpjes uit deze videorubriek te delen.

Door je te abonneren op het YouTube kanaal van ‘Koopman het video archief’ dan bent u altijd als eerst op de hoogte als er nieuwe afleveringen zijn. Ook al is het op de markt alleen maar ‘food’ en is het minder gezellig, uw euro blijft er meer waard!

Aflevering 14 4e jaargang (10 Apr 2021)
Koopman in de natuur met Anne Kuiper (video)

ELIM – Anne Kuipers in gesprek over de natuur De natuur heeft een positief effect op onze gezondheid. Een natuurlijke omgeving kan op verschillende manieren bijdragen aan de gezondheid van de mens, van kinderen tot ouderen.

Wageningen University & Research onderzoekt het optimaal inrichten en beheren van de groene ruimte, de invloed van de inrichting van het landschap en de stedelijke omgeving op de sociale veiligheid en mogelijkheden om de bestaande groene ruimte beter te benutten om het gedrag van mensen positief te beïnvloeden.

Voorbeelden waar een natuurlijke omgeving kan bijdragen aan gezondheid van mensen:

Herstel van stress
Het kan aanzetten tot sociaal contact
Het kan bijdragen aan een optimale ontwikkeling van kinderen
Het kan persoonlijke ontwikkeling en zingeving bevorderen
Het kan stimuleren tot bewegen

Aflevering 13 4e jaargang (03 Apr 2021)
Koopman op pad helpt! (video)

HOOGEVEEN – In deze aflevering van de wekelijkse videorubriek ‘Koopman op pad’ probeert het team uw aandacht te vragen voor het geweldige en helaas ook broodnodige werk van ‘Stichting de Reddende Engel’ in Hoogeveen. Tot onze diepe schaamte is er in 2021 nog steeds armoede, ook in de Gemeente Hoogeveen

Dit zijn gezinnen die beneden de armoedegrens leven en de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. ‘Stichting de Reddende Engel’ is een stichting die mensen helpt die het niet zo breed hebben. De stichting werkt vanuit Hoogeveen om de medemens te kunnen helpen. Al het werk dat zij verrichten, doen zij (zoveel mogelijk) zonder geld.

Het enige dat ‘De Reddende Engel’ nodig heeft, zijn sponsoren en mensen die zich inzetten, zonder daar iets voor terug te willen. Ook een goede ruimte om de spullen goed en droog te kunnen uitstallen zou meer dan welkom zijn. In deze aflevering van Koopman op pad maakt de kijker kennis met het geweldige werk van deze stichting en doet Koopman gelijktijdig de oproep deze royaal te steunen daar het mogelijk is.

Van ons gemeente bestuur is in deze niets te verwachten, die vonden de reconstructie van onze Hoofdstraat belangrijker dan aan armoede bestrijding te doen.