Mei

Aflevering 21 4e jaargang (29 Mei 2021)
Een schrijver uit Nieuwlande (video)

ELIM – Koopman op pad – Dit keer heeft het programma een schrijver uit Nieuwlande voor de camera die al bezig is met zijn tweede boek. Jong en talentvol zijn zo al twee begrippen die op deze schrijver van toepassing zijn.

Wie is deze schrijver en waar gaat zijn gisteren uitgegeven boek over? Dinosaurussen staan centraal in het verhaal en verder worden alle vragen beantwoord in deze aflevering van Koopman op pad. Het blijft zo elke aflevering een avontuur wat Koopman nu weer voor de lens heeft. Het delen van de filmpjes wordt zeer gewaardeerd. Misschien is het handig om u te abonneren op het YouTube kanaal van ‘Met Koopman op pad’.

Aflevering 20 4e jaargang (23 Mei 2021)
koffie praot met Koopman op pad (video)

ELIM – In deze aflevering van Koopman op pad. Willen we ook onze kijkers een kijkje gunnen in onze studio. Waar wij enkele zaken bespreken die zich op dit moment afspeelden of nu nog afspelen. Zoals die tot ons kwamen via diverse mediakanalen. Bijvoorbeeld, hoe de politiek om gaat met zaken als het bestrijden van de Coronapandemie. En met daar bij de zoekgeraakte bonnetjes van minister de Jonge, van volksgezondheid, voor een gespecifieerde rekening van de middelen die zijn aangeschaft voor de bestrijding ervan. Voor één som van € 5000.000.000.

Waar gaat het heen met het demissionaire VVD-kabinet? Met één Coronapandie als blok aan het been. Waar gaat dat straks heen met de mitsen en de maren. Om Nederland straks weer naar het normale normaal te krijgen? Als ieder een is gevaccineerd? En zo het nu laat aan zien met de huidige dalende lijn zou dit lukken? Of wordt er ons een spiegel voorgehouden om zo toch de mensen er weer toe te bewegen om zo toch op vakantie te gaan. Om zo de economie weer aan te wakkeren? En de discussie als je op vakantie gaat krijg je vooraf één gratis coronatest. Niet op vakantie testen € 75,-.

Het eurosongfestival, na 41 jaar weer één grote spectaculaire show, die werd gehouden in Ahoi Rotterdam. En dan de teleurstelling voor de winnaar van twee jaar terug, onze Duncan Laurence. Die niet de punten door kon geven aan de juryleden. Hij werd positief getest op corona. Jammer! Maar uiteindelijk werd Italië met hun song Barbara Pravi – Voilà winnaar met 524 punten.

Aflevering 19 4e jaargang (15 Mei 2021)
Fanatieke hobbyist met passie en veel plezier (video)

ELIM – Iedereen heeft bijna wel een hobby, maar niet iedereen is er inlevend mee bezig. Deze week is koopman op visite bij Bernie, een fanatieke hobbyist met passie en veel plezier.

Airsoft wapens lijken heel echt en hij is een vergunning nodig om deze stukken thuis te mogen hebben. Hij gaat terug in de tijd als het om kleding en opmaak gaat. Hier in Nederland zijn er plaatsen waar dit spel gespeeld kan worden.

Voor Bernie is dat het oude verkeerspark in Assen of een oud vliegveld in Eersel (B). Levensecht kleden de mannen en vrouwen zich in hun uniformen en er zijn zelfs rangen toegekend aan de spelers. Bernie is een specialist in granaat werpen als Grenadier en zijn rang is Korporaal. Luister naar het verhaal wat hij hier over te vertellen heeft..

Aflevering 18 4e jaargang (08 Mei 2021)
A Soldier never die By E Wiggers (video)

HOOGEVEEN – Een hobby is een activiteit die je op vaste momenten, in je vrije tijd uitoefent. Waarom is het hebben van hobby’s zo belangrijk? Een hobby is heel veel meer dan een manier van ontspannen. Nu zal de vraag boven komen: Ontspanning: wat is daarvoor nodig? Ontspanning is een van de meest belangrijke dingen om gezond te blijven.

Iedereen heeft er baat bij om een hobby te hebben en wel om verschillende redenen. Een nieuwe hobby hebben betekent nieuwe dingen uitproberen. Het helpt je eventjes loskomen van je dagelijkse werkactiviteiten. Wanneer je nieuwe dingen uitprobeert is de kans groot dat je talenten gaat ontdekken. Het is pas door nieuwe uitdagingen aan te gaan, dat je echt weet wat je kan. Je zal opmerken dat je bepaalde dingen beter kan dan je verwacht had, gewoon doordat er interesse en motivatie aan te pas komt.

Niet elke hobby is even sociaal, maar voor de meeste hobby’s geldt dat je dankzij de hobby nieuwe sociale contacten krijgt. Het hebben van een hobby heeft dus heel wat voordelen, maar wist je dat een hobby ook dé ideale remedie is tegen stress. Het team Koopman op pad ontmoette recent Egbert Wiggers een voorbeeld van iemand die met passie een prachtige hobby uitoefent. Speciale motoren staan centraal in deze aflevering. Let op de passie van Egbert werkt zeer aanstekelijk!

Aflevering 17 4e jaargang (01 Mei 2021)
4 Mei in Koopman op pad 2021 (video)

NIEUWLANDE – De Nationale Dodenherdenking, Nationale Herdenking of Dodenherdenking vindt jaarlijks in Nederland plaats op 4 mei, met onder andere twee minuten (vroeger een minuut) stilte om 20.00 uur.

De landelijke herdenking is op de Dam in Amsterdam en wordt sinds 1988 georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, terwijl honderden andere comités plaatselijke herdenkingen organiseren.

In de oorspronkelijke opzet ging het uitsluitend om de Nederlandse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog, maar sinds 1961 wordt officieel een ruimere definitie gehanteerd die alle Nederlandse oorlogsslachtoffers of omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog omvat.

Sinds drie jaar besteedt Koopman op pad ook aandacht aan dit belangrijke gebeuren. We mogen nooit vergeten wat deze offers ons hebben gebracht.