Oktober

Aflevering 46 4e jaargang (30 okt 2021)
SGP Hoogeveen voor alle inwoners (video)

ELIM – Wie denkt dat de SGP Hoogeveen er alleen is voor de Kerkelijken heeft ongelijk. Brand van Rijn, fractievoorzitter van de SGP van onze gemeente heeft een sociaal hart en is een man die recht door zee gaat.

Geen omhaal van woorden, maar eerlijk en oprecht voor de draad er mee is zijn motto. Wie dit filmpje van Koopman op pad bekijkt zal tot dezelfde conclusie komen. Net als koopman op pad, zijn ze er voor alle inwoners van de Gemeente Hoogeveen.

Aflevering 45 4e jaargang (23 okt 2021)
Koopman bij de artiest Jeroen Oelen (video)

Naast het uitbrengen van de single is er een artiestenavond georganiseerd door u raadt het al, Jeroen Oelen. Nu zullen er bij de fans een boel vragen naar boven komen als wat wordt de titel van de CD single en wat voor een soort liedje zal het worden?

Voor dit soort vragen zullen de fans toch naar dit filmpje van ‘Koopman op pad’ moeten kijken, waar Koopman antwoorden probeert te vinden op al deze vragen. Om de cd vast te reserveren of te bestellen mail dan met jeroenoelen27@msn.com

Aflevering 44 4e jaargang (17 okt 2021)
Marnix Koppe over de degradatie van Burgemeester Tjalma (video)

ELIM – Een prachtige weergave hoe de oud gynaecoloog van Bethesda, dokter Marnix Koppe, het historische gebeuren rondom de degradatie van Burgemeester Tjalma heeft beleeft.

Naast zijn belevenis geeft hij een indrukwekkende analyse over het Jodendom in Hoogeveen en de Holocaust. Een indrukwekkende verfilming van een gesprek met een pro joodse man met visie en een heldere kijk op de mensheid. Zelden was er in de wekelijkse videorubriek van ‘Koopman op pad’ zo’n indrukwekkend interview.

Aflevering 43 4e jaargang (09 okt 2021)
Koopman op pad met hart voor het hart (video)

HOOGEVEEN – Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van een AED, maar het juiste blijft vaak wat schimmig. Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo.

De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren. Koopman bezoekt twee actieve AED instructeurs en hoopt zo anderen te enthousiasmeren.

Aflevering 42 4e jaargang (09 okt 2021)
Meer aandacht voor historische gebeurtenis in voormalige Synagoge (video)

HOOGEVEEN – Het is vandaag vrijdag 8 oktober 2021 een week geleden dat een groep genodigden aanwezig waren in de voormalige synagoge van Hoogeveen. RTV Drenthe en een paar kranten hebben er geringe aandacht aan besteed hoe burgemeester Loohuis afstand nam van het handelen van diens voorganger in oorlogstijd burgemeester Tjalma. Er is een stream uitgezonden van deze bijzondere bijeenkomst waar een paar honderd mensen naar gekeken hebben.

Daar werd de opmerking onder geplaatst dat het geluid soms slecht was te verstaan. Het team ‘Koopman op pad’ heeft deze dienst opgenomen in HD beeld en geluid om deze zo nog toegankelijker te maken voor een groot publiek. En op te slaan als een historisch beeld voor de geschiedenis. Historisch gezien had de NOS zelfs deze bijeenkomst live moeten uitzenden. Met dank aan Albert Metselaar voor diens inzet en aanzet tot deze herdenkingsdienst. Omdat de Joodse gemeenschap op zaterdag de sjabbat vieren, publiceren we deze opname op vrijdag.

Aflevering 41 4e jaargang (02 okt 2021)
Koopman in gesprek met Jan Zwiers (video)

Dat ‘Koopman op pad’ bij één van de wethouders is, kan niet meer bijzonder genoemd worden, maar dat een wethouder een boodschap heeft aan de mensen van het buitengebied is wel zeldzaam. In deze aflevering van ‘Koopman op pad’ deelt Jan zijn ervaring over glasvezel met ons. Daarnaast legt hij op eenvoudige wijze uit waarom glasvezel zo belangrijk is voor de dorpen.