Met Koopman op pad 2022

Met koopman op pad is een gezamenlijke rubriek van

Elim-Drenthe.nl en de Hoogevener.nl

Elim/Hoogeveen – Heel bijzonder wat het team van “Met Koopman op pad” allemaal tegen komt. En er wekelijks op uit gaan om een leuk of actuele reportage te maken. En dit alles in het Drentse dialect. De eerdere gemaakte reportages zijn in een volledig overzicht te zien op.

www.koopmanoppad.nl
www.dehoogevener.nl

“Met Koopman op pad” is een initiatief van Peter Aalders, Roelof Koopman en Henk Boer van de Hoogevener. Zondagsmiddags worden de nieuwe video’s online gezet.

Aflevering 02 5e jaargang (15 jan 2022)
Maakt een punt van de toekomst (video)

HOLLANDSCHEVELD – Deze aflevering van Stichting Videorubriek Koopman op pad gaat over “Ons Punt” dat is een sociaal maatschappelijk netwerk voor iedereen die zich tot de groter wordende groep van senioren [vanaf ca. 50 jaar] in de gemeente Hoogeveen rekent.

Een zelfredzame generatie van oudere jongeren die veelal plezier aan het leven hebben, maar voor wie niet alles even vanzelfsprekend op rolletjes loopt. Kijk deze aflevering en je weet er alles van.

Aflevering 01 5e jaargang (08 jan 2022)
Voedsel weggooien? (video)

HOOGEVEEN – Manon Kwakernaak vindt het maar niets. Belachelijk zelfs. Sinds enkele weken is de 25-jarige Hoogeveense daarom druk met haar initiatief: Foodsharing Hoogeveen.

Daarvoor haalt ze (bederfelijke) etenswaren op bij supermarkten en bedrijven en zorgt ze dat deze snel hun weg vinden naar Hoogeveense huishoudens die het nodig hebben. De onderliggende gedachte is verspilling tegen te gaan.