HOOGEVEEN – “Die mensen moeten maar gaan werken.” Een uitspraak die je vaak hoort als het gaat over de voedselbank. Er zijn veel vooroordelen. Het is een soort wantrouwen. Waar dat vandaan komt, is moeilijk te achterhalen. Klanten van de voedselbank hebben regelmatig verschillende problemen waardoor er geen geld voor eten is. Er is niet voor iedereen werk en sommige mensen kunnen ook niet werken

Anderen zitten zo diep in de schulden dat ze gewoon geen geld meer hebben. Of denk bijvoorbeeld ook aan chronisch zieken of bejaarden. Wat ook vaak wordt gedacht, is dat klanten hun eten op komen halen in een dure auto. “Ik geef dan altijd hetzelfde antwoord: kom vrijdagmiddag bij ons mee uitdelen, dan kun je gelijk die Mercedes aanwijzen. Maar dan komen ze nooit.”

Het werk wat deze vrijwilligers bij de voedselbank doen is werkelijk geweldig. Helaas zijn de voedsel en kledingbank hoognodig ook in de Gemeente Hoogeveen. In de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad” krijgt u dit keer een goed beeld wat er zich zoal in en rondom de voedselbank Hoogeveen afspeelt. Deze aflevering is beslist een aanrader. Het geeft de mogelijke klanten een goed inzicht en neemt veel vooroordelen weg. Weet wel het kan iedereen overkomen of je dokter, advocaat op fabrieksmedewerker bent. Je schamen, dat je de voedselbank nodig hebt is dus beslist niet nodig. Je zult er versteld van staan wie je daar zoal tegen komt. Het kan maar zo je buurman zijn.

Geef een reactie