April

Aflevering 3 1e jaargang (24 apr 2018)
De grafrechten van de Gemeente Hoogeveen

Aflevering 2 1e jaargang (19 apr 2018)
Over zorg op maat, de W.M.O wet onder de loep

HOOGEVEEN – Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor alle lichtere vormen van zorg en ondersteuning (Wet maatschappelijke ondersteuning – kort weg W.M.O 2015) Men presenteert dit als zorg op maat. “Dit klinkt allemaal geweldig, maar de praktijk is helaas vaak anders”, aldus Peter Aalders van Stichting Elim Vitaal en Actief.

In de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad”, dit keer een videoverslag van de praktijk. De schrijnende situatie, waar Gea Benjamins, inwoonster van de Gemeente Hoogeveen in verzeild is geraakt. “Ik word er moedeloos van”, aldus Gea Benjamins.

Aflevering 1 1e jaargang (15 apr 2018)
Henk Dekker deelt zijn zorg!

HOLLANDSCHEVELD – Henk Dekker deelt zijn zorg! Special om het behoud van een uniek natuurgebied in Hollandscheveld. In de videorubriek “Met Koopman op pad”. Het hart wordt uit een van de laatste natuurgebieden van Nederland gehaald om plaats te maken voor Plas Dras Solar systeem, voor groene stroom. Henk Dekker trekt aan de bel. Alles wordt kapot gemaakt en het laatste stukje waar unieke vogels voorkomen zal worden gebruikt voor groene energie.

Groene energie is prima, maar niet ten koste van een uniek natuurgebied waar nog zeldzame vogels voorkomen. Henk zal deze week praten met de politiek om deze ervan te overtuigen dit plan niet ten uitvoer te brengen, in ieder geval niet in dit gebied. Henk weet waar hij het over heeft en heeft zijn verhaal verteld in de hier aangeboden videoreportage. Ook worden de bijzondere vogels, zoals hier beschreven in deze video getoond. Wie helpt Henk mee om dit unieke natuurgebied te behouden?