December

Aflevering 44 1e jaargang (29 dec 2018)
Koopman op pad naar Pesse

PESSE – Wat biedt Pesse nou meer dan u denkt. In deze wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad” gaat het dit keer over Pesse. Naast het Drentse dialect komt ook de Limburgse zachte G aan het woord. Een aflevering die je gezien moet hebben.

Het team Met Koopman op pad (Roelof Koopman en Peter Aalders) met assistentie van Henk Boer www.dehoogevener.nl

wensen u een goede jaarwisseling en alle goeds voor 2019. Volgende week zondag weer een nieuwe aflevering. Veel plezier!

Aflevering 43 1e jaargang (23 dec 2018)
Kopman op pad in Winkelcentrum De Wielewaal Hoogeveen

HOOGEVEEN – In de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad” heeft ons team dit keer Winkelcentrum “De Wielewaal” bezocht en passanten gevraagd over wat hun op dat moment bezig houdt. Richting kerst is het niet zo bijzonder dat men het jaar terug kijkt en vooruitblikt naar 2019. Dus een aflevering waar terugkijken en vooruitkijken centraal staan.

Bijna iedereen heeft een verhaal. Vaak zijn het verrassende verhalen die mensen met ons willen delen. Er wordt in deze aflevering nog een kerstliedje gezongen en gaat met ons richting Kerstdagen 2018. Het team ‘Met Koopman op pad’ bestaande uit Roelof Koopman, Peter Aalders en Henk Boer wensen u allen goede kerstdagen. Volgende week zondag zijn we er weer met een aflevering over Pesse. Het delen van de ‘Met Koopman op pad” filmpjes wordt zeer gewaardeerd.

Aflevering 42 1e jaargang (16 dec 2018)
Koopman op pad over het Carbiddarten in Tiendeveen.

HOOGEVEEN –  Op zaterdag 22 december 2018 wordt alweer voor het 9e jaar het Open NK Carbid-darten georganiseerd bij MFC ‘de Eiken’ te Tiendeveen. Voor het team “Met Koopman op pad” een reden eens nader een onderzoekje in te stellen.

Aflevering 41 1e jaargang (09 dec 2018)
Koopman op pad over het milieu

ELIM – In een oud boerderijtje aan de Janslotswijk in Elim wonen sinds 1,5 jaar Willem Boermans en Anny Kockelkoren. Twee heel positieve en bijzondere mensen. Ze houden van de natuur en genieten er ook dagelijks van.

Ze hebben bijvoorbeeld een insectenhotel. Wat dat is, kunt u komende zondag zien in ‘Met Koopman op pad’ Ondanks de ziekte van Anny zijn het uiterst positieve mensen die heel bewust leven en genieten van hetgeen de natuur hun en ons brengt. We zijn veel te ver gegaan aldus Willem, maar er is nog hoop. Het is een prachtige documentaire geworden over deze twee wel heel bijzondere mensen met een boodschap.

Aflevering 40 1e jaargang (02 dec 2018)
Stichting Actief samenleven kon grootser sinterklaasfeest geven’

HOOGEVEEN – Zaterdag 24 november was het weer zover. Voor het 6e jaar op rij Humanitas Zuid-Drenthe, Stichting Leergeld, Stichting One, Speelgoed-, Voedsel- en Kledingbank. Hierdoor konden we samen een mooi Sinterklaasfeest geven!

Ruim 80 gezinnen hadden zich voor dit leuke evenement aangemeld. “met Koopman op pad was erbij en heeft er een leuk videoverslag van gemaakt. “met Koopman op pad was erbij en heeft er een leuk videoverslag van gemaakt. Het was een gezellige Sinterklaas filmochtend met een drankje en oliebollen in de pauze. De knuffel Piet had iets liefs meegebracht voor de kleintjes en al deze bijstandsgezinnen kregen na afloop een goed gevulde tas mee met ook nog een mooi gezins-cadeau. Dat komt zeker van pas in deze dure eindejaar periode.

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door o.a. Humanitas, Stichting Leergeld, Stichting One, de Speelgoedbank en de Voedsel- en Kledingbank. Het team “Met Koopman op pad” was uitgenodigd om een mooi videoverslag van dit evenement te maken. Er waren zo’n 80 kinderen met ouder(s) of begeleiders. Natuurlijk ontbraken de Sinterklaas en de Pieten uit het huis van Sinterklaas niet.

Het is een prachtig feest geworden. Het team “Met Koopman op pad” bestaande uit Roelof Koopman, Peter Aalders en Henk Boer waren onder de indruk. Ook al zijn dit fantastische initiatieven, het blijft beschamend dat er in een rijk land als Nederland nog mensen zijn die aangewezen zijn op voorzieningen als voedsel, kledingbank e.d. Misschien iets voor de politiek om over na te denken. Namens de kinderen worden alle sponsoren, genoemd in het filmpje, bedankt!