Mei

Aflevering 10 1e jaargang (18 jun 2018)
Deze reportage is een tweeluik deel 1
Lubbert Vaartjes over zijn wijk Krakeel

HOOGEVEEN – “Het is geweldig wat er is veranderd de Wijk Krakeel is daar een goed voorbeeld van Het is geweldig wat er allemaal is gerealiseerd, maar er spelen ook zaken die bewoners zorgen baren”.

Verteld Lubbert Vaartjes. Koopman ging op de koffie bij Vaartjes. Hij wordt respectvol wel eens de burgemeester van Krakeel genoemd. Dit videoverslag is een tweeluik. Volgende week gaan Koopman en Vaartjes de wijk in.

Aflevering 9 1e jaargang (4 jun 2018)
Bethesda moet volwaardig blijven Koopman is 't zat!

HOOGEVEEN – Het besluit van Treant wordt doorgevoerd, zijn de afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde in Hoogeveen vanaf september dicht. Ook ‘met Koopman op pad’ is het zat en bezorgd over de beslissingen van Zorggroep Treant en verzoeken hen dan ook hun plannen terug te draaien.

Aflevering 8a 1e jaargang (27 mei 2018)
Deze reportage is een tweeluik deel 2
Harm Kleiman over over zijn boekje van Elim noar 't Ogeveine

ELIM – Naar deel 1 hebben erg veel Drenten gekeken. Na de vele reactie die de redactie van “met Koopman op pad” heeft ontvangen, hebben jullie ervan genoten en daar zijn we blij mee. Ook hebben we diverse vragen gehad waar het boekje te koop is. De tweede druk is op 1 a 2 boekjes na uitverkocht. Pas bij voldoende opgave komt er een derde druk.

Deze zal omstreeks €. 17,50 gaan kosten. (Let op, alleen bij voldoende bestellingen). Hoe u kenbaar kunt maken dat u geïnteresseerd bent in zo’n boekje? Stuur een e-mail naar elim@aaldersit.nl

Aflevering 8 1e jaargang (21 mei 2018)
Deze reportage is een tweeluik deel 1
Harm Kleiman over over zijn boekje van Elim noar 't Ogeveine

ELIM – In gesprek met Harm Kleiman de tekenaar en verhalenverteller van het boekje van “Elim noar ’t Ogeveine”. Harm kan prachtig vertellen en maakte er prachtige tekeningen bij.

Ook al stelt hij zich bescheiden op dat kan hij als geen ander. In het filmpje laat Harm ook zijn recentste schilderij van het oude ziekenhuis nog zien. (Zie hier boven deel 2).

Aflevering 7 1e jaargang (21 mei 2018)
Koopman in gesprek met Cock en Wil de Gans

NIEUWLANDE – Aan de Brugstraat in Nieuwlande wonen Cock en Wil de Gans. Beiden geboren in Rotterdam. Ze zijn het drukke westen ontvlucht en neerstreken in Nieuwlande. Ze voelen zich helemaal opgenomen in Nieuwlande en ze zetten zich met veel liefde en enthousiasme in voor hun medemens. Dat werd intensiever toen de twee een paar jaar geleden in contact kwamen met de CS-Riders. Dat is de stichting Custodes Septentrionum, waarbij motorrijders en trikers zich inzetten voor het geluk van kinderen.

Zodra het weer dit toelaat zijn ze bijna ieder weekend op stap met andere fanaten die dit geweldige doel ook als het hunne hebben gemaakt. Voor de videorubriek “met Koopman op pad” reden genoeg eens een bezoekje te brengen aan de familie Gans. Het resultaat is het kijken meer dan waard. Roelof Koopman en Peter Aalders hebben het als zeer positief ervaren en hebben diep respect voor wat deze mensen allemaal doen voor met name kinderen.

Aflevering 6 1e jaargang (14 mei 2018)
Bloemencorso van Elim 2018

ELIM – Het Elimse Bloemencorso van de Siertuin vereniging Elim heeft heel wat meer inhoud en werk dan vaak wordt gedacht.

In de wekelijkse videorubriek “met Koopman op pad” geven we u een inkijkje wat er achter de schermen allemaal afspeelt. Een boeiende reportage over het komende bloemencorso met enkele beelden van het vorige bloemencorso.

Aflevering 5 1e jaargang (7 mei 2018)
Een betere wereld voor onze kinderen!

ELIM – Een betere oplossing voor onze kinderen Het kabinet verwacht dat de CO2-uitstoot in de komende 10 jaar verder zal dalen. De grote vraag is hoe en in welk tempo? Willen we een betere wereld geven aan onze kleinkinderen dan zal er heel wat moeten gebeuren. De overheid en gemeentelijke overheden hebben de mond vol van begrippen als “groen”, “solar” “Co2 vermindering” .

Maar wat gaat er naast leuke leuzen en campagnes nu werkelijk gebeuren en wat voor oplossingen zijn ervoor handen. Is de politiek bereid over haar schaduw heen te stappen en keuzes te maken voor de langere termijn met meer rendement in Co2 vermindering en een besparing op de reguliere energie?

Het zal u verbazen dat we in Hoogeveen een oplossing voor handen hebben. Het betreft het bedrijf van Dick Pieters en Bart Blokzijl, E-Solarlight. In de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad” is er dit keer een videoverslag met Dick en Bart van E-Solarlight. Geen commercieel verkoop verhaal, maar mogelijkheden en toekomstvisie voor eenieder die minder groen voor “groen” wil inleveren en toch fors wil besparen op Co2 uitstoot. We moeten nu snel stappen maken!

Aflevering 4 1e jaargang (7 mei 2018)
4 Mei dodenherdenking