November

Aflevering 39 1e jaargang (25 nov 2018)
Koopman op pad bij bij Mannenkoor Hollandscheveld’

ELIM – Het team van “Met Koopman op pad” (Roelof Koopman, Peter Aalders en Henk Boer) hebben vol bewondering een repetitie bijgewoond bij het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld. Een groep goede zangers, zoals de dirigent hen noemt, die inmiddels familie van elkaar zijn geworden. Net als bij families wordt lief en leed gedeeld.

Het koor wat het in deze eindejaar periode veel uitvoeringen heeft was aan het repeteren voor de komende kerst. Er staan heel wat concerten op de agenda. Helemaal op het einde van deze video geeft Bert Ellerie een aantal van deze data en plaatsen door. Door te klikken op de onderstaande foto van Henk Boer, opent u een fotoboekje wat een beeld geeft wat de koorleden zoal beleven. Het belangrijkste van dit Mannenkoor is het uitdragen van de boodschap vol hoop en genade!

Aflevering 38 1e jaargang (18 nov 2018)
Koopman op pad bij Sinterklaas in de Tamboer
Deze reportage is een tweeluik deel 2

HOOGEVEEN – Koopman op pad ging op uitnodiging op bezoek naar sinterklaas in de Tamboer waar de sint op het moment zijn onderkomen heeft tot 5 december. Na het opstellen van de camera’s kon het team van Koopman op pad aan de slag. Koopman lied duidelijk weten dat hij zenuwachtig was voor dit interview en bang in de zak te komen.

Maar de sint wist hem al snel tot bedaren te krijgen met een paar ademhalingsoefeningen. Naar dat Sint plaats had genomen in zijn stoel met de pieten rond hem in het café van het Cultureel centrum ging het van zelf.

Koopman ging al snel op in het verhaal dat dat de goedheiligman te vertellen had voor de kinderen van Hoogeveen dat hij weinig stoute kinderen in zijn grote sinterklaasboek had staan. En dat zijn intocht vanaf het gemeentehuis, en het ontvangst van de burgemeester met daarna de intocht door de Hoofdstraat waar de kinderen hem al op staan te wachten. Wenst sinterklaas en koopman op pad jullie een goede sinterklaas.

Aflevering 37 1e jaargang (11 nov 2018)
De Sinterklaas van Hoogeveen in ‘Met Koopman op pad’
Deze reportage is een tweeluik deel 1

HOOGEVEEN – onze gemeente wordt niet moeilijk gedaan over Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Het is voor ons een cultureel erfgoed. Voor de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad”, heeft koopman deze week een gesprek met twee dames van de organisatie ‘de Sinterklaas van Hoogeveen’.

Volgende week zaterdag 17 november komt het Spaanse gezelschap om 14.00 uur aan bij het Gemeentehuis van Hoogeveen. Vanaf dat moment woont Sinterklaas 14 dagen in de Tamboer en is toegankelijk voor alle kindertjes, en natuurlijk ook voor je papa’s, mama’s en opa’ oma’s

Aflevering 36 1e jaargang (4 nov 2018)
Koopman op pad bij Evening Stars

GEESBRUG – Afgelopen woensdagavond was het team “Met Koopman op pad” bij een repetitieavond van The Evening Stars. De band heeft sinds driekwart jaar een nieuwe samenstelling. De toetsenist en zangeres zijn de nieuwelingen. Ook al is deze nieuwe samenstelling nog pril, het gevoel dat het weer helemaal gaat worden is alom aanwezig. Het plezier en enthousiasme voeren de boventoon. In dit filmpje heeft Jan Smit de zanger en gitarist de hoofdrol.

Jan is sinds 1972 bij de Evening Stars en staat ondanks zijn 64 jaar nog te zwingen als een jongeman. Het plezier spat er simpelweg van af. Er worden zelfs nog drie nummers ten gehore gebracht, waaronder “o wat een mooie tijd”, “onze poes en buurman’ s kater” en “rood en wit zijn onze kleuren”, ook wel het Elimse volkslied genoemd. Dit laatste nummer kwam spontaan op en was niet ingestudeerd. Het plezier was er echter niet minder om, het was tenslotte een oefenavond. Er is door de redactie besloten dat de wekelijkse nieuwe aflevering vanaf nu op de zondagmiddag gepubliceerd wordt, het was de maandagmiddag.