Oktober

Aflevering 35 1e jaargang (29 okt 2018)
Over het krimpdorp Nieuw-Balinge

NIEUW-BALINGE – Net buiten de gemeentegrens van de Gemeente Hoogeveen, ligt het krimpdorp Nieuw-Balinge. De eerste vraag die nu opkomt is, wat is nu precies een krimpdorp. Krimpdorp is een dorp met een gestaag dalend aantal inwoners; dorp waarvan het aantal inwoners steeds minder wordt. Voorzieningen als winkels e.d. verdwijnen en meestal is er sprake van vergrijzing.

De komende 15 jaar kunnen krimpeffecten verwacht worden op veel terreinen. De woningmarkt, het onderwijs, de zorg, winkels, economie, de arbeidsmarkt en mobiliteit zullen allemaal de gevolgen van de bevolkingskrimp gaan merken.

De onderlinge verschillen tussen de regio’s zijn echter groot. Zo wijkt vooral de oorzaak van de teruglopende bevolking in de gebieden onderling af. In de ene regio trekken vooral de jongeren weg, in de andere is vergrijzing de voornaamste oorzaak. Ook speelt de beschikbaarheid van banen of de krapte op de woningmarkt een rol. Nieuw-Balinge is zo’n krimpdorp. Het team van “met Koopman op pad” heeft juist een positieve benadering gekozen. Niet van “wat toch jammer allemaal”, maar wat kunnen we ertegen doen?

In deze aflevering van de wekelijkse videorubriek “Met Koopman op pad” spreken we met een jonge vrouw uit Nieuw-Balinge. De uitkomst is vooral positief. Er is in deze verwachting van de jeugd. Als u het filmpje heeft bekeken dan zult u begrijpen hoe. Het delen van de wekelijkse filmpjes wordt zeer gewaardeerd.

Aflevering 34 b 1e jaargang (22 okt 2018)
Koopman op pad in gesprek met Wicher van Regteren
Deze reportage is een tweeluik deel 2

HOOGEVEEN – Koopman gaat morgen in gesprek met Wicher van Regteren van het gelijknamige cateringbedrijf. Wat voorheen aan de Raadhuisstraat zat. Van Regteren is zeker geen onbekende. En zeker niet in de horecawereld in Hoogeveen.

Ondanks zijn drukke werkzaamheden als middenstander had van Regteren vond hij ook nog de tijd voor diverse functie zo was hij in 2002 actief raadslid van de gemeenteraad van Hoogeveen. Met ook nog eens verschillende andere functies zoals een bestuursfunctie als Horecabestuurslid en VVV-bestuurslid. Maar onder de hoofdmoot dat het bedrijf voor ging.

Aflevering 34 a 1e jaargang (21 okt 2018)
Voor aankondiging Koopman op pad met Wicher van Regteren
Deze reportage is een tweeluik deel 1

Voor verslag lees 2e reportage

Aflevering 33 1e jaargang (13 okt 2018)
Koopman op bezoek bij sportarts Gineke Jeurink

HOOGEVEEN – Deze keer was koopman van zijn Pattie, en heeft afgelopen week een uitstapje gedaan over de gemeentegrens van Hoogeveen. En ging naar de motorsport Motodrome in Emmen en bezocht daar sportarts Gineke Jeurink.

Die in het verleden een huisartspraktijk had, en nu gelicentieerde sportarts is bij onder andere de wielrennen unie (KNWU) en de motorsportbond (KNMV) En ook een passie heeft voor motoren en veelvuldig is te vinden bij de motorclub, maar ook als arts. Het is een serieus en verantwoordelijk taak verteld ze, om ook de privacy van de patiënt in acht te nemen, voor al bij zwaardere incidenten zoals bij een dodelijk afloop.

Is het belangrijk dat we nu de wet Algemene verordening gegevensbescherming hebben, (AVG) en deze dan ook in acht nemen. En natuurlijk ook belangrijk is voor deze mensen. Want er wordt wat gefilmd en gefotografeerd tijdens dit soort wedstrijden. Natuurlijk voor de hulpverleners ook belangrijk om incidenten te kunnen analyseren en om bewijsmateriaal te verzamelen met zoals een body Cam die Koopman zelf gebruikt in zijn taak als hulpverlener. Jeurink voel zich serieus genomen tussen al die professionals als gelicenseerd huisarts zonder praktijk.

En tijdens een ongeval op de baan is ze een echt diehard in haar vak. Als alles achter de rug is bij een ongeval, dan volgt er een zogeheten motorkap gesprek in het vakjargon genoemd, (En hoe nu verder) Het slechte nieuwsgesprek brengen is geen bemoeienis. Dit is een taak voor de politie, en de patiënt gaat rechtstreeks naar het ziekenhuis voor verdere afhandeling van zaken. Ik doe dit nu al 15 jaar vertelt ze en over vijf jaar wil ik er serieus mee stoppen en dan genieten van mijn vrije tijd.

Aflevering 32 1e jaargang (06 okt 2018)
Uitnodiging van Met Koopman op pad de vrijwilligersbeurs

HOOGEVEEN – Afgelopen zaterdag Ging “Met Koopman op pad” naar de Tamboer in Hoogeveen voor de vrijwilligersbeurs om verslag te doen voor deze rubriek.

Het hoogtepunt was een gesprek tussen de jonge vrijwilligers en burgemeester Loohuis. De vraag was hoe bereiken je meer jeugd om deze te enthousiasmeren voor het vrijwilligerswerk. Koopman ging na afloop in gesprek met burgemeester Karel Loohuis, en nog wel in het tukkers dialect!!

Aflevering 31 1e jaargang (05 okt 2018)
Twee scholieren nodigen u uit voor de vrijwilligersmarkt

HOOGEVEEN – Het team van “Met Koopman op pad” heeft een uitnodiging voor u. Gaat u a.s. zaterdag 6 oktober met ons mee naar de vrijwilligersmarkt in de Tamboer van 10:30 tot 15:30 uur? Op deze markt presenteren zich vrijwilligersorganisaties die veel, ja heel veel vrijwilligers zoeken.

Helemaal boven aan het verlanglijstje staan de jongeren. Het team van Koopman op pad zal een verslag maken van deze vrijwilligersmarkt. In het filmpje wordt u uitgenodigd door twee scholieren die afgelopen donderdag in het centrum hebben geflyerd om de vrijwilligersmarkt te bezoeken. Deze video is opgenomen in de Tamboerpassage.

Aflevering 30 1e jaargang (01 okt 2018)
Op de donderdagse warenmarkt in Hoogeveen

HOOGEVEEN – Naast het voordeel dat de Hoogeveense markt biedt, is gezelligheid een nog groter onderdeel voor veel bezoekers. Op de markt leg en onderhoud je contacten met leeftijdsgenoten en anderen.

Het team van “Met Koopman op pad” is nu een paar keer op de markt geweest om een video op te nemen en dan ga je zaken herkennen, zoals deze bejaarde Hoogeveners. Op de markt loopt veel gezelligheid en er is overal wel een mening over. Dit laatste maakt de markt extra interessant voor deze videorubriek.