HOOGEVEEN – Videorubriek Met Koopman op pad (www.koopmanoppad.nl) heeft begin dit jaar een uitgebreid gesprek gehad met David Post, die als chief medical officer lid van de raad van bestuur van Treant en daarnaast werkzaam is als anesthesist en pijnbestrijder bij Treant.

Omdat inmiddels meer duidelijkheid over de toekomst van de ziekenhuiszorg in Drenthe is ontstaan nodigde de redactie van Met Koopman op pad Marnix Koppe en Frits Kappers uit om hun kijk op de zorgzaken in Hoogeveen en omstreken te geven. “Hoor en wederhoor”.

Kappers en Koppe hebben zeven jaar lang in het inmiddels opgeheven “Comité Actie voor Bethesda” gevochten voor behoud van volwaardige ziekenhuis zorg in Hoogeveen. Marnix Koppe werkte decennia lang als gynaecoloog in Bethesda en Frits Kappers gaf ruim dertig jaar les aan OSG de Groene Driehoek, die later na een fusie RSG Wolfsbos ging heten. “Alles wat David Post de Hoogeveense samenleving heeft beloofd is niet uitgekomen,” Koppe en Kappers zijn er heel stellig in en schuwen niet om het beestje bij de naam te noemen in een gesprek van ruim een uur, dat in twee delen integraal zal worden gepubliceerd op Met Koopman op pad.

Onder de titel Wie spreekt de waarheid is deel 1 hier nu te bekijken en te beluisteren. Gezien de reusachtige impact die de ontwikkelingen hebben voor de Hoogeveense bevolking willen wij u dit niet onthouden, oordeel zelf. Volgende week zondag deel 2 van deze aflevering!

Geef een reactie