foto Elim Drenthe ©

HOOGEVEEN – Dit keer gaat het om twee actuele onderwerpen: Het Alfa-college in Hoogeveen oefent deze week woensdag op de locatie aan de Voltastraat een Amerikaanse ‘school shooting’. (Bij nader inzien heeft het ALFA-college laten weten de School Shooting uitstellen. Die aankondiging van de oefening veroorzaakte veel ophef in de media en op social media. De school kreeg volgens woordvoerster Marjolein Visser verontwaardigde reacties. “Alle aandacht in de media heeft ons verbaasd.”) Daar is kritiek op van ouders en leerlingen. Het Alfa-college in Hoogeveen heeft een opleiding Openbare Orde en Veiligheid.

MBO-studenten daarvan hebben de oefening samen met de politie voorbereid. Via de omroepinstallatie zal woensdag de oefening aangekondigd worden, waarna studenten en docenten de aanwijzingen moeten opvolgen. Net als over de ijsbaan en ons zwembad zijn de meningen hierover verdeeld. “Met Koopman op pad” ging afgelopen donderdag de Hoogeveense markt op om daar te vragen wat de marktgangers er van vinden.

We kunnen u vast verklappen dat de meningen verdeeld zijn. Met Koopman op pad is een wekelijkse videorubriek naar het idee van Roelof Koopman en Peter Aalders (Aalders IT Elim). Elke maandag komt er een nieuwe aflevering met een boeiend en of actueel onderwerp.

Geef een reactie