HOOGEVEEN – Op 22 maart heeft de Verhalenwerf de wisseltentoonstelling ‘Van Lei tot Laptop’ officieel geopend. Een zeer divers publiek- van jonge kinderen tot oudere geïnteresseerden- zag hoe de Verhalenwerf de geschiedenis van het Hoogeveense onderwijs tentoonstelt. Wethouder Onderwijs en Cultuur Mark Tuit opende de tentoonstelling en werd vervolgens door schoolmeester Wout Kelder uitgenodigd om een ‘echte’ oude les bij te wonen. Samen met de leerlingen van de Morgenster werd Mark Tuit met een tijdmachine meegenomen naar het begin van de twintigste eeuw.

De tentoonstelling
De tentoonstelling, met veel museumstukken van Wout Kelder, is vormgegeven door de medewerkers en vrijwilligers van de Verhalenwerf. Het eerste gedeelte van de tentoonstelling vertelt de geschiedenis van het Hoogeveense onderwijs; het tweede gedeelte toont een nagebouwd klaslokaal. Bezoekers kunnen oude schoolfoto’s bekijken op de herinneringsmuur. De tentoonstelling is te bezichtigen in de Bibliotheek Hoogeveen tot 31 oktober 2024.

Ook voor groepen
Door het overweldigende succes van het kinderklasje nodigen schoolmeester Wout Kelder en de Verhalenwerf nu ook groepen uit, zowel jong als oud, om deel te nemen aan deze unieke ervaring. Dit biedt een fantastische gelegenheid voor scholen, verzorgingshuizen en verenigingen om terug te gaan in de tijd.

Geef een reactie