Hoogeveen – Vrijdagavond 8 januari stond Het Podium helemaal in het teken van metal. Het nieuw opgerichte Black SheepBookings uit Assen heeft vrijdagavond een kickoff party in Het Podium te Hoogeveen gegeven.  Metalbands-07

Er stonden deze avond drie bands op de bühne. Het uit De Bilt afkomstige Shade of Hatred heeft de avond afgetrapt met een stevig potje melodische death metal. Ondanks dat de band verlaat was i.v.m autopech ging het dak er toch even af.

Om 22:00 uur werd het podium overgenomen door thrash/death formatie Disquiet. Deze band heeft vrijdagavond hun pre-release party gehouden in Het Podium. De band heeft veel materiaal van hun nieuwe album gespeeld, maar ook werden er nummers gespeeld zoals: trenchies of blood.Ook deze band zorgde ervoor, ondanks de kleine opkomst van ongeveer 25 mensen, dat het dak er af geblazen werd.Na 40 minuten spelen was de temperatuur dus ook flink opgelopen in de zaal.

Als laatste betradSpartan het podium. Deze melodische death/power metal band, die in 2007 opgericht is, heeft in december 2015 een nieuwe cd uitgebracht en scoorde daarmee hoge ogen. Voor het eerst sinds een lange tijd was deze band weer in het noorden te zien. Ook Spartan zorgde ervoor dat het publiek bleef rocken tot het einde.

Foto’s: Roelof Jonker

Door Henk Boer

Geef een reactie