HOOGEVEEN- Bewoners van de Muurbloemstraat en omstreken in Hoogeveen waren niet tevreden over hun huis. Uit buurtonderzoek bleek, dat mensen mopperden over de uitstaling, over wooncomfort, energiekosten en over het onderhoud. De aannemer kreeg van ons de opdracht om al deze aspecten in 1 keer aan te pakken.

De huizen zijn gebouwd in de jaren ‘60. Ze zijn al eens wat opgeknapt, maar nu pakken we het groots aan. Een architect nam de buitenkant onder handen en de huizen kregen andere kleuren. Ook de binnenkant krijgt een grondige opknapbeurt. We isoleren alle huizen. Zo komen ze op energielabel A. Tijdens inloopdagen konden de bewoners een huis bekijken dat al helemaal klaar was. Hun opmerkingen verwerkten we in het plan.

Voor de afwerking van de vloeren en muren in de doucheruimte konden bewoners kiezen uit meerdere soorten tegels. Ook was er de mogelijkheid voor een 2e toilet op de verdieping. Zo’n 80% van de bewoners wilden dat. Voorjaar 2020 zijn deze huizen weer helemaal klaar voor de toekomst.

Door Henk Boer

Geef een reactie