Hoogeveen – Mevrouw Cornelia Bastiana de Vos (roepnaam Corrie) is op 11-5-1916 geboren in Culemborg. Zij was de jongste van 12 kinderen. De overige kinderen zijn allen overleden. In 1925 is het gezin naar Ede verhuisd.

Laan-Vos 07 Laan-Vos 08

Foto’s: Yntse Bosma

Daar was bij de AKU voldoende werk voor al haar broers. Op het balkon van huize Mon Desir poseert de familie De Vos. In 1935 was Corrie een van de hofdames van de Heidekoningin.

Nadat het gezin de bewogen oorlogsjaren goed was doorgekomen ontmoette Corry in 1947 de dienstplichtig soldaat Kees van der Laan. In 1949 zijn zij getrouwd en in Eindhoven gaan wonen.

Via Apeldoorn zijn zij in Utrecht gaan wonen waar drie kinderen geboren zijn. Nadat de zoons de deur uit waren zijn zij in 1978 met hun jongste dochter in een boerderij in Zuidveld, gemeente Westerbork gaan wonen. Later zijn zij naar een appartement in Hoogeveen verhuisd. In 2012 is haar man overleden. Kort daarna moest zij vanwege haar gezondheidstoestand naar het Jannes van der Sleeden waar zij het erg naar haar zin heeft.

Door Henk Boer

Geef een reactie