Hier kunt u online foto’s bij bestellen Oypo

NOORDSCHUT – Mevrouw Hekker-Vos is vanaf 1978 tot heden vrijwilliger bij de Christelijk Gereformeerde Kerk Noordscheschut. Ze was lid van de jeugdvereniging, waarvan enkele jaren lid van het bestuur. Ze was zondagschoolleidster, lid van de evangelisatiecommissie, lid van de financiële commissie, van een zanggroep en deed en doet veel werk tijdens een rommelmarkt of wintermarkt. Al ruim 8 jaar werkt ze als contactdame in de wijk.

Voor de speeltuinvereniging Noordscheschut is mevrouw Hekker-Vos oppasser vanaf 2000 tot heden. Voor het dorp Noordscheschut doet mevrouw Hekker-Vos veel vrijwilligerswerk vanaf 2000 tot heden. Van 2000-2007 zat mevrouw Hekker-Vos in de werkgroep Kinderdagen feestweek Noordscheschut, nu 4Kids. Ze was betrokken bij de oprichting van de werkgroep binnen de feestweek Noordscheschut. Ze was betrokken bij alle voorbereidingen voor de kinderdagen in de feestweek, bedacht thema’s en regelde materialen voor de knutselwerkjes en spelletjes. Ondanks dat ze nu niet meer in de werkgroep zit helpt ze nog altijd mee met de kinderfeestdagen.

Van 2005-2012 zat mevrouw Hekker-Vos in de werkgroep filmdag. Men regelde 8 jaar lang voor alle kinderen een filmdag in de kerstvakantie, waarbij 2 films op een dag werden gedraaid voor gemiddeld 40 kinderen. Mevrouw Hekker-Vos was betrokken het uitkiezen van de film, het klaarzetten van de stoelen, beamer en toebehoren, het schoonmaken en het opruimen. Ze deed de boodschappen (ranja, popcorn etc.) voor in de pauze. Toen haar kinderen van de basisschool af waren is deze taak overgedragen aan de werkgroep 4Kids en later onder de werkgroep Game Kids.

Van 2007 tot heden zit mevrouw Hekker-Vos in de werkgroep Kunst & Cultuur Noordscheschut. In 2007 werd het dorp benaderd met de vraag activiteiten te organiseren in het kader van het hartstochtjaar. Seizoen 2007-2008 was Hoogeveen Cultuurstad van Drenthe. De werkgroep heeft de volgende activiteiten bedacht: Muzikale Hartstocht, Cultuur in de Schuur en Kunstzinnige Tuinen. Het hartstochtjaar werd afgesloten met een feestweek met het thema Hartstocht met o.a. een theatergroep voor kinderen. Daarna werd besloten minstens 1x per jaar een Kunst & Cultuuractiviteit te organiseren en in de loop van de jaren kwam daar nog de succesvolle Top2000 avond bij. Mevrouw Hekker-Vos is van begin tot eind betrokken, ze benadert kunstenaars en bewoners en regelt de praktische zaken.

Voor het Prinses Beatrix Spierfonds collecteert mevrouw Hekker-Vos jaarlijkse vanaf 2001 tot heden in Noordscheschut. Als organisator is ze ene belangrijke schakel. Samen met andere vrijwilligers is ze verantwoordelijk voor de totale organisatie. Ze stuurt tientallen vrijwilligers aan, zoekt collectanten en stort de collecteopbrengst. Bij de Christelijke Basisschool De Regenboog in Noordscheschut is mevrouw Hekker-Vos vanaf 2002 tot heden vrijwilliger. Ze was lid van de oudercommissie in de jaren dat haar kinderen op school zaten en is nog steeds overblijfouder. Als lid van de oudercommissie heeft ze geholpen met het organiseren van veel activiteiten, zoals het peuteruitstapje, een Sinterklaasmiddag en een Herfstspeurtocht. Ook hielp ze mee met het schoonmaken van speelgoed. Als vaste overblijfouder eet en speelt ze een paar middagen per week met de kinderen.

Bij de IJsbaan Noordscheschut is mevrouw Hekker-Vos bestuurslid en vrijwilliger van 2008 tot heden. Ze is aanwezig bij bijeenkomsten, schenkt koffie, wast af en houdt de kantine school. Ligt er ijs dan vind je haar de hele dag op het ijs, waarbij ze o.a. de baan schoonveegt. Vanaf 2010 tot heden is mevrouw Hekker-Vos vrijwilliger bij de Dorcas Winkel voor Dorcas Hulp Nederland. De opbrengst van de winkel gaat naar de allerarmsten in diverse Afrikaanse landen en Oost-Europa. Mevrouw Hekker-Vos werkt met name op de boekenafdeling. Ze houdt van aanpakken en komt regelmatig met goede ideeën. Ook is ze betrokken bij haar medemens. Van 2015 tot heden organiseert mevrouw Hekker-Vos wandelroutes tijdens de avond driedaagse voor de OBS Het Blokland. Met veel enthousiasme en creativiteit zet ze elk jaar leuke routes uit voor kinderen en ouders uit Noordscheschut en omgeving.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: