Hier kunt u online foto’s bij bestellen Oypo

HOOGEVEEN – Mevrouw Nijenhuis was van 1990-1995 trainster en is vanaf 1995 tot heden hoofdtrainster bij ZPC Zwem- en Poloclub Hoogeveen. Ze is de stabiele factor van een al jarenlang op het hoogste niveau goed presenterende zwemclub. ZPC is niet groot, heeft geen fancy zwembad, geen grote stad als kweekvijver en geen klimaat van topsport om zich heen. ZPC behoort tot de beste tien zwemverenigingen van Nederland en is een begrip binnen de zwemwereld in Nederland.

Mevrouw Nijenhuis werd in 1990 trainer. Ze volgde trainingscursussen en onder haar leiding werd het ledental van de zwemclub steeds groter en kwamen er steeds meer zwemmers van buitenaf bij de club zwemmen. De trainingsuren en prestaties groeiden en meerdere zwemmers werden vaak meerdere keren Nederlands Kampioen en drie zwemmers deden mee aan Europese Kampioenschappen. Mevrouw Nijenhuis is een icoon binnen de trainers/coach gelederen van het Nederlandse topzwemmen. Ze levert verschillende nationale topzwemmers/sters, zet zich hiervoor tomeloos in en zorgt ervoor samen met haar dat de ZPC Hoogeveen al jarenlang aan de top van de nationale competitie staat. Mevrouw Nijenhuis geeft 18 uur per week zwemtrainingen en bereidt deze minutieus voor. Ze schrijft 9 trainingen per week en bepaalt wanneer en welke trainingen gedaan worden. Naast de trainingen regelt ze ook land- en krachttraining met behulp van een turnvereniging en krachttrainer.

Verder voert ze coaching gesprekken met de zwemmers en de ouders. Ze schrijft stukjes voor de krant na een wedstijd. Ook schrijft ze voor de website, zoekt wedstrijden uit en doet de inschrijvingen. Ook maakt ze beleids- en jaarplannen. Ze begeleidt zwemmers individueel en bij wedstrijden is ze vaak een dagdeel of hele dagen te vinden om de zwemmers te coachen, te motiveren en te activeren. Vrijwel elk weekend zijn er wedstrijden en anders wordt er op zondag opnieuw een training gegeven. Mevrouw Nijenhuis bezoekt vergaderingen van de KNZB, heeft oog voor talent, traint naar hoogtepunten toe en geeft om haar zwemmers en weet op een positieve manier het beste uit de kinderen te halen. Ze heeft oog voor hun welbevinden.
Haar jarenlange ambitie, motivatie, onuitputtelijke inzet en persoonlijke betrokkenheid bij de zwemmers maken van ZPC Hoogeveen een stabiele topclub uit het Noorden. Een club die zich met zeer bescheiden middelen, maar met een toptrainer, al jarenlang kan meten met de grote clubs van Nederland. Een voorbeeld voor andere clubs in Nederland, waarbij mevrouw Nijenhuis de spil is waar alles omdraait. Vol levenslust, ideeën en energie. Ze is de bindende factor, die persoonlijk en clubbelangen weet te bundelen, of het nu een clubwedstrijd is, een Nederlands (jeugd)kampioenschap, Nationale clubmeet of een trainingsstage in een klimaatvriendelijke omgeving in de winter. Vanaf 1998 tot heden is mevrouw Nijenhuis official (tijdswaarneming/ keerpuntcommissaris) bij wedstrijden van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).Vanaf 2002 tot heden is mevrouw Nijenhuis commissielid bij de Zwem- en Poloclub Hoogeveen voor gemiddeld 3 uur per maand en denkt mee over de toekomst van de club.

Mevrouw Nijenhuis is ook organisator, trainer, verzorger en begeleider van 15 sporters tijdens de trainingskampen in Tenerife vanaf 2010 tot heden. Ze regelt en schrijft deze trainingskampen uit. Twee weken lang wordt er extra hard getraind en ook gewerkt aan het groepsgevoel. Ook helpt ze mee met de diverse acties die de sporters Als begeleider is ze een moederkloek, een stuwende kracht en bindende factor. Met klusjes verdienen de zwemmers geld voor het trainingskamp. Ook daarbij gaat mevrouw Nijenhuis voorop in de strijd. Ze heeft deelgenomen aan diverse acties, zoals knieperties bakken en verkopen en de verkoop van voederhuisjes voor vogels.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: