HOOGEVEEN – Vandaag mag Mevrouw Slotboom haar honderd en eerste verjaardag vieren in de huiselijk kring van het NNCZ-locatie De Vecht. De grootse verrassing was toch wel voor haar. Dat al haar kinderen, klein en achterkleinkinderen er waren. Met koffie en gebak wordt haar verjaardag gevierd, in de activiteiten zaal. Tegen half vier kreeg, mevrouw Slotboom bezoek van burgemeester Karel Loohuis. Hij bracht aan haar de felicitaties over namens het collega van burgemeester en wethouders.

Mevrouw Slotboom danste graag en zong in verschillende koren door de jaren heen. Iets waar zij met plezier op terug kijkt. Na het overlijden van haar man verhuisde ze naar Hoogeveen. Om zo dichter bij haar kinderen en kleinkinderen te kunnen wonen. Mevrouw Slotboom is inmiddels oma van 1 kleinkind en drie achterkleinkinderen. Ze erg dankbaar en blij met de uitstekende verzorging.

Met haar hoge leeftijd neemt ze minder deel aan de uitstapjes en activiteiten die er georganiseerd worden. Maar ze geniet nog van het wekelijkse bezoek aan de inpandige kapper. Samen gezellig voor de televisie zitten met een hapje en een drankje is iets wat ze ook erg graag doet. Mevrouw Slotboom ervaart het als als erg bijzonder dat ze zo’n hoge leeftijd heeft mogen bereiken. Ze geniet er nog ontzettend van om zoveel mee te krijgen van haar achterkleinkinderen betreft school, werk en relaties.

Zie hier de reportage 100 jaar

Door Henk Boer

Geef een reactie