Hoogeveen – Mevr. Tigelaar-Winkel werd op woensdag 25 januari 100 jaar. Burgemeester Loohuis bracht haar, namens het college, die dag een bezoek in De Westerkim om haar te feliciteren met dit heuglijke feit.

  Mevr. W. Tigelaar-Winkel geboren 25 januari 1917 in de Kerkstraat 86 als jongste dochter van Lucas winkel en Zwaantje Wemmenhove.
Bij haar geboorte zei de arts dat ze geen lang leven zou hebben maar ze is nog de enige van haar generatie 100 geworden.

Haar vader kwam te overlijden als ze 8 jaar oud is.
Ze moest al op jonge leeftijd helpen en dit deed ze door schoenen op te halen en weg te brengen voor een schoenenzaak aan het Haagje.
Later heeft ze bij verschillende families gewerkt in Hoogeveen en zelfs in Haarlem in die tijd als dienstmeisje.

Vlak voor de oorlog leerde ze haar man kennen en zijn in op 9 maart voor de wet en 10 maart 1943 in de kerk getrouwd en gingen wonen aan de Schutstraat 201 bij haar schoonouders in de wijk Venesluis.

Ze kregen samen 3 kinderen 2 jongens en een meisje. Haar man is na een lang ziekbed op 56 jarige leeftijd overleden en is al 50 jaar weduwe. Hierna heeft ze nog jaren gewerkt bij de gezinszorg als hulp in de huishouding.

Ze heeft nog veel gereisd o.a. naar canada waar haar oudste zuster woonde. De fietsvierdaagse heeft ze vele malen met haar vriendinnen gereden.
Ze heeft tot haar 90ste zelfstandig gewoond en is daarna naar de Westerkim gegaan waar ze tot nu toe vertoeft. Er zijn 7 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen.

Geef een reactie