Hier kunt u online foto’s bij bestellen Oypo

HOOGEVEEN – Mevrouw van der Vinne-Smink was vanaf 1979-2004 bestuurslid en vrijwilliger bij de Protestantse gemeente Hoogeveen. Ze had verschillende functies binnen de Gereformeerde wijkgemeente Centrum (Hoofdstraatkerk). Ze hielp mee aan de kindernevendienst van 1979-1996, was betrokken bij het opzetten en vormgeven van een kinderliedboek in 1985 en was jeugdouderling van 1983-1987, ouderling van 1993-1996 en diaken van 2000-2004. Van 1985 tot heden is mevrouw van der Vinne-Smink collectant bij het Wilhelmina Fonds KWF Kankerbestrijding.

Van 2003-2018 was mevrouw van der Vinne-Smink vrijwilliger pastorale dienst/ kerkvrijwilliger bij Ziekenhuis Bethesda. Ze organiseerde 1 keer in de maand een kerkdienst voor de patiënten en bewoners van De Luwte. Ze maakte de zaal klaar voor gebruik, haalde de patiënten en bewoners, zat tijdens de dienst tussen hen in en ging na de dienst met hen koffiedrinken, waarna ze weer teruggebracht werden naar De Luwte. Per 1 januari 2019 zijn de kerkdiensten door ziekenhuis Bethesda beëindigd.

Van 2004-2011 was mevrouw van der Vinne-Smink voorzitter van de werkgroep Stichting Rusland Kinderhulp (SRK). Ze voerde alle werkzaamheden correct uit. Onder haar leiding werd tweemaal een groep van 30 kinderen en 2 juffen uit Wit-Rusland voor twee maanden ondergebracht bij gastgezinnen in Hoogeveen. Ze deed de voorbereiding, zoals het selecteren en zoeken van gastgezinnen, regelde schoolruimte, stelde het vrijetijdsprogramma op, organiseerde consulten bij de tandarts, opticien en kledingwinkels voor gratis kleren.

Onder haar leiding is ook tweemaal een werkbezoek met gastouders aan Wit-Rusland gebracht. Ze maakte hiervoor het complete programma en was betrokken bij de kleidingpakketten. Hiervoor zijn veel inzamelacties gedaan en collectes georganiseerd. Verder was mevrouw van der Vinne-Smink betrokken bij landbouwprojecten. Ze organiseerde hiervoor gelden voor de uitvoering bij lagere scholen in Wit-Rusland. Ook was ze betrokken bij het organiseren van financiële structuren om voedselpakketten in Wit-Rusland aan arme gezinnen uit te delen, en bij humanitaire vrachten en goederen aan een geselecteerde school in Wit-Rusland die ondersteund werd door de Hoogeveense SKR-werkgroep. Haar positieve houding en samenwerking zijn fijn en constructief. Voor de Andreas Manna Stichting is mevrouw van der Vinne-Smink vanaf 2012 tot heden collectant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: