Hoogeveen – Om het in de Tamboerpassage wat gezelliger te maken werd er door enkele ondernemers actiegevoerd op deze superzaterdag. Bij Shoe chique, Prowoon vloeren en Reas werd korting gegeven en bij lunchcafe “Sixty eight” kreeg je voor slechts 2 euro koffie met gebak.

hoogeveense-superzaterdag-1 (42)-1 hoogeveense-superzaterdag-1 (43)-1

De passage was vrolijk versierd met slingers en ballonnen en vanaf 12 uur konden kinderen zich laten schminken bij lunchroom “Sixty eight”. De kinderen waren hiervoor wel te porren en zo verscheen er menig vlindermeisje, prinses, piraat en zelfs een Spider-Man. (Op de Facebookpagina van Sixty eight staan/komen enkele van de leukste foto’s die genomen zijn tijdens het schminken)

De sfeer was erg gemoedelijk en ook de ouders hadden de grootste pret met hun kroost. De kinderen konden ook een kleurplaat die eerder in de week in de Hoofdstraat was uitgedeeld inleveren en daarvoor kregen ze dan een ijsje. Jammer genoeg was er maar een enkeling die de plaat ook daadwerkelijk zo mooi mogelijk had gekleurd, maar ook dat mocht de pret niet drukken.

Pelle een sprekende pop kwam ook even langs met zijn grote vriend Anco, dit tot groot plezier van menig kind en ouder, hoewel sommige kinderen niets van hem moesten hebben. Het is ook wel een beetje vreemd zo’ n pratende pop. Dankzij het mooie weer en de muziek uit de Hoofdstraat die doorklonk tot ver in de passage was en bleef het gezellig tot sluitingstijd. De winkeliers in de passage spraken over een goede dag die zeker wel voor herhaling vatbaar is.

Door Henk Boer

Geef een reactie