HOOGEVEEN – Na een lange revalidatie van een ongeval, overleed op 13 april mijn “Meester Meier” Op een leeftijd van 82 jaar. Hij was in  vanaf 1975 onderwijzer op “Het blauwe schooltje” aan de Leeuweriklaan 11, Genaamd Prins Willem Alexander school.

Met geduld van een emoe leerde hij mij onder ander het lezen. Ik had altijd problemen met de DT “Is hij wordt nou met een D of met DT?” Ik snapte er niks van, en als ik dan mijn vinger opstak voor uitleg, kwam mijn “Meester Meier” bij me met een brede lach. Om dit nog eens uit te leggen met het ezelsbruggetje. “Als je het woord LOOP gebruikt, en je hoort dan een T dan schrijf je het word met een DT” Henk, zij hij dan vriendelijk. Dit is een van de vele herinneringen die me zullen bijblijven.

En dan zijn pijp met Sail tabak erin, die hij rookte tijdens de lessen. En dat ook nog zo lekker rook. Als hij zijn pijp vergat mocht een van de klasgenoten de pijp ophalen bij zijn huis aan de Buizerdlaan. Waar hij jaren heeft gewoond met zijn gezin. En dan de vrijdagmiddag was het feest! met onder ander als meester Meier uit het boek van Dik Trom voor las, en als hij dan de legendarische regel “Griet het is een bijzonder kind en dat is het” en vooral op een wijze zo als hij dit alleen kon. Dan moesten sommige klasgenoten er hartelijk om lachen.

Vaak werd de Prins Willem Alexander School ook wel “LOM school, Dom school” genoemd (Leer en Opvoedings Moeilijkheden) Waar sommige leerlingen het erg moeilijk mee hadden, maar daar was je gouw vanaf als je dat zo voelde. Meester Meier troostte je wel weer met zijn woorden. Een leraar die zijn werk met plicht droeg. Een top meester in hart en nieren heb ik vaak gezegd.

Ook in het privéleven zette Meier met zijn vrouw zich in voor veel maatschappelijke activiteiten. Waar de voedselbank in Hoogeveen er een van was. Waar hij samen met zijn vrouw de medeoprichters van waren. In april vorig jaar werd zijn vrouw benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Als vrijwilligster bij de Voedselbank in Hoogeveen. Zij begon met het wegbrengen van pakketten, maar al snel werd ze ook ingezet voor screening van aanmeldingen en de administratie.

Ik denk nog vaak aan hem terug nu ik ook deze in memoriam schrijf, om foutloos te schrijven. Dit is mij aardig gelukt denk ik, dankzij mijn markante Meester Meier.

Rust zacht….. veel sterkte voor alle nabestaanden.

De leerling Henk Boer.

Een van de vele foto’s die de heer Meier zelf gemaakte heeft

Door Henk Boer

Geef een reactie