Hoogeveen – Voetbalvereniging HZVV heeft speciale aandacht voor de allerjongsten; de mini-pupillen. Met ondersteuning van de KNVB en ING gaat HZVV aan de slag met het programma ‘Mini-pupillen spelen Welpenvoetbal’.IMG_6338

Jonge kinderen kennis laten maken met voetbal en ze laten ervaren hoe leuk voetbal is, dat is gedachte achter het programma. Op zaterdag 5 september a.s. is er een feestelijk start van het seizoen voor deze jonge voetballers.

Speeltuin op het voetbalveld
De KNVB en ING geven amateurverenigingen extra aandacht door dit programma voor vier-, vijf- en zesjarige jongens en meisjes (de mini-pupillen) te faciliteren. Met een speciaal pakket aan ondersteuning bestaande uit o.a. de inzet van een KNVB-projectmedewerker bij HZVV . Bij deze vereniging ontdekken kinderen al op jonge leeftijd het voetbal. Met uitdagende en leuke speloefeningen krijgen de mini-pupillen een hartelijk welkom op voetbal. Het voetbalveld wordt een speeltuin waarin voetballen centraal staat. Ook ontvangen de deelnemende verenigingen de box (boek en DVD) Allemaal Uitblinkers mini-pupillen en een informatiepakket t.b.v. de coördinator mini-pupillen. Tevens is er aandacht voor de rol van de ouders, de startende vrijwilligers en de instroom van meisjes binnen de mini-pupillen.

‘Oranje is liefde voor voetbal, Oranje is ING´
Het aanbod voor mini-pupillen in de vorm van Welpenvoetbal is een gezamenlijk initiatief van de KNVB en ING. Sporten is leuk, gezond en draagt bij een socialere maatschappij. Sporten is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van jongeren. Hoe eerder de jeugd in aanraking komt met sport, en voetbal in het bijzonder, hoe beter. Steven Sedee, sponsormanager Voetbal ING: `ING heeft er bewust voor gekozen zich voor lange tijd aan de KNVB te verbinden om zo het Nederlandse voetbal echt vooruit te kunnen helpen. De ontwikkeling van het jeugdvoetbal vinden we daarom ook heel belangrijk. Wij inspireren daarom de jongste jeugd met Oranje-voetbalactiviteiten en maken het mede mogelijk dat ze met plezier kunnen voetballen, en daarom hebben wij ook het ‘Welpenvoetbal’ geadopteerd.”

Contact
Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over het mini-pupillen aanbod bij HZVV contact opnemen met Rob van der Kooij, HZVV Coördinator F- Sectie, Mini- Pupillen & Kabouters via email: kabouters@hzvv.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie