HOOGEVEEN – Afgelopen zaterdag stonden de kramen klaar op de hoofdstraat en werden deze door verschillende kunstenaars en creatieve mensen. Een heerlijke dag met warmte van de zon die heerlijk aan de hemel stond alsof het zo moest wezen. Zo geel en oranje als de zonnebloemen van Vincent van Gogh, die 140 jaar geleden naar Drenthe is gekomen en daar 3 maanden heeft rondgelopen en is verbleven. De aanwezigen hadden ook goed hun best gedaan om iets geïnsereerd door Vincent van Gogh te maken en op hun kraam te integreren.

Er waren veel mensen in de Hoofdstraat die onze kunst kwamen bekijken. Mijn bijzettafel met de knikkers werd veelvuldig bekeken en ook bevoelt, heerlijk als dat gewoon kan. Verder waren en vele volwassenen en kinderen die bij het gezamenlijke kunstwerk bleven staan en ook hun rechterhersenhelft liet spreken en tekende wat ze in gekleurde vlekken schilderij zagen. Gesprekken ontstonden en er werk gelachen, volwassenen en kinderen gingen na die tijd met een klimlach weer verder.

Ik keek uit op de fonteinen waar kinderen zelfs nu nog in deze nazomer heerlijk in stonden te spelen zonder zich zorgen te maken over hun natte kleding. Het was een prachtige dag met veel ontmoetingen en gesprekken, die soms wel meer waard zijn dan de verkoop van kunst. Het is mooi om Hoogeveen te inspireren met kunst en te verrijken door kennis te laten maken met hun rechterhersenhelft. Bedankt iedereen en in het bijzonder dehoogevener.nl dat ik dit stukje mocht schrijven voor de website.

Maaike Schonewille van Thuijl

Atelierthuijltjes.com

Geef een reactie