Rijssen/Lissen/Dronten – Op vrijdagavond waren een aantal atleten van HAC’63 naar Rijssen afgereisd om daar mee te doen aan de Baan instuifwedstrijd.HAC'63 logo

Hier werden goede prestaties geleverd en zelfs een nieuw clubrecord gelopen. Zaterdag was het de beurt aan kogelstootster Charlene Okken, die in een goede flow verkeert en ook dit weekend liet ze zien dat ze deze vorm kan vast houden. En ook op zondag lieten atleten van HAC’63 zien waar toe ze in staat zijn, ditmaal tijdens de competitie voor junioren B.

Op de 3000 meter wist Gert-Jan Stevens net niet als eerste over de finish te komen. Met zijn tijd van 8:56.97 kwam Gert-Jan net een seconde te kort om als eerste senior te finishen. Niet veel later kwam ook Henry Rutgers over de finish. Henry was derde overall maar was de eerste die in de categorie mannen 35+ over de finish kwam. Ook de vierde plek in het overall klassement was weggelegd voor een atleet van HAC’63. Alwin Heijting kwam als derde senior in een tijd van 9:03.22 over de finishlijn.

Ook op de 800 meter werden er goede prestaties neergezet. Erik Leusink wist deze afstand te winnen in een tijd van 1:58.79. Hiermee verbeterde Leusink ook tevens het zeven jaar oude clubrecord. Ook Alwin Hoorn deed mee aan deze afstand. Alwin viel met zijn tijd van 2:04.51 net buiten het podium maar kan terug kijken om een goede race. Robin Prent was het enige meisje dat namens HAC’63 meedeed in de categorie junioren C. Haar tijd van 2:32.72 leverde Robin een derde plek op in haar categorie, maar dat betekende ook dat ze overall ( mannen en vrouwen alle leeftijden) op een 24ste plek eindigde van de in totaal 48 deelnemers.

Charlene Okken kwam tijdens de Ter Specke Bokaal in Lissen in actie op het onderdeel kogelstoten. Het hele seizoen laat ze al zien dat ze in vorm is door regelmatig in de 14 meter te stoten. En ook deze wedstrijd haalde ze de 14 meter weer en dit maal zelfs in een nieuw persoonlijk record van 14.44 meter. Helemaal lekker verliep de wedstrijd ook niet, want vijf van de zes pogingen werden ongeldig verklaard. Toch was die ene stoot van 14.44 meter genoeg voor een derde plaats.

En ook in Dronten werden mooie prestaties neergezet. Annemarijn Reinders behaalde met haar 8.51 meter een mooi persoonlijk record op het onderdeel Hink-Stap-Springen. En Maaike Geerling wist een mooi persoonlijk record neer te zetten op de 100 meter horden. En ook voor Berber Hofstee zat er een persoonlijk record in door op het onderdeel kogelstoten 7,76 meter te stoten.

Door Henk Boer

Geef een reactie