HOOGEVEEN – De statiegeldactie, die bij de drie Coöp-vestigingen in Hoogeveen voor de stichting Vrijwilligersvervoer voor minder-mobielen is gehouden, heeft maar liefst € 789,30 opgeleverd. Voorzitter Thom de Bont is dan ook zeer blij met de opbrengst: ‘Wij willen vooral de klanten van Coöp hartelijk bedanken die hun leeggoedbonnetjes aan ons hebben gedoneerd’, zegt hij. Vorige week is de cheque door de drie bedrijfsleiders aan De Bont overhandigd.

Het bedrag is door de stichting al gedeeltelijk besteed aan het volledig rijklaar maken van de rolstoelauto. Die kan daardoor nu al veilig worden ingezet voor rolstoel gebonden mensen. De Bont: ‘En nu eens niet voor een medisch bezoek, daar is immers de WMO voor, maar om gewoon eens lekker ontspannen op pad te gaan naar bijvoorbeeld familie of vrienden. En er blijft zelfs nog wat geld over om het verwachte exploitatietekort van de rolstoelauto mee te helpen dekken. Wij willen het kilometertarief persé betaalbaar houden voor een grote groep rolstoelers’ zegt De Bont. ’Met € 0,45 per kilometer moet dat lukken. Samen met nog andere donaties en giften zijn de tekorten voor de komende twee jaar gedekt. Een hele geruststelling’, aldus De Bont.

De feestelijke in gebruik name zal over ongeveer een maand plaatsvinden, als ook de ‘belettering’ door sponsor BRS Reclame uit Hoogeveen is aangebracht. Een nadere aankondiging hierover volgt begin oktober.

De stichting Vrijwilligersvervoer is beter bekend onder de namen Hoogeveenvervoert en DeWoldenvervoert. De meeste klanten worden vervoerd met de eigen auto’s van de vrijwillige chauffeurs. Nog elke dag melden zich nieuwe klanten. ‘Wij verwachten eind 2018 zo’n 1750 ritten te hebben gereden voor ruim 300 klanten’, zegt de Bont. ‘Een mooie bijdrage aan het voorkomen van eenzaamheid. Maar de druk op de chauffeurs in vooral Hoogeveen neemt daardoor flink toe. Wij hebben dan ook dringend enkele nieuwe chauffeurs nodig. Wij willen immers geen klanten teleurstellen’. Zie voor meer informatie over vrijwillige chauffeur worden op www.hoogeveenvervoert.nl/rijwilligers.

Hoogeveenvervoert en DeWoldenvervoert verzorgen vervoer voor mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn en niet (altijd) familie, vrienden en buren hebben die voor het gewenste vervoer kunnen zorgen. De vrijwillige chauffeurs krijgen een kostendekkende vergoeding van € 0,25 per kilometer. Een rit, al dan niet met de rolstoelauto, kan twee dagen tevoren op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur worden aangevraagd via 0528-745615. Of email naar ritaanvragen@hoogeveenvervoert.nl. Daar kunnen ook nieuwe vrijwilligers zich melden.

Geef een reactie