Hoogeveen/Harderwijk – Op vrijdag 6 oktober sloot de Hoogeveense Uitdaging zich voor het eerst aan bij de Nationale Ouderendag. Als resultaat kreeg de Uitdaging tientallen wensen binnen van ouderen uit Hoogeveen.

Bijzonder was de wens van een 46-jarige vrouw, op jonge leeftijd al woonachtig in een verzorgingshuis, met de vurige wens een bezoek te brengen aan het Dolfinarium in Harderwijk. Door een snelle samenwerking tussen de Hoogeveense en de Harderwijkse Uitdaging kon de wens gerealiseerd worden.

De zorginstelling hielp bij het indienen van de wens, waarna de nodige stappen gezet konden worden. Tijdens het plannen van het bezoek bleek helaas al gauw dat de gezondheid van mevrouw erg achteruit was gegaan en dat een bezoek niet mogelijk bleek. Monique Huizenga, coördinator van de Hoogeveense Uitdaging, liet het daar echter niet bij zitten en zocht contact met Esther Rozeboom, coördinator van de Harderwijkse Uitdaging met de vraag wat zij eventueel voor deze wens kon betekenen.

In overleg met het Dolfinarium is vervolgens een filmpje opgenomen, waarin een medewerker van het Dolfinarium met een dolfijn naast zich de vrouw toespreekt. De 46-jarige vrouw heeft het filmpje samen met familie bekeken onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, en kreeg als extra verrassing een mooie dolfijnenknuffel. Monique Huizenga: “Het geeft altijd een goed gevoel om een glimlach op een gezicht te toveren, ook al is het met iets kleins.”

Volgend jaar is de Hoogeveense Uitdaging wederom actief rondom de Nationale Ouderendag. Ouderen die niet meer zelfstandig wonen, kunnen van tevoren hun wensen indienen. Meer informatie hierover volgt medio 2018.

Geef een reactie