Hoogeveen – Een succesvolle, geslaagde dag was het, mag je wel zeggen. Een prachtige mix van oud en nieuw werd gepresenteerd op het vliegveld.

Historische vliegtuigen van de gebruikers van het veld, maar ook vrienden vanuit binnen-en buitenland met hun unieke vliegtuigen waren uitgenodigd. Ook de moderne luchtvaart was van harte welkom, er waren veel types MLA, oftewel Micro Light Aeroplane vliegtuigen aanwezig.

Maar dat was niet alles! Er waren nog veel meer redenen om naar Wings en Wheels te komen. Het eerste elektrische vliegtuig, oldtimers, motoren, trekkers, een limo, para’s, zwevers, modelvliegtuigen en een speurhondenshow.

Ook de brandweer van Hoogeveen was aanwezig met een demonstratie fietsenknippen voor de jeugd. Er kon nog meer! Met een waterstraal kon de jeugd een tennisbal van een pilaren afspuiten.

De Hoogeveense modelbouwclub Phoenix was met zijn prachtige vliegende modellen van historische vliegtuigen weer van de partij op Wings & Wheels en dat die aanwezigheid door het publiek erg op prijs werd gesteld, bleek wel uit de grote belangstelling tijdens haar vliegdemonstraties.

Door Henk Boer

Geef een reactie