Sport

Mooie tijden bij competitiewedstrijd Z.P.C. Hoogeveen

HOOGEVEEN – Bij de tweede ronde van de competitie waar Z.P.C. in de hoofdklasse zwemt was er de winst in thuisbad “de Dolfijn” Tegenstanders waren net als altijd in de competitie “de Dinkel”uit Denekamp en ORCA Leeuwarden.

Dat de ploeg de winst binnen sleepte was heel goed, omdat het team uit Denekamp in de stand na de eerste ronde boven Hoogeveen staat. Het scheelde aan het einde na 26 programma nummers maar twee seconden, maar dat maakte de prestatie niet minder. Heel goed werd er gezwommen door de zwemmers van Z.P.C. en heel veel nieuwe tijden kwamen er op de klokken.

Begonnen werd er met de 4 x 200 meter vrije slag estafette waar de winst aan “de Dinkel” moest worden gelaten, maar dat was niet zo verwonderlijk. De Dinkel zwom met vier jongens van 2003 terwijl Hoogeveen zwom met Mac Peeks (2004) Tiamo van der Veen (2006), Flynn Peeks (2005) en Olivier Wilbers (2006), een jong team die het fantastisch deden en alleen nog maar gaan groeien.

Daarna was de 4 x 100 meter wisselslag meisjes junioren drie en daar was het startzwemster Charley Blide die begon met een dik persoonlijk record. op de 100 meter rugcrawl 1.12.47, waarna Miron Schimmelpenning de schoolslag zwom.

Riemke Tinneveld zwom een mooie 100 meter vlinderslag waarna Julia Redzimska het afmaakte op de vrije slag, kwam er een persoonlijk record. van vijf seconden op de klok en was de winst daar. Bij de 400 meter wisselslag heren, wat een afstand is die er flink inhakt, waren het Niels van Eck en Maik Huser, die met een flinke persoonlijk record. Van 10 sec voor de winst zwommen.

Bij de andere afstanden de 50m schoolslag, de 200 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag waren het Darryl Lubbinge, Jeroen Lorius en Junior de Bruin die samen met eerdergenoemde twee heren voor de punten zorgden.

Deze heren zwommen op het eind nog de 4 x 100 meter wisselslag waar jonkie Coen de Lang de rugcrawl zwom, Maik Huser de schoolslag, Junior de Bruin de vlinder en Niels van Eck als slotzwemmer op de vrije slag naar de winst zwom. Bij de persoonlijke nummers tellen twee zwemmers mee voor de punten en bij de jongens jeugd heeft Hoogeveen er ook maar twee, maar dat zijn dan wel twee kanjers. Vandaag zwommen Owen Peeks en Coen de Lang de 100 meter schoolslag en de 400 meter vrije slag en dat deden beiden goed. Tijden die dicht bij elkaar liggen en dat is de sterkte van de ploeg momenteel, per programma nummer twee sterke zwemmers.

Bij de dames weer een hoofdrol voor Alinda Dingshoff, zij zwom een persoonlijk record. Op de 400 meter wisselslag 4.56.95, bij de 200 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag zwom zij op haar persoonlijk record.

Bij de 400 meter wisselslag en de 200 meter vrije slag kwamen er nieuwe Drentse records op de klok, ook al zijn het geen verbeteringen, we zijn nu in het jaar 2019 Simone Krans, Wiktoria Redzimska zijn daarnaast de punten zwemmers bij de dames en deze drie zwommen daarnaast samen met Mirthe Schenkel nog de 4 x 50 meter vrije slag die ze wonnen.

Wiktoria was goed op dreef en zwom op de 200 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag een dik persoonlijk record. Mirthe Schenkel zwom de 100 meter schoolslag in een nieuw Drents record en was daarnaast samen met Dominique Dingshoff de puntenzwemsters op de 400 meter vrije slag.

Bij de meisjes waren het Charley Blide, Miron Schimmelpenning, Riemke Tinneveld, Julia Redzimska, Carlijn Gruppen en Jasmijn Sterken die mooie tijden zwommen en daar de punten haalden. Charlotte Wilbers, Leah Annakotta en Senna van der Veen namen de 200 meter rug en de 100 meter vlinderslag voor hun rekening en daar een persoonlijk record. Op de vlinderslag voor Charlotte en Senna, Leah verbeterde haar tijd op de 200 meter rug.

Bij de jongens waren het Mac Peeks en Tiamo van der Veen die samen dezelfde afstanden zwommen en beide gingen veel sneller op de 100 meter vlinderslag maar bleven op de rugcrawl daarboven. Bij de jongste jongens groep waren het Flynn Peeks en Olivier Wilbers die de punten bij elkaar sprokkelden en daar was er vooral een ontketende Flynn.

Al zijn tijden werden aan gort gezwommen vandaag, de 100 meter vrije slag ging nu naar 1.02.43, de 200 meter wisselslag naar 2.35.19. Daarnaast waren het Cai Mink en Jordey Thole die beiden hun 100 meter vrije slag flink aanscherpten, wat Cai bij de 200 meter wisselslag nog eens deed.