Hoogeveen – In zwembad de Dolfijn konden op zaterdag 13 mei alle aanwezige kinderen naar muntjes duiken voor Spieren voor Spieren. Vooraf had Marian Brouwer door een oproep in de krant van Hoogeveen en door middel van briefjes in de buurt muntjes van 5, 10 en 20 cent ingezameld. Al deze muntjes lagen op de bodem uitgestrooid.

Er deden 13 kinderen met zwemdiploma mee in het wedstrijdbad. Met zijn allen en zelfs met goede samenwerking hebben deze kinderen totaal 576 muntjes opgedoken. Heel knap, als je bedenkt dat de meesten niet zo goed konden kijken onder water. In zo’n 20 minuten mochten ze zoveel mogelijk muntjes verzamelen. Een badmeester maakte onder water prachtige opnames en haalde achteraf de laatste muntjes van de bodem. Kampioenduiker werd Alexander Thalen met 95 muntjes, als tweede eindigde Gillian Snippe. Zij kregen een eerste en tweede prijs uitgereikt. Alle deelnemende kinderen kregen snoep en een beker limonade. 

In het instructiebad deden vijf kinderen mee met muntjes verzamelen. Op vele manieren, waarbij je nauwelijks van duiken kunt spreken, werden 286 muntjes van de bodem gehaald. Sander Dekker vulde het emmertje, dat zijn moeder vasthield, met 113 muntjes! Hij won daarmee de eerste prijs, een tienbadenkaart van zwembad de Dolfijn. Leon Mol kreeg een sleutelkoord van Spieren voor Spieren als tweede prijs. Hij haalde 77 muntjes naar boven. Alle kinderen mochten een leuk prijsje uitzoeken. En weet je wie ook aanwezig was vanmiddag? Dolfi! Samen met Marian klapte hij enthousiast voor alle kinderen die gedoken hebben.

Met zijn allen hebben we vanmiddag € 108,44 in de pot van Spieren voor Spieren gestopt. Een prachtig bedrag voor een uurtje duiken! Alle mensen van Hoogeveen bedankt voor de bijdrage in muntjes. Helaas is het net niet genoeg om deelname voor Marian veilig te stellen. Daarom staat er bij het zwembad nog een collectebus voor dit doel en wordt met name aan bedrijven gevraagd om een bijdrage te leveren. Dit kan gemakkelijk met Ideal via www.denheldertexel.nl/marian. Bij een donatie vanaf € 150,- wordt uw logo op de website geplaatst. Over zestig dagen wordt bepaald wie er mogen starten, een maximum van 45 deelnemers is toegestaan.

Op 12 augustus 2017 zullen rond zeven uur ‘s avonds 45 sporters van Den Helder naar Texel zwemmen voor Spieren voor Spieren. Elke deelnemer dient minstens € 750,- in te zamelen. Er staan vele sporters op de wachtlijst te popelen om mee te doen.

Enkele deelnemers hebben al meer dan € 3000,- ingezameld en hebben een gouden badmuts toegekend gekregen door Be Tough. Help! Graag zou Marian de derde keer met zo’n badmuts willen afleggen, ook al is ze dik tevreden met een nieuw persoonlijk record. Vorig jaar heeft een groep van 44 man maar liefst € 65.000,- ingezameld. Dat kan meer worden. Alle kinderen in Nederland met een spierziekte krijgen zo een beter vooruitzicht. Kom over de brug voor deze kinderen!

  • Tekst: Marjan Bouwer
  • Onderwater film: Chris Bolding (Badmeester Dolfijn)
  • Film: Yntze Bosma (deHoogevener)
  • Foto’s: Henk Boer

Geef een reactie