Cultuur,  kerkelijk,  Muziek,  Theater

Musical ‘Op zoek naar Judas’ een groot succes in de Vredehorst

Hoogeveen – Dit weekend staat voor velen in de Weide en omgeving in het teken van de musical Judas, geschreven door Gerard van Amstel (muziek) en Gerard van Midden (tekst). Velen zijn een jaar bezig geweest met het plannen, instuderen, monteren en wat niet al om deze productie op de planken te krijgen. Voor de vijfde keer alweer werd de Vredehorst omgetoverd in een musicaltheater.

De musical begint met Simon en Hanna (gespeeld door Rudolf Kikkert en Liz Lenderink) die bericht krijgen dat hun zoon Judas dood is. Het huilen van Hanna gaat over in het kindergehuil van de net geboren Judas en zo zijn we bij het begin van het levensverhaal van Judas (gespeeld door Arnoud Hadders en Emile Boer). Maar alsof het in de huidige tijd speelt. Zo worden er smartphones gebruikt en wordt Judas vergeleken met de mol uit het TV-programma ‘Wie Is De Mol?’. En een Hoogeveense touch middels de tamboer was ook aanwezig.

Het productieteam, ontwerper, bouwers, musici, dirigentes, solisten, koorleden en kledingteam kunnen trots zijn op het resultaat. Het was een superbelevenis om dit mee te maken en vast te leggen. Op 25 maart om 19.30 uur nog te zien!