Hoogeveen – Het borrelt in cultureel Hoogeveen. Op zaterdag 5 september gaat de kurk van de fles voor het nieuwe seizoen.Barto Comic Acrobat

Dan viert Hoogeveen hét feest van de kunsten met festival U!TdagenD: professionals en amateurs in de spotlights. Van 13.00 tot 23.00 uur een bomvol programma rondom en in De Tamboer met verrassend straattheater, heel veel live muziek, cabaret en dans. Alle optredens en activiteiten ’s middags en ’s avonds zijn gratis toegankelijk. Radio Hoogeveen doet de hele dag live verslag vanuit De Tamboer. Meer informatie en het complete programma op www.uitdagend.nl.

Linda Wagenmakers
U!TdagenD trapt af op het buitenpodium Tamboerplein met coverpopband Drenthification, gevolgd door de professionele bands Country Café en DEF Americans. Eén van de hoogtepunten is de slotact van musicalster Linda Wagenmakers met Scala Big Band en het Musical Project Koor om 16.15 uur. Zing mee met ‘Brand New Day’ en ‘Let me entertain you’.

Straattheater
Wie en wat tref op straat? Twee olijke vissers die op grote hoogte wachten op die ene grote vangst. Barto Comic Acrobat, een excentrieke figuur die je verleidt met zijn stunts en grappen. Een waarschuwing geldt voor Frogs van het Shalton Theatre. Springend en kwakend zoeken ze met hun lange tong naar een ‘prooi’. Zirkus Nostalgika, het circusgezelschap zonder circus van Theatergroep Het Nieuwe Masker, is ook zoekende, maar dan naar een geschikte plek om te spelen. Ook vind je de reizende clownswagen van Arno Huibers en Rob Welsing.

Creatuin met kunst en muziek
In Scala’s Creatuin aan het Museumlaantje kan iedereen zelf aan de slag: graffiti spuiten, kunstwerken maken, schilderen en kleien. Bibliotheek Hoogeveen, Museum, Speel-O-Theek, Hoogeveen Voluit en Scala Centrum voor de Kunsten staan er met informatiestands en er is een kunstmarkt met tal van kunstenaars. Intussen kun je genieten van muzikale optredens van Hoogeveense gezelschappen, van malletband tot trekzakgroep, en van de verhalen van vertelster Maaike Mikx. Kinderen vinden hier Thomas de Stoomlocomotief.

Dans en muziek onder dak
In De Tamboer zijn ’s middags Woezel & Pip en de meiden van Raak! (Nickelodeon) geven een showtje. Ook zijn er swingende optredens van De Dansschool Schadenberg, Tresor Dance Center, Xtraordinary en TopFit Hoogeveen. Er klinkt muziek van onder meer Sarah Smiles en Varivocaal en in de hal kun je je laten ‘pimpen’ door leerlingen verzorging van het Alfa College.

Avondprogramma Het Podium en De Tamboer
’s Avonds gaat het feest verder met om 18.30 uur Popsport in Het Podium: acht acts voor één plaats in de landelijke finale. Vanaf 19.00 uur muziek en cabaret in Theater De Tamboer: previews van onder meer Rayen Panday, Elske DeWall en Harm en Roelof, maar ook optredens van Hoogeveners Reinier de Boer, Maurice Mulderij, de Scala Musical Entertainment Groep en de majorettes en minirettes van Wilhelmina. Het duo Marc & Mirjam sluit U!TdagenD stemmig af met luistermuziek.

Organisatie
U!TdagenD Hoogeveen 2015 wordt georganiseerd door Bibliotheek Hoogeveen, Museum de 5000 Morgen, Scala Centrum voor de Kunsten, Het Podium, Theater de Tamboer en de Vereniging Vrienden van de Tamboer. Medewerking wordt verleend door Kunstroute Hoogeveen en Centrum Management Hoogeveen. Het festival is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Hoogeveen.

En… Occultfest
Het nieuwe seizoen begint niet alleen met U!TdagenD. Op 4 en 5 september is ook weer het Occultfest. Voor informatie zie www.occultfest.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie