NIEUWLANDE – Gisteravond gaf de Christelijke muziekvereniging Juliana de bazuin uit Hollandscheveld een zomerconcert in het Multifunctioneel Centrum de Op steker. Het was een concert met een aaneenschakeling van muzikale- en persoonlijke hoogtepunten. Met de zaal vol publiek, met meer dan waar op gerekend was, na twee jaar covid-19.

Het muzikale hoogtepunt was de combinatie van het blaasorkest en hun nieuwe dirigent Jan Schoonhoven. Het orkest heeft onder zijn bezielende leiding al veel progressie gemaakt en dat was te horen bij de verschillende muzieknummers. Zoals met name Voice of The Vikings en The Blues Factory vielen erg in de smaak bij het publiek.

Het orkest lijkt onderlijning van de nieuwe dirigent alleen maar beter te presteren. De debuterende dirigent was zichtbaar tevreden met het orkest en zijn prestaties. En dat belooft nog veel goeds voor de toekomst.

Ook was er een het aantreden van een nieuwe voorzitter Ronald Kroesen. Bij dit entree mocht de kersverse voorzitter 2 leden huldigen. Hetty van Groningen voor haar 40 jarige lidmaatschap. En Marja Lichtendonk met haar 25 jarige lidmaatschap.

”Een bijzonder concert in vele opzichten. Het was mooi dat zoveel mensen de weg wisten te vinden naar het concert. Maar ook het enthousiasme van de leden. En de sfeer binnen de vereniging waren duidelijk voelbaar. Nieuwe optredens en concerten zijn in voorbereiding, Juliana – De Bazuin is springlevend!”

Van links naar rechts: Marja Lichtendonk 25 jaar lid, Hetty van Groningen 40 jaar lid en voorzitter Ronald Kroesen. Foto: Ben de Jonge

Geef een reactie